Ελεύθερος Τύπος
TECH & SCIENCE

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη αποστολή στο διάστημα για τη δημιουργία του Διαστημικού Σταθμού της Κίνας

Διαστημικός Σταθμός

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Κίνα απέστειλε με επιτυχία στο διάστημα την πρώτη κάψουλα που θα χρησιμεύσει στο να δημιουργηθεί ο πρώτος κινεζικός Διαστημικός Σταθμός.

Η κάψουλα «Τιανχέ» αποτελεί μία από τις πολλές που θα συναπαρτίζουν τον εν λόγω Διαστημικό Σταθμό και φέρει, στο εσωτερικό της, λειτουργικούς χώρους που θα μπορούν να φιλοξενήσουν αστροναύτες.

Η Κίνα ελπίζει ότι ο Σταθμός της θα ολοκληρωθεί το έτος 2022.

Μέχρι στιγμής, ο μόνος διαστημικός σταθμός που βρίσκεται σε τροχιά είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, από τον οποίο η Κίνα είναι αποκλεισμένη.

Όσον αφορά την εξερεύνηση του διαστήματος, η Κίνα υπήρξε μια από τις τελευταίες μεγάλες χώρες που ξεκίνησαν να πραγματοποιούν σχετικά εγχειρήματα.

Ο πρώτος αστροναύτης που απέστειλε η Κίνα στο διάστημα ταξίδεψε το 2003, δηλαδή πολλά χρόνια μετά τις αντίστοιχες αποστολές των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης.

Μέχρι στιγμής, η Κίνα έχει στείλει σε τροχιά άλλους 2 διαστημικούς σταθμούς, τους «Τιανγκόνγκ 1» και «Τιανγκόνγκ 2», η λειτουργία των οποίων υπήρξε δοκιμαστική.

Οι αστροναύτες που τους επισκέφθηκαν είχαν παραμείνει για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε αυτούς, σε αντίθεση με τον νέο σταθμό, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει λειτουργικός και επισκέψιμος για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Η κάψουλα «Τιανχέ» θα αποτελέσει τον «πυρήνα» του Σταθμού, ο οποίος θα περιλαμβάνει πολλές ακόμη κάψουλες, συνολικού βάρους 66 τόνων.

Η «Τιανχέ» πρόκειται για μια κάψουλα μήκους 16,6 μέτρων και πλάτους 4,2 μέτρων, η οποία θα παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια και ώθηση και στις υπόλοιπες, ενώ θα περιέχει όλες τις τεχνολογίες υποστήριξης της ζωής, καθώς και τους χώρους διαμονής των αστροναυτών που θα επισκέπτονται τον Σταθμό.

Το Πεκίνο προγραμματίζει ακόμη 10 παρόμοιες αποστολές μέχρι το 2022, κατά τις οποίες θα τεθούν σε τροχιά οι υπόλοιπες κάψουλες και θα σταλεί στον Σταθμό όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για την λειτουργία του.

Ο Κινεζικός Διαστημικός Σταθμός θα βρίσκεται σε τροχιά πάνω από τη Γη, σε υψόμετρο 340-450 χιλιομέτρων από την επιφάνειά της.

ΠΗΓΗ: BBC 

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ταϊβάν αν η Κίνα επιτεθεί

Μαρίνα Μπενέκου

Νότια Κορέα: Εκτόξευσε τον πρώτο της διαστημικό πύραυλο

Μαρίνα Μπενέκου

Θα κλωνοποιήσουμε δεινοσαύρους; -Βρέθηκε σχεδόν άθικτο DNA τους

Μαρίνα Μπενέκου

Squid Game: Σάλος με την κινεζική του απομίμηση, «Squid’s Victory»

Μαρίνα Μπενέκου

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε πύραυλο άγνωστου τύπου

Μαρίνα Μπενέκου

Η Ασία δυσκολεύεται να ξεπεράσει την εξάρτησή της από τον άνθρακα

Μαρίνα Μπενέκου

Κίνα: Αρνείται ότι δοκίμασε υπερηχητικό πύραυλο- Η θέση της Ουάσιγκτον

Μαρίνα Μπενέκου

Επέστρεψε στη Γη το ρωσικό συνεργείο που γύρισε ταινία στο διάστημα

Μαρίνα Μπενέκου

«Lucy»: Ξεκίνησε η πολύχρονη «Οδύσσεια» για τους Τρωικούς αστεροειδείς!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom