Ελεύθερος Τύπος
ΤΑΞΙΔΙ

Ξενοδοχεία: Μεγάλη ανάσα το μέτρο της 45ήμερης επιδότησης των εργαζομένων

Newsroom eleftherostypos.gr

Μεγάλη ανάσα για τις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας αποτελεί το μέτρο της κυβέρνησης, που αφορά την 45ήμερη συντήρηση (επιδότηση) των εργαζομένων, την περίοδο της αναστολής λειτουργίας τους, μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων στην Κω και πρόεδρος του Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), Κωνσταντίνα Σβήνου, οι εργαζόμενοι σε κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας και στις παρούσες συνθήκες το εν λόγω μέτρο δίνει μεγάλη βοήθεια. «Μαζί με τους εργαζομένους προχωράει κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση», σημειώνει η πρόεδρος του ΙΤΕΠ.

Την ίδια στιγμή, η κ. Σβήνου μεταφέρει την αγωνία του κλάδου για την επόμενη μέρα, καθώς ήδη πολλές επιχειρήσεις, αν υπάρξει επιπλέον παράταση της αναστολής λειτουργίας τους και δεν έχει ομαλοποιηθεί το διεθνές περιβάλλον, επεξεργάζονται σενάρια στήριξης της βιωσιμότητας τους. Ένα από αυτά θα είναι αν «συμφέρει» ή όχι το άνοιγμα κάποιων ξενοδοχείων, όπως χαρακτηριστικά τονίζει. «Τα επόμενα δύο με τρία χρόνια οι ξενοδοχειακές μονάδες θα δουλεύουν για να κλείσουν τα κενά της εφετινής περιόδου», σημειώνει η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ξενοδοχειακές μονάδες να βγουν εκτός επιχειρηματικής δράσης.

Τα ξενοδοχεία μπορεί να μην υποδέχονται πελάτες, αλλά λειτουργίες που σχετίζονται με την επικοινωνία με τους πελάτες τους, με εργασίες συντήρησης αλλά και φύλαξης, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εργασιών στη ραχοκοκαλιά μιας ξενοδοχειακής μονάδας. Έτσι, και η κ. Σβήνου είναι παρούσα στο γραφείο της καθημερινά, μαζί με το προσωπικό ασφαλείας. Μάλιστα μετέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σήμερα, αφού ενημερώθηκε για τις ανάγκες του νοσοκομείου του νησιού, η Ένωση θα ξεκινήσει επικοινωνία με τους ξενοδόχους του νησιού, ώστε να συνδράμουν στην κάλυψη αυτών.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Τεστ και καραντίνα το… διαβατήριο εισόδου – Προβληματισμός στα ξενοδοχεία

Μιχάλης Μάρδας

Στις αεροπορικές συνδέσεις η… τύχη της τουριστικής σεζόν – Ελπίδες από την αραβική αγορά

Ανδρέας Ντίνης

Στα θρανία ξανά σήμερα οι μαθητές σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία

Ανδρέας Ντίνης

Δημιουργείται ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας – «Ταξίδι γεύσεων» για τον επισκέπτη

Kon

Ανοίγουν σήμερα δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, ξενοδοχεία – Μειώνεται ο ΦΠΑ – Με ένα κλικ όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Μιχάλης Μάρδας

Επιχείρηση «ξενοδοχεία»: Ανοίγουν τις πόρτες τους – Τι προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Tinad

Πώς θα γίνεται η υποδοχή των ξένων τουριστών στην Ελλάδα – Όλοι οι κανόνες

Tinad

Με δειγματοληπτικά τεστ και προσοχή «ξανά-ανοίγει» ο τουρισμός τις πύλες του – Ποιες είναι οι πρώτες 29 χώρες που θα μας στείλουν τουρίστες

Μιχάλης Μάρδας

Daily Mail: «Απαγορευτικό» στους Βρετανούς τουρίστες για διακοπές στην Ελλάδα

Tinad