Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στάμου στον «Ε.Τ.»: Να αποτελέσουμε δύναμη κυβερνητικής σταθερότητας

ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΤΖΟΥ

Μετά από πολλά χρόνια «θητείας» στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και σε έντυπα, ο Δημήτρης Στάμου αποφάσισε να αφιερωθεί στην πολιτική, σε μια δύσκολη και αποφασιστική χρονική στιγμή για τη χώρα μας, αλλά και για τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει.

Τώρα, ζητεί την ψήφο των πολιτών του Βόρειου Τομέα της Β’ Αθηνών με το Κίνημα Αλλαγής, που «εκφράζει ιστορικά την προοδευτική παράταξη και τις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Πώς έγινε η μετάβαση από τη δημοσιογραφία στην πολιτική και η επιλογή του Κινήματος Αλλαγής;

Η συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνέπεσε με την απόφασή μου να ολοκληρώσω τη δημοσιογραφική μου πορεία και να αφιερωθώ ενεργά στο νέο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς. Θεωρώ ότι το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει ιστορικά την προοδευτική παράταξη και στη νέα πολιτική συγκυρία τις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας και της Ανανεωτικής Αριστεράς. Με ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα -το Σχέδιο Ελλάδα- προτάσσει την εθνική συνεννόηση και κωδικοποιεί τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.

Πώς απαντά το ΚΙΝ.ΑΛ. στην ισχυρή πίεση που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να διεμβολίσει την Κεντροαριστερά, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να στρατολογήσει περιφερόμενους που αντάλλαξαν τη συνεργασία τους με κυβερνητικά αξιώματα και θέσεις στα ψηφοδέλτια μαζί με ακροδεξιούς. Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει αυθεντική δύναμη της Σοσιαλδημοκρατίας και απευθύνεται στους απογοητευμένους προοδευτικούς πολίτες που εξαπατήθηκαν από τις απατηλές υποσχέσεις, τις ανακολουθίες και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ και τους καλεί να αγνοήσουν τα ψευτοδιλήμματα, να κλείσουν τα αυτιά τους στις Σειρήνες του διχασμού και να μας δώσουν μια καθαρή και ισχυρή εντολή, ώστε με προοδευτικές προτάσεις, συνέπεια και υπευθυνότητα να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα.

Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας το Κίνημα Αλλαγής θα συμμετείχε σε κυβέρνηση συνεργασίας;

Αυτό θα μας το υποδείξει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του και τη δύναμη που θα μας δώσει ώστε να αποτελέσουμε δύναμη κυβερνητικής σταθερότητας. Εχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι δεν θα γίνουμε ουρά κανενός, αλλά θα συνεισφέρουμε με τους δικούς μας όρους στην κυβερνησιμότητα και στις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, όπως η ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, η αλλαγή του εκλογικού νόμου ώστε να μην μπούμε σε περιπέτειες με την απλή αναλογική, αλλά και σε ζητήματα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων σε Υγεία και Παιδεία. Ωστόσο, επαφίεται και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις να αποδείξουν στην πράξη πόσο πιστεύουν στις προγραμματικές συγκλίσεις.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου: Συνάντηση με όλους τους υποψήφιους προέδρους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φώφη Γεννηματά: Παραμένει και το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο – Παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παράταση έως την Πέμπτη για τη συλλογή υπογραφών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΚΙΝΑΛ: Ο Παύλος Χρηστίδης έκτος υποψήφιος για την προεδρία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΚΙΝΑΛ: Αλλαγή σκηνικού μετά τις υποψηφιότητες Γερουλάνου, Κεγκέρογλου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Νέα υποψηφιότητα ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι ζυμώσεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. αποκτούν ευρύτερο ενδιαφέρον

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΚΙΝΑΛ-Φώφη Γεννηματά: Η συμφωνία δύο σημείων για τις εκλογές και τα σενάρια για τέταρτο υποψήφιο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φώφη Γεννηματά: Υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων – Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της

Ελεύθερος Τύπος Newsroom