Ελεύθερος Τύπος
ΥΓΕΙΑ

Ψάχνετε την απόλυτη ευτυχία; Η μέθοδος των 3 δευτερολέπτων, θα σας οδηγήσει!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει την ευτυχία με τα υλικά αγαθά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν ότι αυτή εξαρτάται σημαντικά από τον τρόπο σκέψης μας.

Ένας πρώην μηχανικός της Google που συχνά παρέδιδε μαθήματα αυτογνωσίας στους συναδέλφους του, έχει βρει έναν επιστημονικά αποδεδειγμένο τρόπο για να «εκπαιδεύσει» τον εαυτό του στο… να είναι ευτυχισμένος. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τις μικρές δόσεις χαράς μέσα στην μέρα μας, παρά με κάποιο μεγάλο επίτευγμα ή στόχο ζωής.

Όπως εξηγεί ο Τσέιντ Μενγκ Ταν, είναι σημαντικό να απολαμβάνουμε πολλές μα μικρές στιγμές απόλαυσης που μπορεί ως τώρα να τις θεωρούσαμε ασήμαντες. Η διαδικασία δεν διαρκεί κάθε φορά πάνω από τρία δευτερόλεπτα και είναι ικανή να «εκπαιδεύσει» τον εγκέφαλό μας στο να σκέφτεται πιο θετικά.

Μπορείτε να απολαύσετε μικρές δόσεις χαράς με κάθε ευκαιρία. Επί παραδείγματι, σκεφτείτε πως διψάτε πολύ και επιτέλους κρατάτε στα χέρια σας ένα ποτήρι νερό. Νιώστε ευγνώμονες γι’ αυτό και αρχίστε να νιώθετε την ανακούφιση που σας προσφέρει η κάθε γουλιά.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με την πρώτη μπουκιά ενός γευστικού φαγητού ή κάθε φορά που λαμβάνετε μήνυμα από κάποιον που είχατε καιρό να μιλήσετε. Εάν συνειδητά αρχίσετε να απολαμβάνετε αυτές τις μικρές, καθημερινές στιγμές, η διαδικασία θα σας γίνει συνήθεια και θα μπορέσετε να γίνετε πιο ανοιχτοί στην ευτυχία και σε ένα πιο αισιόδοξο τρόπο ζωής.

Η μέθοδος του Μενγκ Ταν έχει, όπως προαναφέραμε, επιστημονική βάση. Ερευνητές από το Κολέγιο του Ντάρτμαουθ είχαν διαπιστώσει το 2014 την σημασία που έχουν οι μικρές, καθημερινές στιγμές χαράς στην καθημερινότητά μας. Μόνο που ελάχιστοι άνθρωποι δίνουν βαρύτητα σε αυτές, σε αντίθεση με τα «μεγαλύτερα επιτεύγματα», όπως είναι η απόκτηση ενός σπιτιού, η προαγωγή στην δουλειά ή η αποφοίτηση από το Πανεπιστήμιο.

Προτεινόμενα για εσάς

Εγκαύματα δεν φέρνει μόνο ο ήλιος

Leonidas Kallidonis

Πιο υγιή νεφρά με αυτό το φυσικό ρόφημα!

Tinad

Αυτή είναι η νούμερο 1 αντικαρκινική τροφή!

Tinad

Αποκάλυψη – βόμβα από το Nordic Monitor: Ο Ερντογάν εγχειρίστηκε για καρκίνο, πάσχει και από επιληψία

Tinad

Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα προϋποθέτει υγιές ήπαρ

Tinad

«Βόμβα» από διεθνή Τύπο: Είναι σε κώμα ο Κιμ Γιονγκ Ουν; – Η Κίνα στέλνει ειδικούς στη Βόρεια Κορέα

Tinad

Γιατί ο διαβήτης «χτυπά» περισσότερο τους άνδρες

Kon

Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκε η άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς – Πώς και ποιοι θα την παίρνουν

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα και δεύτερο στην Αθήνα

Ανδρέας Ντίνης