ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΤΑΞΙΔΙ

Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου: Ο Δήμος να ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη του νησιού

Newsroom eleftherostypos.gr

Ανακοίνωση εξέδωσε η  Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στον τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Σκιάθου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, διάφορους Δημοτικούς Συμβούλους να τοποθετούνται κατά της Τουριστικής Ανάπτυξης του νησιού μας.

Ακούσαμε δηλώσεις όπως: «Η Σκιάθος είναι κορεσμένη από ξενοδοχεία», «Δεν χρειαζόμαστε άλλα ξενοδοχεία» κλπ. Πρόκειται για δηλώσεις, οι οποίες μας θλίβουν και τις οποίες ειλικρινά δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε. Πιστεύαμε πως όλοι γνώριζαν ότι ο τουρισμός είναι η σημαντικότερη πηγή εισοδήματος στο νησί μας. Πως τα ξενοδοχεία μας, προσφέρουν θέσεις εργασίας και έσοδα στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Ακόμα και αν κάποιος είναι για τους δικούς του λόγους αντίθετος στην Τουριστική Ανάπτυξη, οι επενδύσεις υλοποιούνται βάσει συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων, οι οποίες θέτουν τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις και στις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραβλέπει. Τις ρυθμίσεις αυτές πρέπει να εφαρμόζει ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, ενεργώντας πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων τους. Ως Ένωση Ξενοδόχων είναι υποχρέωση μας, να προασπίζουμε τα νόμιμα δικαιώματα των ξενοδόχων – μελών μας.

Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες ενός άδικου πολέμου που υφίσταται ορισμένοι συνάδελφοι μας, τον οποίο δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε. Απειλές και εκφοβισμοί είναι πέρα της λογικής μας. Καλούμε, για μια ακόμα φορά, τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους του νησιού να επαναξιολογήσουν την στάση τους απέναντι μας. Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε οι αντιπαραθέσεις δεν έχουν θέση.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η αγάπη όλων μας για τον τόπο μας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο θα οικοδομήσουμε μια ειλικρινή συνεργασία που θα είναι προς το συμφέρον όλων.

Με εκτίμηση, Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου

Προτεινόμενα για εσάς

Δυνατός σεισμός στη Σκιάθο έγινε αισθητός και στην Αττική

Ανδρέας Ντίνης

6 ελληνικά νησιά ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου – Δείτε ποια είναι!

Μαρίνα Μπενέκου

Θοδωρής Τζούμας, δήμαρχος Σκιάθου: Ελάτες για ασφαλείς και ευχάριστες διακοπές

Μιχάλης Μάρδας

Μάκης Κουκουλάκης (Chief Executive Officer Philian hotels and resorts): Η Σκιάθος είναι ο προσιτός προορισμός για τους Eλληνες

Μιχάλης Μάρδας

Στην Σκιάθο για διακοπές ο Σεΐχης τους Κατάρ με την οικογένειά του

Ανδρέας Ντίνης

Προτάσεις για διακοπές – Σκιάθος: Μοναδική από τη φύση της

Μιχάλης Μάρδας

Σκιάθος: Έφτασαν οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες – Μέτρα υγειονομικής ασφάλειας παντού

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Μήνυμα καραντίνας σε μπουκάλι ξεβράστηκε σε ακτή της Σκιάθου από… τη Μυτιλήνη

Tinad

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Σκιάθος, Σκόπελος, Νότιο Πήλιο και Ζαγορά

Μιχάλης Μάρδας