Ελεύθερος Τύπος
SPORTS

Σπύρος Γιαννιώτης: Ο ολυμπιονίκης του Ρίο θα διεκδικήσει την προεδρία της ΚΟΕ

Newsroom eleftherostypos.gr

Την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ), στις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, γνωστοποίησε με δήλωσή του ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του open water, Σπύρος Γιαννιώτης.

«Σήμερα ξεκινάω ένα δεύτερο ταξίδι, διεκδικώντας την προεδρία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ελπίζοντας ότι θα είναι το ίδιο μεγάλο και το ίδιο συναρπαστικό με αυτό που βίωσα ως αθλητής», αναφέρει μεταξύ άλλων ο 40χρονος πρώην πρωταθλητής και νυν προπονητής.

Σημειώνεται ότι ο δρόμος για την υποψηφιότητα του Γιαννιώτη άνοιξε με μία διάταξη που πέρασε πρόσφατα στον αθλητικό νόμο, και η οποία εξαιρεί τους Ολυμπιονίκες από το κώλυμα που έχουν οι εν ενεργεία προπονητές να θέτουν υποψηφιότητα για τη διοίκηση σωματείων, ενώσεων ή ομοσπονδιών.

Ο  Σπύρος Γιαννιώτης στη δήλωση του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πριν από τρεις δεκαετίες ξεκίνησα ένα ταξίδι, με αφετηρία το νησί μου την Κέρκυρα και με σημαντικούς ενδιάμεσους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τον Πειραιά και 5 Ολυμπιακές πόλεις.

Ο πρώτος κύκλος του ταξιδιού μου αυτού ολοκληρώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016, με ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, έτσι όπως ονειρεύεται κάθε αθλητής.

Σήμερα ξεκινάω ένα δεύτερο ταξίδι, διεκδικώντας την προεδρία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ελπίζοντας ότι θα είναι το ίδιο μεγάλο και το ίδιο συναρπαστικό με αυτό που βίωσα ως αθλητής.

Τη δύναμη που ένιωθα ως αθλητής για να ξεπεράσω τις δυσκολίες και τα εμπόδια, τη νιώθω και σήμερα για να βρίσκομαι παρών στη νέα πραγματικότητα του Υγρού Στίβου.

Η αφοσίωσή μου στην αθλητική μου οικογένεια και η γνώση μου θα συνδυαστεί με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το σύνολο του Υγρού Στίβου καθώς και με την τεχνογνωσία της ομάδας που δημιουργούμε για να διεκδικήσουμε την ενεργή συμμετοχή μας στην επόμενη ημέρα της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης, της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, της τεχνικής και της καλλιτεχνικής κολύμβησης, των καταδύσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

ΕΟΚ, ΕΟΠΕ, ΚΟΕ, ΟΧΕ χαιρετίζουν σε κοινή ανακοίνωση τις εξαγγελίες Αυγενάκη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΚΟΕ: Ο Διαθεσόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Δημήτρης Ντόγκας

Πόλο: Ξαναρχίζουν 3 και 4 Μαρτίου τα πρωταθλήματα σε Α1 Ανδρών και Γυναικών  

Δημήτρης Ντόγκας