Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χατζηγάκης στον «Ε.Τ.»: Τα Τρίκαλα μπορούν να μεγαλουργήσουν

Χατζηγάκης στον «Ε.Τ.»: Τα Τρίκαλα μπορούν να μεγαλουργήσουν

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Ο Μικέλης Χατζηγάκης είναι ο νεότερος πολιτικός στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στον Νομό Τρικάλων.

Συνδυάζει αυτήν την ανανέωση με επιστημονική κατάρτιση και τεκμηριωμένες προτάσεις, με διεθνείς παραστάσεις και με ήθος.

Είναι ταυτόχρονα ένας νέος πολιτικός με διάθεση προσφοράς, με θέληση να αξιοποιήσει τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του προκειμένου η Ελλάδα να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Με την ακούραστη ενεργητικότητά του κερδίζει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του που βλέπουν στο πρόσωπό του όχι μόνο την ανανέωση με φρέσκιες ιδέες, αλλά και την προοπτική για τις επόμενες δεκαετίες.

Από τη μέρα που εγκατασταθήκατε στα Τρίκαλα έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής σας, πώς είναι η προσαρμογή μαζί με τη σύζυγό σας και τα 3 σας παιδιά;

Το ότι ζούμε εδώ, με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, δημιουργεί σε όλους μας μια πολύ ζεστή και πολύ γλυκιά αίσθηση. Για εμένα, όπως καταλαβαίνετε, η προσαρμογή ήταν δεδομένο πως θα είναι εύκολη. Και ήταν όντως εύκολη, γιατί από πολύ μικρός είχα πολύ ισχυρούς δεσμούς με τα Τρίκαλα.
Δεν σας κρύβω, όμως, ότι είχα μια έγνοια για τη γυναίκα μου, την Αγγελική, και τις 3 κόρες μας, την Αννα, την Ελισάβετ και την Αλκυόνη. Το πόσο ομαλά προσαρμόστηκαν, λοιπόν, στην καθημερινότητα του τόπου μας και οι γυναίκες της ζωής μου, ήταν για εμένα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Και το πιο ωραίο είναι ότι, μαζί τους, ανακαλύπτω κι εγώ από την αρχή αυτόν τον ευλογημένο τόπο, τις ομορφιές και τις δυνατότητές του.

Γιατί να σας δώσουν οι Τρικαλινοί ψηφοφόροι την ψήφο τους στις επερχόμενες εθνικές εκλογές; Τι διαφορετικό κομίζετε για τα Τρίκαλα;

Σήμερα λόγω της περιπλοκότητας των προκλήσεων ο πολιτικός θα πρέπει να μπορεί να λύσει προβλήματα παντρεύοντας το τεχνοκρατικό με το πολιτικό σκέλος. Δηλαδή, να μπορεί να κατανοήσει σε βάθος δύσκολα τεχνικά θέματα (π.χ. κόκκινα δάνεια, συνταξιοδοτικό σύστημα, δημοσιονομικά, διπλωματία κ.ά.). Ταυτόχρονα θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να τους πείσει για τις σωστές μεταρρυθμίσεις. Εχοντας σπουδάσει οικονομικά και διπλωματία σε σημαντικά πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου και έχοντας εργαστεί για πολλά χρόνια σε κορυφαίους οικονομικούς και διεθνείς οργανισμούς μπορώ να συνδυάσω το τεχνοκρατικό με το πολιτικό σκέλος δίνοντας λύσεις στα σύνθετα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η Ελλάδα και ο τόπος μου.
Δεν νιώθω απλώς ενδιαφέρον για τα κοινά, αλλά και χρέος απέναντι στα Τρίκαλα. Είμαι πατριώτης και θέλω, όσο μπορώ, να στηρίξω την πατρίδα μου. Με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου θα μου δοθεί η ευκαιρία να το προσπαθήσω.

Ποιο είναι το όραμά σας για τον νομό Τρικάλων, τι θα θέλατε να δείτε να γίνεται, αν εκλεγείτε, στον τόπο σας;

Τα Τρίκαλα μπορούν να μεγαλουργήσουν αξιοποιώντας τα μοναδικά τους πλεονεκτήματα: Τον τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία. Περιμένουν, λοιπόν, από την αυριανή κυβέρνηση στοχευμένες πολιτικές που να ενισχύσουν και το αστικό, αλλά και το γεωργοκτηνοτροφικό κομμάτι.
Ο αστικός πληθυσμός, ιδίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες όπως είναι οι έμποροι, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί χρειάζονται άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Η αναβάθμιση του τουρισμού μας συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών. Είναι αδιανόητο ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο στον Νομό Τρικάλων έχει μείνει σχεδόν απαράλλαχτο τα τελευταία 100 χρόνια. Απαραίτητη επίσης είναι η τάχιστη ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Ε65.

Παράλληλα ο γεωργοκτηνοτροφικός τομέας έχει επείγουσα ανάγκη στήριξης, και μάλιστα πολλαπλής. Διότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας χρειάζονται μικρά και μεσαία αρδευτικά έργα, προγράμματα εκπαίδευσης νέων αγροτών και εξοικείωση με τις καινούργιες τεχνολογίες. Πάνω από όλα, όμως, απαιτείται μείωση του κόστους παραγωγής.

Αυτό όμως που ουσιαστικά έχει ανάγκη αυτός ο τόπος είναι το ενδιαφέρον και το να κοιμάσαι και να ξυπνάς έχοντας στο μυαλό σου το καλό των ανθρώπων σου. Η πολιτική δεν πρέπει να γίνεται πίσω από γραφεία και κλειστές πόρτες αλλά πρωτίστως εκεί έξω: Στους δρόμους, στα χωράφια, στη λαϊκή αγορά, στις επιχειρήσεις.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Παπαγγελόπουλος για πόρισμα Ν.Δ.: Παράνομη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός αθώου

Tinad

Αιχμηρή ανακοίνωση ΝΔ για Παππά: 367 λέξεις για να μην απαντήσει τι δουλειά είχε στην Κύπρο

Tinad

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στους δημοσιογράφους μέσω του σποτ για τον ένα χρόνο κυβέρνησης της ΝΔ

Μιχάλης Μάρδας

Ένας χρόνος κυβέρνησης ΝΔ: Ο απολογισμός και το μήνυμα Μητσοτάκη

Ανδρέας Ντίνης

«Χρόνου Φείδου»

Ανδρέας Ντίνης

365 ημέρες πολιτικού ρεαλισμού

Kon

Ηταν όλα ρόδινα αυτόν το χρόνο;

Kon

Δημοσκόπηση Alco: Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Στις 14,3 μονάδες η διαφορά

Tinad

Σάλος με τις νέες αποκαλύψεις Καλογρίτσα για τα 3 εκατ. ευρώ – «Ποια είναι η «White Porscha» ρωτά η ΝΔ τον Τσίπρα

Μιχάλης Μάρδας