ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΥΓΕΙΑ

Θεραπείες express πριν την εμφάνιση στην παραλία

Newsroom eleftherostypos.gr

Αυξημένη η «ροή» στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών, για μικροεπεμβάσεις αφαίρεσης τοπικού λίπους, λίγο πριν βγούμε στην παραλία

   Το καλοκαίρι έφτασε και οι αποκαλυπτικές εμφανίσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Δεν είναι λίγες οι φορές, όμως, που προκαλούν αμηχανία και ρίχνουν την αυτοπεποίθηση στο ναδίρ. «Ατέλειες» στους βραχίονες, στα γόνατα, στους μηρούς ή την κοιλιακή χώρα,  τα λεγόμενα «παχάκια» συχνά αφαιρούν «πόντους» από την εικόνα μας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις ενδυματολογικές επιλογές μας.

Γράφει η δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ,
Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ

Τα κιλά της… καραντίνας

Είναι γεγονός ότι η παρατεταμένη καραντίνα, σε πολλές περιπτώσεις, είχε ως αποτέλεσμα την πρόσληψη βάρους, κάνοντας τις ασυμμετρίες περισσότερο εμφανείς.

Η περίοδος του εγκλεισμού ενίσχυσε  τα φαινόμενα συναισθηματικής πείνας, με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, την πρόσληψη βάρους. Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την απώλεια των περιττών κιλών, εντούτοις, οι ενέσιμες θεραπείες ή/και οι θεραπείες με μηχανήματα μπορούν να συμβάλουν καταλυτικά σε ένα ταχύτερο και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με αναφορές των ασθενών μας, παρότι δεν έθεσαν στο περιθώριο την άσκηση, κατά την περίοδο της καραντίνας, υπέπεσαν σε αρκετές διατροφικές ατασθαλίες, με την αυξημένη κατανάλωση γλυκών, ζυμαρικών αλλά και οινοπνευματωδών ποτών, με αποτέλεσμα την πρόσληψη βάρους.

Τοπικό πρόβλημα, γενική απογοήτευση…

Ιδίως όσον αφορά στα τοπικά προβλήματα εμφάνισης λίπους, τα οποία είναι γονιδιακού τύπου, η διατροφή, η άσκηση και η απώλεια βάρους, δυστυχώς δεν καταφέρνουν να αντιμετωπίζουν τη συσσώρευση λιπώδους ιστού. Όσο βάρος κι αν χάσει κανείς, πάντα θα υπάρχει ένας πλεονασμός τοπικά και, ακόμα και με μία μικρή προσθήκη κιλών, τα «επίμαχα» σημεία θα γίνονται περισσότερο εμφανή.

Ενέσιμες θεραπείες και λιπογλυπτική

Οι ενέσιμες θεραπείες ή/και οι θεραπείες με μηχανήματα μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια, επιτυγχάνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα σε συντομότερο χρονικό διάστημα, ειδικά σε περιπτώσεις τοπικού πάχους. Σε επίπεδο επεμβάσεων, δραστικά αποτελέσματα μπορεί να δώσει η λιπογλυπτική, χαρίζοντας στο σώμα ομοιόμορφη και αρμονική όψη. Κατά τη διαδικασία της λιπογλυπτικής αφαιρείται το λίπος από τις περιοχές που πλεονάζει και έπειτα από ειδική επεξεργασία, τοποθετείται εκεί που χρειάζεται

Λιποδιάλυση και σύσφιξη

Παρότι διανύουμε ήδη τον πρώτο θερινό μήνα, υπάρχει ακόμα χρόνος για ριζικές αλλαγές, όταν πρόκειται για μικρά τοπικά προβλήματα. Οι σύγχρονες μέθοδοι της Πλαστικής Χειρουργικής μπορούν να δώσουν μόνιμο αποτέλεσμα, μέσα σε λίγες μόνο ώρες, διαμορφώνοντας το έδαφος για ένα καλοκαίρι με αυτοπεποίθηση και ελεύθερες ενδυματολογικές επιλογές.

Οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να διενεργηθούν σε ένα σημείο ή σε περισσότερα, συνδυαστικά. Στο πρόσωπο εφαρμόζονται στο πηγούνι (προγούλι) και στο σώμα στους βραχίονες, στην κοιλιακή χώρα, στους μηρούς και στα γόνατα, ενώ αντιμετωπίζουν και τη γυναικομαστία στους άνδρες.

Με τις διαδικασίες αυτές αφαιρούμε τα βασικά λιποδυστροφικά κύτταρα και καταστρέφεται η λιποαποθήκη. Ταυτόχρονα, γίνεται επεξεργασία στον υποδόριο ιστό και σφίγγει το δέρμα, έτσι ώστε να μην «κρεμάσει».

Πώς καταστρέφονται οι λιποαποθήκες

Η καταστροφή της λιποαποθήκης γίνεται με λιπόλυση, με τη χρήση λέιζερ και ραδιοσυχνοτήτων. Με τις ίδιες μεθόδους γίνεται και η σύσφιξη. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, καθώς καταστρέφεται η λιποαποθήκη βάσης, από την οποία προέρχονται τα βασικά δυστροφικά λιποκύτταρα.

Η διαδικασία δεν απαιτεί πάντα τομές και – όταν γίνονται – αυτές είναι μικροσκοπικές, έως 1cm, σε μη εμφανή σημεία και δεν αφήνουν καν σημάδι.

Χωρίς εμφανείς τομές

Στο «προγούλι» η τομή γίνεται κάτω από το πηγούνι, στο στήθος στους άνδρες γίνεται στη θηλαία άλω (ένωση του σκούρου με το λευκό δέρμα), στο γόνατο γίνεται στην πίσω πλευρά του και στην κοιλιακή χώρα γίνεται συνήθως υπερηβικά.

Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα, γίνονται εσωτερικά και, επίσης, δεν είναι εμφανή. Ανάλογα με το χρώμα του δέρματος ενδέχεται να υπάρξει μία μικρή, παροδική διαφορά στο χρώμα τοπικά.

Στόχος των επεμβάσεων αυτών είναι η καταστροφή των μικρών τοπικών λιποαποθηκών που βρίσκονται στις περιοχές όπου εντοπίζεται το πρόβλημα, δίνοντας μόνιμο αποτέλεσμα.

Σε λίγες μέρες… παραλία

Διενεργούνται συνήθως με τοπική αναισθησία ή σε κάποιες περιπτώσεις με μέθη και δεν απαιτείται νοσηλεία. Στη συνέχεια γίνεται μία περίδεση για 3-4 24ωρα και σε 5-6 ημέρες το αργότερο μπορεί κανείς να βγει στην παραλία.

Παρότι τα προβλήματα είναι μικρά, συχνά είναι σημαντικά γι’ αυτόν που τα αντιμετωπίζει, καθώς τον ενοχλούν, ειδικά εάν υπάρχουν όλα μαζί σε ένα σώμα. Έτσι, παρόλο που μπορεί κανείς να έχει χάσει βάρος ή να γυμνάζεται, λόγω γονιδιακών τάσεων μπορεί το σώμα να μην είναι συμμετρικό. Προκειμένου να αποκτήσει κανείς αυτή τη συμμετρία θα πρέπει οι πολύ μικρές προβληματικές περιοχές να σμιλευτούν.

Το περιττό λίπος «φοβίζει» περισσότερο από τον κορωνοϊό

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν φαίνεται να έχει μειώσει την προσέλευση για θεραπείες Αισθητικής-Πλαστικής Χειρουργικής. Δεν διακρίνουμε κάποιο φόβο από την πλευρά των ασθενών και σταδιακά μπαίνουμε στην κανονική ροή των χειρουργείων αλλά και των ιατρείων. Όλες οι επεμβάσεις διενεργούνται σύμφωνα με τις επίσημες προφυλακτικές οδηγίες, τόσο ως προς την υποβολή σε εξετάσεις για Covid-19, όσο και αναφορικά με την ασφαλή λειτουργία των χειρουργείων και των ιατρείων.

 

Από το ένθετο Υγείας που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο

Προτεινόμενα για εσάς

Κορονοϊός – Συναγερμός για την μετάλλαξη «Δέλτα»: Σαρώνει και στη Λισαβόνα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορονοϊός: 111 τα νέα κρούσματα στην Αττική – Αναλυτικά ο χάρτης διασποράς

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορονοϊός 20/06: 248 τα νέα κρούσματα – 14 νεκροί, 296 οι διασωληνωμένοι

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Παρελθόν τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους – Τι είναι το γαλλικό μοντέλο που εξετάζεται

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δημητριακά ολικής αλέσεως: Χαρίζουν μακροζωΐα και πολλά ακόμη οφέλη

Κορωνοϊός: «Kοκτέιλ» δύο φαρμάκων δίνουν ελπίδες

Κορονοϊός – Ιταλία: Στα 1.325 τα κρούσματα κορονοϊού, με 37 θανάτους

Κορονοϊός 17/06: 519 τα νέα κρούσματα – 321 διασωληνωμένοι – 16 νεκροί

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Φάτε φρούτα και λαχανικά – Σας κάνουν χαρούμενους