Ελεύθερος Τύπος
ΥΓΕΙΑ

Pfizer: «Κοινό μέτωπο» ενάντια στον COVID-19

Newsroom eleftherostypos.gr

Κάλεσμα συνεργασίας, σε όλες τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες διεθνώς, αλλά και σε μικρότερες εταιρίες βιοτεχνολογίας, ακαδημαϊκά ιδρύματα και κυβερνητικούς φορείς, απευθύνει η πρωτοπόρος στην παραγωγή εμβολίων και φαρμακευτικών προϊόντων, εταιρία Pfizer, με στόχο την παρασκευή -το συντομότερο δυνατόν- ενός αποτελεσματικού φαρμάκου ή εμβολίου που θα βάλει τέρμα στην ολέθρια κρίση που διανύει η ανθρωπότητα.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Pfizer δεσμεύεται να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια από μέρους της, ώστε να ανταποκριθεί στην πανδημία της νόσου COVID-19», επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας δρ Albert Bourla, απευθύνοντας ανοιχτή πρόταση προς όλα τα μέλη του «οικοσυστήματος καινοτομίας» για συνεργασία…

«Πολλές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης της Pfizer, εργάζονται για να αναπτύξουν αντι-ιικές θεραπείες, ώστε να βοηθήσουν τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί να καταπολεμήσουν το νεοεμφανιζόμενο ιό, καθώς και νέα εμβόλια για την πρόληψη της λοίμωξης και τη διακοπή της περαιτέρω διασποράς της νόσου».

Ερευνητικό πρόγραμμα για εμβόλιο κατά του κορονοϊού

«Η Pfizer εργάζεται στο πλαίσιο του δικού της ερευνητικού προγράμματος για την ανάπτυξη αντι-ιικών θεραπειών και συνεργάζεται με την εταιρία BioNTech με σκοπό τη δημιουργία ενός mRNA εμβολίου κατά του κορονοϊού», διευκρινίζει ο δρ Albert Bourla και προαναγγέλλει σχέδιο 5 σημείων για συνεργασία με άλλες εταιρείες…

«Δεσμευόμαστε να εργαστούμε ως ομάδα με όλες τις εταιρίες του κλάδου, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε την επιστημονική τεχνογνωσία, τις τεχνικές δεξιότητες και την παραγωγική δυνατότητα της εταιρίας μας με σκοπό την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης κρίσης».

Σχέδιο 5 σημείων, κοινό μέτωπο ενάντια στον ιό

Η Pfizer δίνει πέντε υποσχέσεις, που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να ανακαλύψουν ταχύτερα τις θεραπείες και τα εμβόλια για την προστασία του ανθρώπινου είδους από την κλιμακούμενη πανδημία και θα προετοιμάσουν τον φαρμακευτικό κλάδο να ανταποκρίνεται καλύτερα σε μελλοντικές παγκόσμιες υγειονομικές κρίσεις.

  1. Παρέχοντας πρόσβαση σε κοινά εργαλεία και γνώση: Η Pfizer δεσμεύεται να διαθέσει στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα τα κρίσιμης σημασίας εργαλεία που αναπτύσσει, μέσω μίας ανοιχτής πλατφόρμας, ώστε τα ληφθέντα δεδομένα και τα ερευνητικά αποτελέσματα να μοιράζονται με άλλες εταιρίες σε πραγματικό χρόνο και οι θεραπείες και τα εμβόλια να φθάνουν ταχύτερα στους ασθενείς.
  2. Στρατολόγηση των ανθρώπων μας: Η Pfizer δημιούργησε μια ομάδα κρούσης, που αποτελείται από κορυφαίους ιολόγους, βιολόγους, χημικούς, κλινικούς ιατρούς, επιδημιολόγους, ειδικούς εμβολίων, φαρμακολόγους και άλλους σημαντικούς εμπειρογνώμονες της εταιρίας μας, με σκοπό να εστιάσουν αποκλειστικά στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας.
  3. Συνεισφέροντας με την τεχνογνωσία της εταιρίας μας στην ανάπτυξη φαρμάκων: Πολλές μικρότερες εταιρίες βιοτεχνολογίας θέτουν υπό δοκιμή δραστικές ουσίες ή υφιστάμενες θεραπείες για να αξιολογήσουν τη δράση τους κατά του ιού, που προκαλεί τη νόσο COVID-19. Η Pfizer δεσμεύεται να παράσχει την τεχνογνωσία που διαθέτει σε θέματα κλινικής ανάπτυξης και ρυθμιστικών αρχών, έτσι ώστε να υποστηρίξει τα πιο ελπιδοφόρα υποψήφια προϊόντα, που αναπτύσσονται από αυτές τις εταιρίες.
  4. Προσφέροντας την παραγωγική μας δυνατότητα: Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής εμβολίων και φαρμακευτικών προϊόντων, η Pfizer δεσμεύεται να αξιοποιήσει οποιαδήποτε πλεονάζουσα παραγωγική δυνατότητα διαθέτει και, ενδεχομένως, να τροποποιήσει την παραγωγή της, ώστε να βοηθήσει στην ταχεία χορήγηση καινοτόμων και σωτήριων για τη ζωή των ασθενών θεραπειών το ταχύτερο δυνατό.
  5. Βελτίωση της ικανότητας ταχείας ανταπόκρισης σε μελλοντικές κρίσεις: Τέλος, προκειμένου να βελτιωθεί η ικανότητα αντιμετώπισης μελλοντικών παγκόσμιων υγειονομικών απειλών, η Pfizer αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη σύσταση διακλαδικής ομάδας άμεσης ανταπόκρισης, που θα αποτελείται από επιστήμονες, κλινικούς ιατρούς και τεχνολόγους, οι οποίοι θα μπορούν να αναλάβουν άμεσα δράση σε περίπτωση εμφάνισης νέας επιδημίας.

«Η Pfizer καλεί όλα τα μέλη του “οικοσυστήματος” καινοτομίας -από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες έως τις μικρότερες εταιρείες βιοτεχνολογίας, από τους κυβερνητικούς φορείς έως τα ακαδημαϊκά ιδρύματα- να δεσμευτούν για συνεργασία στην αντιμετώπιση αυτής της ολέθριας κρίσης. Είμαστε σίγουροι ότι, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, δεν υπάρχει υγειονομική πρόκληση στην οποία δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε», καταλήγει ο δρ Albert Bourla.

Προτεινόμενα για εσάς

Kίνα-ΗΠΑ: Το παιχνίδι των αριθμών

Kon

Κορωνoϊός: Πιθανό ένα δεύτερο κύμα έως το τέλος του έτους – Πόσο σοβαρό θα αποδειχθεί;

Ανδρέας Ντίνης

Variety: Ενδέχεται να αναβληθούν τα Όσκαρ 2021

Kon

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Μην βασίζεστε στη ζέστη του καλοκαιριού για την εξάλειψη της πανδημίας

Ανδρέας Ντίνης

Τρεις επιδημιολόγοι του ΕΟΔΥ μιλούν στον «Ε.Τ.»: Θετικό το πρώτο 15νθήμερο – Επόμενο κρασ τεστ η εστίαση

Ανδρέας Ντίνης

Ο άγνωστος κυβερνοπόλεμος για το εμβόλιο – Προσπαθούν να υποκλέψουν επιστημονικά δεδομένα

Ανδρέας Ντίνης

Βρετανία: Ερευνητές θα εξετάσουν αν σκύλοι έχουν την ικανότητα να ανιχνεύσουν την Covid-19

Ανδρέας Ντίνης

Politico: Γιατί δεν πρέπει να κλείσουμε ακόμα τις διακοπές μας – Τα θολά σημεία στις οδηγίες της ΕΕ

Ανδρέας Ντίνης

Συναγερμός στην Ιταλία: Δέκα παιδιά με κορωνοϊό και με συμπτώματα της νόσου Καβασάκι

Ανδρέας Ντίνης