Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ταχιάος στον Ελεύθερο Τύπο: Η Ν.Δ. μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ

Καταδικάστηκε ο 23χρονος που επιχείρησε να ληστέψει τη σύζυγο του Νίκου Ταχιάου

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την πεποίθησή του ότι η Ν.Δ. ως κυβέρνηση θα βγάλει το μακρύ χέρι του κράτους από την τσέπη των Ελλήνων εκφράζει με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Νίκος Ταχιάος.

Χαρακτηρίζει το πρόγραμμα της Ν.Δ. ως τη μόνη ρεαλιστική πρόταση, με την οποία η χώρα μπορεί να βγει από τα αδιέξοδα που δημιούργησε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραδέχεται ότι δεν ήταν εύκολη απόφαση να μπει στη μάχη των εθνικών εκλογών μετά από έξι μήνες προεκλογικού αγώνα για το Δήμο Θεσσαλονίκης και προσθέτει ότι είναι άνθρωπος των αρχών και των έργων. Ξεκαθαρίζει ότι εφόσον εκλεγεί δεν θα εγκαταλείψει το Δήμο Θεσσαλονίκης και θα παραμείνει σύμβουλος και ζητά και πάλι τη στήριξη των Θεσσαλονικέων, υποσχόμενος ότι θα έχουν δίπλα τους έναν άνθρωπο που μιλά με τη δύναμη της αλήθειας.

Οταν ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας για την Α’ Θεσσαλονίκης, δηλώσατε ότι «δεν ήταν απλή απόφαση». Γιατί;

Σαφώς δεν ήταν μια εύκολη απόφαση το να μπω στη μάχη των εθνικών εκλογών ύστερα από έξι μήνες προεκλογικού αγώνα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, ο κυριότερος από τους λόγους που με έπεισαν τελικά να διεκδικήσω την εκλογή μου στο Κοινοβούλιο ήταν η ίδια η πόλη. Θεωρώ πως εφόσον εκλεγώ θα μου δοθεί η δυνατότητα να δώσω πιο αποτελεσματικά τον αγώνα μου για τη Θεσσαλονίκη. Γιατί η πόλη μου, όπως και όλη η χώρα, έχει υποφέρει από τις πολιτικές που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Την πολιτική της στασιμότητας, της εσωστρέφειας και της φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης. Αποφάσισα λοιπόν να δηλώσω παρών και εφόσον οι πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους, να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για ξεφύγουμε από την καθίζηση που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και να πάμε μπροστά.

Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Α’ Θεσσαλονίκης στελεχώνεται από εξαίρετους υποψηφίους. Ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημά σας και γιατί οι ψηφοφόροι να σας επιλέξουν;

Είμαι άνθρωπος των αρχών και των έργων. Εχω μάθει να αγωνίζομαι με δύναμη για τις ιδέες μου και να παράγω ορατό και μετρήσιμο έργο. Μία εκλογή μου στο Κοινοβούλιο, μου δίνει τη δυνατότητα να δώσω αγώνα για την πόλη μου αποτελεσματικά. Η λέξη «υπεύθυνα» αποτυπώνει τη Θεσσαλονίκη που εκφράζω και θέλω. Μία περήφανη κοινωνία, με αξίες και κανόνες, όπου η διαφορετική άποψη θα γίνεται σεβαστή και ο διάλογος θα φέρνει τη λύση. Μία πόλη που θα κοιτάει το μέλλον άφοβα και χωρίς εσωστρέφεια, θα ζει με υψηλές φιλοδοξίες, θα δίνει ευκαιρίες στους δημιουργικούς πολίτες της, θα μεριμνά για τις πραγματικά ευπαθείς ομάδες.

Είστε υπέρ της επανασύστασης του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης;

Πολλές φορές και οι συμβολισμοί είναι χρήσιμοι. Εάν μπορεί να υπάρξει ένα υπουργείο με πραγματικές αρμοδιότητες γιατί να μην επανασυσταθεί;

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Ν.Δ. «καλπάζει» προς μία μεγάλη εκλογική νίκη. Θεωρείτε ότι με την ψήφο τους οι πολίτες θα «τιμωρήσουν» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ή θα δείξουν εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα της Ν.Δ.;

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση, με την οποία η χώρα μπορεί να βγει από τα αδιέξοδα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του. Την πολιτική της στασιμότητας, της εσωστρέφειας και φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης. Το σίγουρο πάντως είναι πως η Ν.Δ., αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας, θα βγάλει το μακρύ χέρι του κράτους από την τσέπη των Ελλήνων. Θα προχωρήσει δίχως άλλο στη μείωση της φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για παραγωγικές επενδύσεις και ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, από την οποία θα ωφεληθεί το σύνολο των πολιτών καθώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ευκαιρία πλούτου.

Δεν εγκαταλείπω το δήμο, μένω ως δημοτικός σύμβουλος

Πριν από ένα μήνα ζητήσατε τη ψήφο των Θεσσαλονικέων για να διοικήσετε τον κεντρικό δήμο. Αν τελικά εκλεγείτε βουλευτής θα απαρνηθείτε την έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Δεν τον εγκαταλείπω τον δήμο, μένω στον δήμο ως δημοτικός σύμβουλος και το έχω ξεκαθαρίσει αυτό από την πρώτη στιγμή. Απλώς, ο ρόλος ο οποίος μου επιφυλάσσεται στον δήμο προφανώς δεν ανταποκρίνεται στο μέτρο που αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω στην πόλη. Δεν επαρκεί για όσα επιθυμώ να προσφέρω στη Θεσσαλονίκη. Πάω σε ένα άλλο μετερίζι για να βοηθήσω την πόλη. Δουλεύοντας για τη «μεγάλη εικόνα» της Θεσσαλονίκης, θα αποδειχθώ ακόμη πιο χρήσιμος.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές είχατε γίνει θύμα fake news και χτυπημάτων «κάτω από τη ζώνη». Θεωρείτε ότι ο προεκλογικός αγώνας για την κεντρική πολιτική σκηνή διεξάγεται με καλύτερους όρους;

Πιστεύω πως ναι. Μέχρι στιγμής διεξάγεται με καλύτερους όρους τουλάχιστον σ’ ό,τι αφορά τη δική μου υποψηφιότητα. Εχοντας ζήσει τη στοχοποίηση και όλη αυτήν την εκστρατεία λάσπης απέναντι στο πρόσωπό μου, θεωρώ ότι τώρα τίποτα δεν θυμίζει την προηγούμενη αναμέτρηση. Οι εκλογές για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης κρίθηκαν. Εκείνο που μπορώ να πω εγώ είναι ότι αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου γιατί μίλησα ειλικρινά, δεν έκρυψα τίποτε, δεν κινήθηκα παρασκηνιακά και έδωσα έναν καθαρό αγώνα. Ενα μεγάλο ποσοστό των πολιτών της Θεσσαλονίκης που αναγνώρισε αυτά τα χαρακτηριστικά, μου έδειξε την εμπιστοσύνη του και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Τώρα, ζητώ και πάλι τη στήριξή των Θεσσαλονικέων και υπόσχομαι ότι θα έχουν δίπλα τους έναν άνθρωπο που μιλά με τη δύναμη της αλήθειας.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Παραιτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ταχιάος

Evanthia Karra

Έξαλλος ο Ταχιάος: Αν ξανακαπνίσει κάποιος έξω από το δημοτικό συμβούλιο θα πάρω το 1142

Μιχάλης Μάρδας

Ταχιάος: Στόχος να παραδοθεί το Μετρό με το σταθμό Βενιζέλου το 2023 [βίντεο]

Evanthia Karra

«Κόντρα» για τις ονομασίες σταθμών του Μετρό – Η απάντηση Ταχιάου

Evanthia Karra

Νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό ο Νίκος Ταχιάος

Ανδρέας Ντίνης

Καταδικάστηκε ο 23χρονος που επιχείρησε να ληστέψει τη σύζυγο του Νίκου Ταχιάου

Evanthia Karra

Ταχιάος για ανεξαρτητοποίηση δημοτικών του συμβούλων: Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και τα σκυλιά δεμένα

Μιχάλης Μάρδας

Υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Ταχιάος

Δημήτρης Κατσάκος

Ταχιάος: Υπάρχει νικητής, συγχαίρω τον κ. Ζέρβα

George Michaelides