ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΥΓΕΙΑ

Νέα μέθοδος απαλλάσσει από τον χρόνιο πόνο των αρθρώσεων

Newsroom eleftherostypos.gr

Μια νέα, ελάχιστα επεμβατική μέθοδος υπόσχεται να καλύψει το θεραπευτικό κενό που υπάρχει στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου, που οφείλεται σε οστεοαρθρίτιδα και σε άλλες παθήσεις των αρθρώσεων του γόνατος, του ισχίου και του ώμου. Μέχρι σήμερα οι επιλογές των γιατρών ήταν η φαρμακευτική αγωγή, η φυσικοθεραπεία και η χειρουργική επέμβαση. Τώρα υπάρχει μια ασφαλής και αξιόπιστη επιλογή, που τους απαλλάσσει από τον έντονο πόνο, ο οποίος πολλές φορές δυσκολεύει την κίνησή των πασχόντων και εν γένει τη ζωή τους.

Η μέθοδος της νευρόλυσης με χρήση ραδιοσυχνοτήτων

Για τους ανθρώπους, λοιπόν, που πονούν έντονα και δεν βρίσκουν ανακούφιση με τις συντηρητικές θεραπείες, δεν είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για χειρουργικές επεμβάσεις ή δεν μπορούν να υποβληθούν αμέσως σε εγχείρηση για προσωπικούς ή κοινωνικούς λόγους που επιβάλλουν την αναβολή του χειρουργείου για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει πια ένας ελάχιστα επεμβατικός τρόπος που τους επιτρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να πονάνε. Πρόκειται για την νευρόλυση με χρήση ραδιοσυχνοτήτων, η οποία, χωρίς οπιοειδή, προσφέρει μείωση του πόνου για  έως και 1 χρόνο, βελτιωμένη φυσική λειτουργία και μεγαλύτερη ικανοποίηση στους ασθενείς απ’ ότι οι ενδαρθρικές ενέσεις στεροειδών, όπως έχει αποδειχθεί από πολλές μελέτες.

Διακοπή του «σήματος» πόνου

Ο τρόπος με τον οποίο ο πόνος γίνεται αντιληπτός είναι μέσω της μετάδοσης των ηλεκτρικών σημάτων που στέλνουν τα αισθητήρια νεύρα της τραυματισμένης περιοχής στον εγκέφαλο. Η νευρόλυση ουσιαστικά καταστρέφει αυτά τα νεύρα, οπότε το σήμα δεν μεταφέρεται στον εγκέφαλο, κι έτσι ο ασθενής δεν νιώθει πόνο. Αν και δεν αντικαθιστά τη χειρουργική επέμβαση, η νευρόλυση με το πιο εξελιγμένο σύστημα, το COOLIEF, είναι ένας ασφαλής και κυρίως γρήγορος τρόπος ανακούφισης από τον πόνο, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ασθενείς νιώθουν πολύ καλά εντός 1-2 εβδομάδων. Σημειωτέον ότι για την πραγματοποίηση της νευρόλυσης δεν απαιτείται εισαγωγή στο νοσοκομείο, ούτε γενική αναισθησία, ούτε τομή. Έτσι, ο κίνδυνος επιπλοκών είναι αμελητέος και οι ασθενείς επιστρέφουν στο σπίτι τους μέσα σε λίγες ώρες, έτοιμοι να ενταχθούν πλήρως στη ζωή τους, χωρίς να έχουν την ανάγκη λήψης ισχυρών αναλγητικών.

Προτεινόμενα για εσάς

Νέο πρόσωπο με mini facelift

Leonidas Kallidonis

Lockdown και τηλεργασία έφεραν και πόνους στη μέση

Leonidas Kallidonis

Θεραπείες ομορφιάς με «ένδειξη» το χειμώνα

Leonidas Kallidonis

Χάπια, κρέμες και φυσιοθεραπεία για την επώδυνη οστεοαρθρίτιδα

Leonidas Kallidonis

5 λύσεις για όμορφα, νεανικά χέρια

Leonidas Kallidonis

Ο πόνος της αρθρίτιδας «γεννά» κατάθλιψη

Leonidas Kallidonis

Μήπως στείλατε SMS… στην οστεοαρθρίτιδα;

Leonidas Kallidonis

Ρευματοειδής αρθρίτιδα. Χτυπά ύπουλα και επώδυνα

Leonidas Kallidonis

Όχι πια «στα τυφλά» η επέμβαση στο ισχίο

Leonidas Kallidonis