Ελεύθερος Τύπος
TECH & SCIENCE

Η Apple απέσυρε εφαρμογή που εντόπιζε αστυνομικούς και χρησιμοποιούσαν διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ

«Αγκάθι» το Χονγκ Κονγκ στην υπογραφή συμφωνίας για το εμπόριο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Apple αφαίρεσε χθες Τετάρτη από την πλατφόρμα της εταιρείας απ΄όπου κατεβάζουν οι χρήστες εφαρμογές, το App Store, μια εφαρμογή, την οποία χρησιμοποίησαν οι φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ για να εντοπίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών, με το αιτιολογικό ότι παραβίαζε τους κανονισμούς επειδή χρησιμοποιούνταν για ενέδρες κατά της αστυνομίας.

Ο αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας είχε δεχτεί πυρά από την Κίνα με αφορμή τη συγκεκριμένη εφαρμογή με την επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας να χαρακτηρίζει “δηλητηριώδη” την εφαρμογή και να καταγγέλλει ότι η Apple βοηθάει τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ.

Η Apple είχε μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα εγκρίνει την εφαρμογή με χάρτες HKmap.live, η οποία εντοπίζει που βρίσκονται τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι διαδηλωτές, αφού την είχε απορρίψει τον περασμένο μήνα.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι ξεκίνησε άμεσα έρευνα καθώς “πολλοί ανήσυχοι πελάτες στο Χονγκ Κονγκ” επικοινώνησαν μαζί της σχετικά με την εφαρμογή και η Apple διαπίστωσε ότι είχε θέσει σε κίνδυνο τα όργανα επιβολής της τάξης και τους κατοίκους.

Πάντως, σε έναν λογαριασμό στο Twitter που πιστεύεται ότι ανήκει στον κατασκευαστή του HKlive.map, ο κάτοχός του εκφράζει τη διαφωνία του με την απόφαση της εταιρείας και λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι η εφαρμογή είχε χρησιμοποιηθεί σε ενέδρες.

Η εφαρμογή HKlive.map αφαιρέθηκε από το App Store παγκοσμίως, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί για χρήστες, οι οποίοι την είχαν ήδη κατεβάσει στο Χονγκ Κονγκ, όπως διαπίστωσε το Reuters. Επίσης, μια διαδικτυακή έκδοση παραμένει διαθέσιμη για κινητά iPhone.

Βάσει των κανονισμών και την πολιτική της εταιρείας, οι εφαρμογές που πληρούν τις προϋποθέσεις για να εμφανίζονται στο App Store μπορεί κάποιες φορές να αφαιρεθούν αν κριθεί ότι διευκολύνουν την παράνομη δραστηριότητα ή απειλούν τη δημόσια ασφάλεια.

Προτεινόμενα για εσάς

Spoilers για τα νέα iPhones: Οι τιμές και τα χαρακτηριστικά!

Tinad

Ανακαλύφθηκε κενό ασφαλείας στα iPhones και iPads της Apple

Ανδρέας Ντίνης

ΝτιΚάπριο, Apple και Ford ενώνουν τις δυνάμεις τους για το America’s Food Fund

Kon

Κορωνοϊός: Η Apple κλείνει όλα τα καταστήματά της εκτός Κίνας ως τις 27 Μαρτίου

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Η Apple καλεί τους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι

Ανδρέας Ντίνης

Κατασχέθηκαν 771 τεμάχια απομιμητικά τύπου Apple

Ανδρέας Ντίνης

Καθηγητής του Χονγκ Κονγκ υποστηρίζει ότι είναι προ των πυλών το εμβόλιο για τον κοροναϊό αλλά θα αργήσει να χρησιμοποιηθεί

admin

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε νοσοκομείο του Χονγκ Κονγκ

admin

Χάος στο Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές έριξαν μολότοφ σε κτίριο που προορίζονταν για νοσοκομείο

admin