Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σάκης Ιωαννίδης στον «Ε.Τ.»: Η ΝΔ θα αποκαταστήσει τη σχέση πολίτη, πολιτικής και θεσμών

Σάκης Ιωαννίδης: Η ΝΔ θα αποκαταστήσει τη σχέση πολίτη, πολιτικής και θεσμών

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

«Αυτό που θέλουν οι νέοι και οι νέες είναι η επιστροφή στην κανονικότητα», τονίζει ο Σάκης Ιωαννίδης. Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Β’ Αθηνών καλεί τη νεολαία να μη μείνει θεατής των εξελίξεων, ενώ εκτιμά ότι οι πολίτες δεν «τσιμπάνε» πια στην παροχολογία της κυβέρνησης.

Από την περασμένη Δευτέρα για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια υπάρχουν βουλευτές που προεξόφλησαν την ψήφο τους στα νομοσχέδια της κυβέρνησης χωρίς να έχουν προσχωρήσει σε αυτή και χωρίς καν να τα έχουν δει.

Θεωρείτε ότι είναι στα συνταγματικά όρια και στα όρια του Κανονισμού της Βουλής; Ο τελευταίος χρειάζεται αναθεώρηση;

Ο νομοθέτης δεν προέβλεψε ότι στη Βουλή το 2019 θα είχαμε βουλευτές που για να κρατήσουν την καρέκλα τους θα πρόδιδαν τις αρχές και τις αξίες τους. Μάλιστα, δεν προέβλεψε ότι θα είχαμε την πιο κυνική κυβέρνηση όλων των εποχών. Οπως και να έχει, η κοινωνία κατακρίνει τους πολιτικούς και την πολιτική όταν βλέπει αυτές τις καταστάσεις. Δανεικοί βουλευτές ως ενέχυρο της κυβέρνησης για να κρατήσει την πλειοψηφία.

Εκβιασμοί και απειλές μεταξύ των κομμάτων που έως τώρα ήταν μαζί στην κυβέρνηση. Αλισβερίσι ψήφων στη Βουλή. Ολα αυτά αποτελούν ντροπή για το πολιτικό μας σύστημα και δείχνουν, κυρίως, τον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτή η κυβέρνηση τους θεσμούς. Ολα για την καρέκλα. Αυτά βλέπουν οι νέοι άνθρωποι και αποστρέφονται την πολιτική. Οφείλουμε ως Νέα Δημοκρατία, όταν γίνουμε κυβέρνηση, να αποκαταστήσουμε τη σχέση πολίτη, πολιτικής και θεσμών. Εκεί θέλω κι εγώ ως νέος να συμβάλω. Στην αποκατάσταση της σχέσης των νέων ανθρώπων με την πολιτική.

Με τη συμφωνία των Πρεσπών να έχει κυρωθεί και την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ να είναι γεγονός, ποια είναι τα επόμενα βήματα της Ν.Δ. εκτός από το βέτο στην ένταξη στην Ε.Ε.;

Η ερώτηση αυτή απευθύνεται σε έναν Μακεδόνα, οπότε θα μου επιτρέψετε να είμαι λίγο πιο αναλυτικός. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια λανθασμένη κατάληξη μιας στρεβλής διαδικασίας. Είναι μια κακή συμφωνία που, εκτός από το όνομα, παραδίδει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους βόρειους γείτονές μας.

Ο,τι δεν δέχτηκαν μεταπολιτευτικά έξι πρωθυπουργοί, ο κ. Τσίπρας το δέχθηκε μην υπολογίζοντας τα εθνικά μας συμφέροντα. Εδώ ήταν έτοιμος να δεχτεί «Μακεδονία του Ιλιντεν».

Τα ατοπήματα πολλά. Για να δικαιολογήσει στους ξένους ηγέτες τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού με τα συλλαλητήρια, δεν δίστασε να μας χαρακτηρίσει ακροδεξιούς, λαϊκιστές και άμυαλους. Ενώ άλλες φορές κυβερνητικά στελέχη υπερασπίζονταν με σθένος τα επιχειρήματα των Σκοπιανών.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Προτεινόμενα για εσάς

Η ΕΕ εξήγαγε παγκοσμίως πάνω από 1 δισ. δόσεις εμβολίων σε 10 μήνες

Μαρίνα Μπενέκου

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 13% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την άρση μέτρων και η δημοφιλία των υπουργών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Η Ισπανία βράβευσε την Άνγκελα Μέρκελ για τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη

Μαρίνα Μπενέκου

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας σε στήριξη της Ελλάδας

Μαρίνα Μπενέκου

Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής: Η Ελλάς ανήκει και επιθυμεί να ανήκει εις την Ευρώπη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

Επίθεση ΝΔ σε Πολάκη: «Το alter ego του Τσίπρα εκφράζει διχασμό, μισαλλοδοξία και ρεβανσισμό»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σύνοδος ΕΕ-Ουκρανίας: Το φυσικό αέριο στο επίκεντρο

Μαρίνα Μπενέκου