Ελεύθερος Τύπος
ΥΓΕΙΑ

Διαβήτης τύπου 2: και στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη «εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη»

Newsroom eleftherostypos.gr

Διαθέσιμη από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, ρυθμίζει σάκχαρο, βάρος και προσφέρει καρδιοπροστασία

   Ευχάριστα νέα για τους Έλληνες ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, καθώς από μεθαύριο θα κυκλοφορεί και στη χώρα μας ένα φάρμακο που σίγουρα περιμέναν με ανυπομονησία. Πρόκειται για ένα σκεύασμα που χορηγείται μία φορά την εβδομάδα, κάτι που εξυπηρετεί τη συμμόρφωση των ασθενών στη φαρμακευτική τους αγωγή και – το κυριότερο – κάνει όσα θα μπορούσε να εύχεται κάθε διαβητικός ασθενής: επιτυχή ρύθμιση του γλυκαιμικού προφίλ και καρδιοπροστασία, παράλληλα με απώλεια βάρους!

Πρόκειται για την «εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη», η οποία κυκλοφορεί από την Novo Nordisk, μία παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία με εξειδίκευση στη διαχείριση και αντιμετώπιση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη,.

Η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη διατίθεται στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση μίας σειράς κλινικών δοκιμών παγκοσμίως στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 ενήλικες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών έδειξαν αρκετά ικανοποιητική βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου, ευνοϊκή επίδραση στο σωματικό βάρος, καθώς και καρδιαγγειακό όφελος, σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

«Έχουμε δεσμευτεί να αναπτύξουμε καινοτόμα φαρμακευτικά σκευάσματα για τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο του σακχαρώδη διαβήτη και είμαστε ενθουσιασμένοι που η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη, είναι διαθέσιμη από τις 14 Ιουνίου στην Ελλάδα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Novo Nordisk Hellas, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου. «Ως μία εβδομαδιαία θεραπεία που δείχνει αξιοσημείωτη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και του σωματικού βάρους, καθώς και σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών συμβαμάτων, πιστεύουμε ότι η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη θα βοηθήσει στην κάλυψη των πραγματικών και σοβαρών αναγκών όσων ζουν με τη νόσο του σακχαρώδη διαβήτη».

Σχετικά με την Εβδομαδιαία Σεμαγλουτίδη

Η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη, ένα νέο φαρμακευτικό σκεύασμα της εταιρείας Novo Nordisk, για την αντιμετώπιση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη, βοηθά στην επίτευξη και διατήρηση του γλυκαιμικού ελέγχου και στην ελάττωση του σωματικού βάρους ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, ανεξαρτήτως ηλικίας, διάρκειας νόσου και δείκτη μάζας σώματος. Το προφίλ ασφαλείας της σεμαγλουτίδης είναι ευνοϊκό, με τα συχνότερα αναφερόμενα ανεπιθύμητα συμβάντα να είναι κυρίως ήπιας ή μέτριας βαρύτητας γαστρεντερικά συμβάντα. Επιπροσθέτως, η σεμαγλουτίδη έχει καρδιοπροστατευτική και νεφροπροστατευτική δράση.

Η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη, δρα με γλυκοζοεξαρτώμενο τρόπο, προάγοντας την έκκριση ινσουλίνης (μια ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας και συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα) και αναστέλλοντας την έκκριση γλυκαγόνης (μια ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας και δρα κυρίως στο ήπαρ, αυξάνοντας τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα),  ενώ μειώνει την όρεξη και την πρόσληψη τροφής. Μειώνει επίσης τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, τροποποιώντας την εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης, και μειώνοντας τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και των λιπιδίων.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Οι καύσωνες «φουντώνουν» καρδιοπάθειες και σάκχαρο

Leonidas Kallidonis

Καλά νέα για όσους φοβούνται τις καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης

Leonidas Kallidonis

Οικογένεια και διαβήτης. Μια σχέση με… θεραπευτικές ιδιότητες

Leonidas Kallidonis

Το δέρμα, «καθρέφτης» του Διαβήτη μας

Leonidas Kallidonis

Τα γονίδια και οι… συγγένειες που «δείχνουν» καρκίνο του προστάτη

Leonidas Kallidonis

Γιατί πρέπει να πίνετε πολύ νερό αν έχετε διαβήτη

Leonidas Kallidonis

Και μετά τη νηστεία… πασχαλινή κραιπάλη;

Leonidas Kallidonis

Μην σας μπερδεύουν τα πολλά πρόσωπα της υπογλυκαιμίας

Leonidas Kallidonis

Γιατί πρέπει να ρίξετε τη θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο

Leonidas Kallidonis