Ελεύθερος Τύπος
ΥΓΕΙΑ

Αστραφτερά δόντια με λεύκανση

Newsroom eleftherostypos.gr

Ένα αστραφτερό χαμόγελο προσδίδει αυτοπεποίθηση και σας βοηθά να δείχνετε πολύ νεότεροι και υγιείς. Η διαδικασία της λεύκανσης είναι απλή, ανώδυνη και επιτυγχάνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, είτε στο ιατρείο, είτε στο σπίτι. Ο Μιχάλης Τσιτσικόπουλος – Χειρουργός Οδοντίατρος απάντησε στις ερωτήσεις μας.

Τι είναι η λεύκανση;

Είναι η χημική διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται οι δυσχρωμίες των δοντιών και το χρώμα τους γίνεται πιο ανοικτό. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ένα ήπιο διάλυμα λευκαντικού υλικού, συνήθως υπεροξείδιο του καρβαμιδίου. Το υλικό εφαρμόζεται στα δόντια και με τη χρήση της ειδικής συσκευής λεύκανσης επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα σε μία μόλις ώρα στο ιατρείο ή και στο σπίτι χρησιμοποιώντας νάρθηκες λεύκανσης. Η λεύκανση αποτελεί μία απόλυτα ασφαλή για τα δόντια διαδικασία, με την οποία μπορούμε να πετύχουμε εμφανή αλλαγή στο χρώμα τους κατά 6-8 τόνους της κλίμακας Vita.

Πώς γίνεται η λεύκανση;

Η λεύκανση μπορεί να γίνει με τρείς τρόπους:

Λεύκανση στο ιατρείο:

Η λεύκανση στο ιατρείο γίνεται με τη βοήθεια της συσκευής λεύκανσης, η οποία ενεργοποιεί το λευκαντικό παράγοντα για ταχύτερα αποτελέσματα. Πριν τη λεύκανση προετοιμάζεται ο ασθενής με απομόνωση όλων των μαλακών ιστών του στόματος (χείλη, παρειές, ούλα), ώστε να διασφαλιστεί το ασφαλές της διαδικασίας και να ελαχιστοποιηθούν οι μετά τη λεύκανση ενοχλήσεις.

Δείτε το οδοντίατρο του Μιχάλη Τσιτσικόπουλου στην Κηφισιά

Λεύκανση στο σπίτι:

Η λεύκανση στο σπίτι γίνεται με την κατασκευή από το οδοντοτεχνικό εργαστήριο ειδικών εξατομικευμένων ναρθήκων (μασελάκια), τα οποία εφαρμόζουν άριστα στα δόντια και στα οποία τοποθετείται από τον ασθενή το λευκαντικό υλικό. Ο ασθενής φοράει τα μασελάκια για 14 περίπου ημέρες, επί 2-6 ώρες την ημέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου.

Συνδυασμός των δύο παραπάνω.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία της λεύκανσης;

Η λεύκανση διαρκεί μία ώρα στο ιατρείο ή 14 περίπου ημέρες στο σπίτι (από 4-6 ώρες την ημέρα). Είναι ασφαλής τόσο για τα δόντια, όσο και για τα ούλα, εφόσον γίνεται υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση οδοντιάτρου.

Προκαλεί η λεύκανση βλάβη στην αδαμαντίνη;

Η λεύκανση δεν προκαλεί βλάβη στην αδαμαντίνη. Μπορεί να εμφανισθεί οδοντική ευαισθησία για μία έως τρείς ημέρες, η οποία υποχωρεί χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης έχει μέσο όρο διάρκειας τα 3 χρόνια. Το κάπνισμα και η κατανάλωση καφέ μειώνουν τη χρονική αυτή διάρκεια στα 1 με 2 χρόνια. Στο χρόνο αυτό μπορεί να γίνει λεύκανση στο σπίτι για μερικές ημέρες και να επανακτηθεί το αρχικό αποτέλεσμα.

Τι μπορώ να κάνω για να διαρκέσει περισσότερο το αποτέλεσμα της λεύκανσης;

Για μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα της λεύκανσης, ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει στο βαθμό του δυνατού, οτιδήποτε περιέχει χρωστικές ουσίες οι οποίες θα προκαλέσουν σκούρο χρώμα στα δόντια. Για παράδειγμα θα πρέπει να αποφεύγει το κάπνισμα, τον καφέ-τσάι, το κόκκινο κρασί κλπ. Μετά τη λεύκανση δίνονται αναλυτικές οδηγίες, προκειμένου να βοηθήσουμε τον ασθενή να διατηρήσει το αποτέλεσμα, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μιχαήλ Μ. Τσιτσικόπουλος – Χειρουργός Οδοντίατρος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.dentalworks.gr

ή καλέστε στα τηλέφωνα: 210 6231441, 6944 961272.

Διεύθυνση Ιατρείου: Μακεδονίας 24, Κηφισιά

Προτεινόμενα για εσάς

Πότε βγάζουν δόντια τα μωρά

Δόντια ηλικίας 45.000 ετών, που ανήκαν σε υβρίδιο ανθρώπου και Νεάντερταλ, ρίχνουν φως στην εξέλιξη του είδους μας

Μαρίνα Μπενέκου

Ο κορωνοϊός χτυπάει και στα δόντια; – Τι λένε άνθρωποι που νόσησαν

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Νευραλγία τριδύμου: ο αφόρητος «πονόδοντος» που δεν έχει καμία σχέση με τα δόντια σου

Leonidas Kallidonis

Απίστευτο: Έβγαλαν 526 δόντια από το στόμα 7χρονου στην Ινδία [εικόνα & βίντεο]