Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ωρες ευθύνης…

Αννα Παναγιωταρέα

Ο πρωθυπουργός, ήρεμος, χωρίς να κινδυνολογεί, μας είχε προειδοποιήσει για τα μέτρα που αναγκάστηκε να ανακοινώσει: Πρέπει να προφυλάξει τους πολλούς από τη ανευθυνότητα και την επιπολαιότητα των ολίγων.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Οσα ανήγγειλε χτες το απόγευμα, να μην κινείται τίποτε, να χρειάζεται «δελτίο» για να βγεις από το σπίτι σου, να μην επιτρέπεται να απομακρυνθείς από εκεί που μένεις- όπως και στη Γαλλία- να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις – όπως κατόπιν εορτής έγινε στην Ιταλία- σίγουρα θα μας κακοφανεί. Αλλά αν -ο μη γένοιτο- την επόμενη εβδομάδα τα θύματα πολλαπλασιαστούν δεν θα μπορούμε να δείχνουμε την κυβέρνηση… Κάνει με απόλυτη αφοσίωση τη δουλειά της: Σώζει τις ζωές μας. Να αναλάβουμε εμείς την ατομική μας ευθύνη.

Δεν κουράζεται ο κ. Τσιόδρας να επαναλαμβάνει, σαν να απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού: Μείνετε στο σπίτι. Ομως, Παρασκευή και Σάββατο εἰδαμε εικόνες με ουρές τα αυτοκίνητα στα διόδια, ως εκδρομή. Πολλοί νομίζουν ότι τα μέτρα προστασίας στις δημόσιες υπηρεσίες είναι ευκαιρία διακοπών και έτσι τα εκμεταλλεύονται. Μερικοί συμπεριφέρονται αγνοώντας τον αόρατο κίνδυνο.

Ανοίγεις την τηλεόραση. Το όποιο κανάλι. Και πέφτεις πάνω σε ατέρμονες συζητήσεις, τις οποίες κάνουν οι ίδιοι άνθρωποι, από κανάλι σε κανάλι. Τα έχουμε ακούσει όλα. Ούτε ψήγμα νέας πληροφόρησης. Είναι τα χθεσινά εκείνα. Το πολύ επαυξημένα με αριθμούς θυμάτων. Οσοι μιλούν ξέρουν αυτά που ξέρουμε κι εμείς. Ομως, φαίνεται ότι λόγω της επαναλήψεως τα συνηθίσαμε και δεν μας έκαναν πια εντύπωση.

Πόσο επιβάρυνση θα αντέξει το Σύστημα Υγείας; Ελεγα το πρωί σε φίλο μου ότι έχουμε 600 ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, μαζί με εκείνες των ιδιωτικών κλινικών και δεν με πίστευε. Πού να του έλεγα ότι ήδη η «Σωτηρία» έχει γεμίσει και όσα κρούσματα εμφανίζονται παραπέμπονται στον «Ευαγγελισμό». Θα σκεφτόταν υπερβολές δημοσιογράφου. Μακάρι να είχαμε ακόμη αυτή την πολυτέλεια… Δύσκολο να καταλάβουμε ότι δεν μας παίρνει για «λεβεντιές» με τον κορονοϊό; Με πήρε τηλέφωνο χτες φίλη μου για να μου πει ότι «γνωστός της που ξέρει» της είπε δήθεν εμπιστευτικά: «Αυτά για τον κορονοϊό είναι fake news. Αν ήταν αλήθεια θα έδιναν ονόματα». Η λογική δραπέτευσε.

Στα σαράντα χρόνια της καριέρας μου πρώτη μου φορά νιώθω την ανάγκη να γράψω: Δόξα σοι ο Θεός, που έχουμε κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν είναι δύσκολο να φανταστώ τι θα γινόταν αν ο εσμός ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε. Αν ο Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός. Αν επαναλαμβανόταν το μοντέλο του Ιουνίου 2015 που η σύγχυση, η άγνοια και η ανικανότητα σκότωσε την οικονομία. Αλλά τώρα δεν μιλάμε για αριθμούς. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Ο πρωθυπουργός είναι η εγγύηση όλων μας. Κι έχεις και Καρανίκες που ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό. Μια εύθυμη νότα από τις πάλαι ποτέ… Βερασαλίες ΣΥΡΙΖΑ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

 

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός: Στους 87 οι νεκροί – Έχασε τη μάχη άνδρας από την Καστοριά

Evanthia Karra

Κορωνοϊός: 86 οι νεκροί στην Ελλάδα – 1.955 τα κρούσματα

Evanthia Karra

Η «Παπουτσάνης» θα παράγει αντισηπτικά – Συγχαρητήρια μέσω τηλεδιάσκεψης από τον Μητσοτάκη

Μιχάλης Μάρδας

Μητσοτάκης: Στόχος μας για το 2020 να περιορίσουμε όσο το δυνατόν τις αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό

Ανδρέας Ντίνης

Όλα τα ίδια μένουν…

Κώστας Σκαναβής

Κορωνοϊός : Τι ισχύει με τη χρήση μάσκας – Σήμερα η τοποθέτηση Τσιόδρα

Ανδρέας Ντίνης

Το ευχαριστώ του Μητσοτάκη στους Έλληνες της… πρώτης γραμμής [βίντεο]

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός και μάσκες: Τι είπε ο Τσιόδρας για τα νέα δεδομένα και πότε θα ανακοινωθεί η οδηγία για την Ελλάδα

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: 52 νέα κρούσματα, 1.884 συνολικά και 83 θάνατοι

Ανδρέας Ντίνης