ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΥΓΕΙΑ

Αντιμετώπιση της υπερκόπωσης με συμπληρώματα διατροφής

Newsroom eleftherostypos.gr

Υπάρχουν στιγμές που νιώθετε ότι ξεπεράσατε τα βιολογικά σας όρια, ότι νιώθετε σωματικά και ψυχικά εξαντλημένοι, ότι δεν σας «βαστούν» τα πόδια σας ή ότι δεν έχετε τη δύναμη να σηκωθείτε καν από το κρεβάτι, με λίγα λόγια…η λέξη που σας χαρακτηρίζει τέτοιες στιγμές είναι η «υπερκόπωση».

Και κάτι τέτοιες στιγμές είναι που ίσως μπαίνετε στον πειρασμό να καταφύγετε σε κάποιο συμπληρώματα διατροφής, ώστε να πάρετε «τα πάνω σας».

Πράγματι, τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να σας βοηθήσουν στην περίπτωση υπερκόπωσης, ωστόσο θα πρέπει πάντοτε να θυμάστε ότι τα συμπληρώματα δεν είναι καραμέλες, άρα δεν θα πρέπει να ξεπερνάτε κάποια όρια.

Συμπληρώματα διατροφής κατά της υπερκόπωσης

  • Το μαγνήσιο, οι βιταμίνες Β και τα συμπληρώματα βιταμίνης C μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του στρες και της κόπωσης.
  • Τα συμπληρώματα διατροφής που εμπεριέχουν “Rhodiola rosea” συνιστώνται αρκετά συχνά σε περιπτώσεις υπερκόπωσης. Το φυτό αυτό έχει την ικανότητα να μειώνει την αντίσταση του οργανισμού σε διάφορα είδη στρες, μειώνει την κόπωση που προέρχεται λόγω άγχους, βελτιώνει την πνευματική και φυσική σας απόδοση και βοηθά τον οργανισμό σας να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα ενέργειας.

Εφόσον χρησιμοποιούνται στα πλαίσια μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, τα συμπληρώματα για την αντιμετώπιση της υπερκόπωσης μπορούν να σας βοηθήσουν. Δεν θα πρέπει να επαναπαύεστε όμως και να βασίζεστε μόνο στα συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής. Τα καλύτερο θα ήταν να να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε τις κύριες αιτίες της υπερκόπωσής σας.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Τηλεργασία από το κρεβάτι: Οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους

Μαρίνα Μπενέκου

Ο χειμώνας επιβάλλει αλλαγές στη διατροφή μας…

Leonidas Kallidonis

Υγιείς αρθρώσεις με σωστή διατροφή

Leonidas Kallidonis

Πώς η επικοινωνία με γραπτά μηνύματα αυξάνει το στρες στην καραντίνα

Μαρίνα Μπενέκου

7 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να αποφύγετε τις ρυτίδες

Leonidas Kallidonis

8 τροφές που πρέπει να προτιμήσετε, εάν θέλετε να θέσετε το στρες σας υπό έλεγχο

Μαρίνα Μπενέκου

Η αϋπνία της πανδημίας – Πώς η τρέχουσα κατάσταση επηρεάζει τους βιορυθμούς μας

Μαρίνα Μπενέκου

Καφές. Αυξάνει τον κίνδυνο κατάγματος και οστεοπόρωσης;

Leonidas Kallidonis

Ο προδιαβήτης έχει αφετηρία… το πιάτο μας

Leonidas Kallidonis