Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βαρβιτσιώτης στον «Ε.Τ.»: Αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ. σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα

Βαρβιτσιώτης στη Rai: Ο Ερντογάν χρησιμοποίει αθώους για να εκβιάσει Ελλάδα και ΕΕ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Στην απαραίτητη αυτοδυναμία της Ν.Δ. στις εκλογές ρίχνει το κέντρο βάρους της συζήτησής μας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα Αθήνας.

Η Ν.Δ. κατήγαγε μια μεγάλη και καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές και βρίσκεται στις παρυφές της αυτοδυναμίας. Θεωρείτε ότι αυτή είναι εφικτή;

Οι προσεχείς εκλογές έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: Για πρώτη φορά, μετά από δέκα χρόνια, οι πολίτες θα προσέλθουν στην κάλπη με βασικό κίνητρο να ψηφίσουν και όχι να καταψηφίσουν. Ψήφος διαμαρτυρίας σήμερα σημαίνει ψήφος στην παράταση της κρίσης. Σημαίνει και άλλος χώρος στο λαϊκισμό, σημαίνει και άλλο πρόσφορο πεδίο σε «μαθητευόμενους μάγους», που αποδείχθηκε ότι κοστίζουν σε χρήμα και σε χρόνο. Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε σε μια περιδίνηση αναζήτησης κυβερνητικών εταίρων. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας γεννήθηκαν μέσα στην κρίση, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν είναι ικανές για να μας βγάλουν από αυτήν. Σήμερα, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει και αυτοδύναμη Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σάς κατηγορεί για ύπαρξη «κρυφής ατζέντας» στο πρόγραμμά σας. Τι απαντάτε;

Είναι αστείο και τραγελαφικό να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουμε κρυφή ατζέντα. Η ύπαρξη «παράλληλου προγράμματος», άλλωστε, αποτελεί προσωπική πατέντα του κυρίου Τσίπρα στα πολιτικά χρονικά. Οταν εδώ και 4 χρόνια προσπαθούσε να μας πείσει ότι ακολουθούσε άλλη πολιτική από αυτήν που ψήφιζε στη Βουλή και συμφωνούσε με τους δανειστές. Εμείς έχουμε παρουσιάσει λεπτομερώς και κοστολογημένα την οικονομική µας πρόταση, την οποία προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν µε στόχο να φοβίσουν τους πολίτες.

Είστε ένας πολιτικός αστικής καταγωγής, με έδρα επί σειρά ετών τα Νότια Προάστια της Β’ Αθηνών. Πώς αποφασίσατε τώρα να μετακινηθείτε στα Δυτικά; Γιατί ένας πολίτης της Δυτικής Αθήνας να σας «σταυρώσει»;

Γιατί γνωρίζω καλά τη Δυτική Αθήνα. Ολα αυτά τα χρόνια περπατώ στις γειτονιές της και ξέρω από πρώτο χέρι και τα προβλήματα και τις προοπτικές της. Γιατί ξέρω πώς μπορεί να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Εχω συνεργαστεί με τα σώματα ασφαλείας και γνωρίζω όχι μόνο τις ανάγκες τους, αλλά και το τι πρέπει να γίνει σήμερα για να νιώσουμε ασφαλείς στις γειτονιές μας. Γιατί έχω αποδείξει στην πράξη ότι μπορώ να φέρνω νέες επενδύσεις και να «ανοίγω» νέες δουλειές. Ως υπουργός υλοποίησα τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε στην Ελλάδα την εποχή της κρίσης, αυτήν της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Και τώρα, μετά το διαχωρισμό της Β’ Αθηνών, επιλέγω να παραμείνω κοντά τους, στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, στα Δυτικά Προάστια. Μετά από χρόνια σκληρών πολιτικών, οι πολίτες της περιοχής αυτής αγωνίζονται και δουλεύουν καθημερινά περιμένοντας να τους δοθούν ευκαιρίες ώστε να μπουν πραγματικά και σταθερά στην αγορά εργασίας. Αυτό είναι το στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζητώ να εκπροσωπώ τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας.

Πώς θα επιτύχετε ως κυβέρνηση και μείωση των φορολογικών συντελεστών και κατάργηση του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου;

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της φιλοσοφίας μας με τον ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς πιστεύουμε πως, αν μειώσεις τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν «χάνει» ούτε ο πολίτης ούτε και το κράτος! Ας είμαστε ξεκάθαροι: Η μείωση του αφορολόγητου είναι ένα μέτρο που φέρει την υπογραφή Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ το προκάλεσε με την πολιτική που ακολούθησε, ο ΣΥΡΙΖΑ το συμφώνησε με τους εταίρους μας, ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισε. Και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι αυτή που δεν θα το εφαρμόσει.

Σας έχει ικανοποιήσει η αντίδραση της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία και στην παραβίαση της ΑΟΖ της Κύπρου;

Θα περίμενα από την Ευρώπη μια πιο σαφή και ξεκάθαρη στάση απέναντι στην Τουρκία. Στάση που να συνοδεύεται και με πράξεις, όχι μόνο με λόγια.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Αιχμηρή ανακοίνωση ΝΔ για Παππά: 367 λέξεις για να μην απαντήσει τι δουλειά είχε στην Κύπρο

Tinad

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στους δημοσιογράφους μέσω του σποτ για τον ένα χρόνο κυβέρνησης της ΝΔ

Μιχάλης Μάρδας

Ένας χρόνος κυβέρνησης ΝΔ: Ο απολογισμός και το μήνυμα Μητσοτάκη

Ανδρέας Ντίνης

«Χρόνου Φείδου»

Ανδρέας Ντίνης

365 ημέρες πολιτικού ρεαλισμού

Kon

Ηταν όλα ρόδινα αυτόν το χρόνο;

Kon

Δημοσκόπηση Alco: Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Στις 14,3 μονάδες η διαφορά

Tinad

Σάλος με τις νέες αποκαλύψεις Καλογρίτσα για τα 3 εκατ. ευρώ – «Ποια είναι η «White Porscha» ρωτά η ΝΔ τον Τσίπρα

Μιχάλης Μάρδας

Νέα Δημοκρατία: Περιμένουμε απαντήσεις για τα 3 εκατ. ευρώ στο Documento

Μιχάλης Μάρδας