Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Δεν παίζεις με τα τζάγκουαρ» – Ο ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στον «Ε.Τ.»

Σφοδρή επίθεση από το Αττικό Πάρκο στη Π.Φ.Π.Ο. για την θανάτωση τζάγκουαρ: Αιδώς υποκριτές

ΜΑΡΤΖΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα ήταν το απίστευτο περιστατικό με τα δύο τζάγκουαρ, τα οποία δραπέτευσαν από τον χώρο όπου φυλάσσονταν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Η θανάτωσή τους για λόγους ασφαλείας των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί, οι τυχόν εναλλακτικές που υπήρχαν αλλά και τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόδραση των ζώων σηκώνουν μεγάλο κύμα συζητήσεων. Ο ιδιοκτήτης του πάρκου, Ζαν-Ζακ Λεσουέρ μίλησε στον «Ε.Τ.» για το απίστευτο περιστατικό αλλά και για τη διαδικασία θανάτωσης των δύο επικίνδυνων ζώων που προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις.

«Πήρε διαστάσεις όντως το συγκεκριμένο θέμα και για το γεγονός ότι θανατώσαμε τα συγκεκριμένα ζώα. Υπήρξε μεγάλη οργή από τους φιλόζωους, αυτή είναι εάν θέλετε η αιτία της διαστάσεως του θέματος. Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει γιατί το κάναμε», λέει στον «Ε.Τ.» ο Ζαν-Ζακ Λεσουέρ.

«Να τα πάρω όμως από την αρχή. Εμείς κάναμε εκείνη τη στιγμή μια διαδικασία να ξεχωρίσουμε κάποιες αντιλόπες που θα έφευγαν την επόμενη ημέρα στην Κύπρο. Μια από αυτές ξέφυγε από το κομμάτι της προσοχής μας και βγήκε έξω, έτρεξε σε έναν συγκεκριμένο διάδρομο προς το χώρο των τζάγκουαρ. Εκεί υπήρξε μια τζαμαρία, την οποία φυσικά δεν είδε και καρφώθηκε πάνω της. Οι οπλές σπάσανε την τζαμαρία σε ένα σημείο, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει, καθώς πρόκειται για τζάμι ασφαλείας. Οπως καταλαβαίνετε από το χτύπημα στο τζάμι δημιουργήθηκε μια τρύπα όπου η μια τζάγκουαρ προσπάθησε να σπρώξει το τζάμι αυτό και να το ρίξει. Εκείνη τη στιγμή αμέσως ακολούθησε η διαδικασία του πρωτοκόλλου ασφαλείας. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να προστατέψουμε και να απομακρύνουμε τον κόσμο τον οποίο βρίσκεται εκεί σε άλλους ασφαλείς χώρους. Εκείνη την ημέρα υπήρχαν περίπου 25 άτομα στο χώρο, ήταν μεσημέρι, και αυτά τα άτομα οδηγήθηκαν σε άλλα κτίρια του πάρκου. Ταυτόχρονα δύο άτομα από την ομάδα κρούσεως, όπως τη λέμε, κατευθύνθηκαν στο ιατρείο που διαθέτουμε έτσι ώστε να πάρουν το όπλο και επίσης παράλληλα ο κτηνίατρος αποφασίζει αν τα ζώα θα χρειαστούν νάρκωση, εάν είναι εφικτό», λέει.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]