Ελεύθερος Τύπος
ΥΓΕΙΑ

Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος στήθους

Newsroom eleftherostypos.gr

3 στις 10 γυναίκες μετανιώνουν για το στήθος που διάλεξαν

    Ποια κριτήρια ορίζουν αυτό που ονομάζουμε σωστό στήθος; Το εξής ένα: το σεξ! Ένα πλούσιο γυναικείο μπούστο είναι ικανό να προσελκύσει, κατά 64%, το βλέμμα των ανδρών, καθώς παραπέμπει, κατά κύριο λόγο, στο σεξ, έδειξε πρόσφατη μελέτη.  Ίσως γι’ αυτό πολλές γυναίκες φτάνουν στα όρια της υπερβολής όταν αποφασίζουν να μεγαλώσουν το στήθος τους.

Από χειρουργείο σε χειρουργείο

Σε μια πρόσφατη μελέτη από 1350 επεμβάσεις αύξησης του στήθους στις Η.Π.Α, φάνηκε ότι η πλειονότητα των γυναικών (66%) ήταν ευχαριστημένες με το μέγεθος των ενθεμάτων σιλικόνης που είχαν επιλέξει. Υπήρχε, όμως, και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 34% των γυναικών, που δήλωσαν ότι είχαν μετανιώσει για την επιλογή τους και ότι ήθελαν να ξαναμπούν στο χειρουργείο για να αλλάξουν το μέγεθος των προθέσεων. Το παράδοξο ήταν ότι ελάχιστες γυναίκες ζήτησαν μικρότερες προθέσεις. Οι περισσότερες ζήτησαν ένα με δυο νούμερα μεγαλύτερες από τις αρχικές. Όμως, τα πολύ μεγάλα ενθέματα σιλικόνης μπορεί να δημιουργήσουν μια δυσανάλογη εικόνα του στήθους με το υπόλοιπο σώμα.

Πώς ορίζεται το σωστό μέγεθος στήθους

Αν και υπάρχει πληθώρα διαφορετικών μεθόδων για να διαλέξει μια γυναίκα το μέγεθος του ενθέματος, εντούτοις οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί συμφωνούμε ότι η διάμετρος της βάσης του μαστού είναι το κλειδί της μέτρησης που καθορίζει την επιλογή του μεγέθους του ενθέματος. Συνήθως, μετά την μέτρηση της βάσεως, κρατώ ένα κυκλικό «πατρόν» και δείχνω στην γυναίκα το μέγεθος που είναι καταλληλότερο για το σώμα της. Αυτό της δίνει την δυνατότητα να καταλάβει πως ένα μεγαλύτερο ένθεμα δεν θα ταιριάζει στο στήθος της. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι, γενικά, σήμερα, διαλέγουμε σχετικά μεγαλύτερα ενθέματα από ότι την δεκαετία το 70 ή του 80, και αυτό αποδίδεται στην αύξηση του σωματικού τύπου. Οι σημερινές γυναίκες, δηλαδή, είναι ψηλότερες και έχουν φαρδύτερο θώρακα απ’ ότι πριν 30 χρόνια. Η τάση αυτή, όμως, για πολύ πλούσιο στήθος, συμπαρασύρει και άλλες γυναίκες που δεν διαθέτουν ούτε το κατάλληλο ύψος ούτε τον σωστό θώρακα.

Εμπιστευθείτε την κρίση του γιατρού σας

Πέντε είναι τα καθοριστικά σημεία για την επιλογή του σωστού μεγέθους:

  1. Να είσθε από την αρχή ειλικρινείς και ανοικτές στην συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό σχετικά με το μέγεθος των ενθεμάτων που επιθυμείτε.
  2. Επιλέξτε αρκετές φωτογραφίες από περιοδικά που, για εσάς, φαίνονται ιδανικές. Δείξτε τις στον πλαστικό χειρουργό για να του δώσετε να καταλάβει ποιο μέγεθος στήθους σας ενδιαφέρει. Φροντίστε, όμως, να είναι φωτογραφίες γυναικών που διαθέτουν περίπου τις ίδιες αναλογίες σώματος με τις δικές σας.
  3. Μην ορίζετε το μέγεθος του ενθέματος σύμφωνα με το νούμερο του σουτιέν. Κι αυτό διότι τα νούμερα στους στηθόδεσμους ποικίλλουν ανάλογα με το είδος και την εταιρεία που τους κατασκευάζει.
  4. Οι πλαστικοί χειρουργοί χρησιμοποιούν διάφορα δείγματα από ενθέματα που έχουν στο ιατρείο και τα οποία τα τοποθετούν κάτω από το σουτιέν δοκιμαστικά. Ζητήστε του να κάνετε αρκετές δοκιμές με διαφορετικά μεγέθη ενθεμάτων.
  5. Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες και μην νομίζετε ότι το μεγαλύτερο είναι πάντα και το καλύτερο. Ενθέματα που είναι πολύ μεγάλα όχι μόνο διαταράσσουν την αναλογία του σώματος, αλλά είναι και επιρρεπή στην χαλάρωση.

Το μεγαλύτερο δεν είναι και καλύτερο

Δεν είναι, άλλωστε, μόνο ζήτημα αισθητικής. Το υπερβολικά μεγάλο στήθος προκαλεί λειτουργικά προβλήματα: πόνο στην πλάτη ή τον αυχένα, εξανθήματα και ερεθισμούς κάτω από τους μαστούς, δυσκολίες στο ντύσιμο, βεβαίως ψυχολογικά προβλήματα, αλλά και ραβδώσεις στους ώμους από το στηθόδεσμο λόγω του βάρους του στήθους.

Προτεινόμενα για εσάς

30χρονη μητέρα εξομολογείται: Έκανα σεξ με 18 άντρες σε μια νύχτα και ο άντρας μου μοίραζε τα προφυλακτικά

Λάμπρος Κατσαρός

Πόνος στο σεξ και ακράτεια για μία στις τέσσερις γυναίκες σε εμμηνόπαυση

Leonidas Kallidonis

Ηράκλειο: Ασυγκράτητο ζευγάρι έκανε σεξ σε… κοινή θέα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Παγκόσμιοι πρωταθλητές του σεξ οι Έλληνες, σύμφωνα με τη βρετανική «The Sun»- Τι γίνεται στις άλλες χώρες

Μαρίνα Μπενέκου

Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός συμβούλευσε τους πολίτες να…«μην κάνουν σεξ» στα νοσοκομεία

Μαρίνα Μπενέκου

Αυτά τα 4 ζώδια είναι βασιλιάδες στο ερωτικό παιχνίδι!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Νορβηγία: Μερακλήδες οι παίκτες της Μπραν – Μέθυσαν και έκαναν σεξ στο… γήπεδο

Λάμπρος Κατσαρός

Η Άση Μπήλιου σας βρίσκει τους συνδυασμούς των ζωδίων που κάνουν το καλύτερο σεξ

ΣΟΚ στην Πάτρα: Έκαναν σεξ μπροστά σε ανήλικο στο προαύλιο του σχολείου [βίντεο]

Λάμπρος Κατσαρός