Ελεύθερος Τύπος
SPORTS

FIFA/UEFA: Απόλυτη ικανοποίηση Αυγενάκη για την «Ολιστική Μελέτη»

Newsroom eleftherostypos.gr

Στα μέσα Οκτωβρίου θα έλθει στην Ελλάδα αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA, προκειμένου να παρουσιάσει και να παραδώσει στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την «Ολιστική Μελέτη» για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην μελέτη θα παρουσιάζονται  παραδοχές/επισημάνσεις για το παρόν  και προτάσεις υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών για το άμεσο μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ενημέρωση για το περιεχόμενο της ογκωδέστατης και εμπεριστατωμένης Μελέτης, για τις αναγκαίες αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του ποδοσφαίρου μας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων των διεθνών συνομοσπονδιών (Ζόραν Λάκοβιτς, Λούκα Νικόλα, Μάριος Γεωργίου) και του υφυπουργού Αθλητισμού, που είχε προσκληθεί στη Ελβετία. Τον κ. Αυγενάκη καλωσόρισε στη Νιόν ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Το προσχέδιο της Μελέτης συζητήθηκε εκτενώς σε εξαιρετικό κλίμα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του για το περιεχόμενό της, απόρροια της πολύμηνης εργασίας όλων των σχετικών τμημάτων των FIFA/UEFA.

Επιπλέον, στο περιθώριο της συζήτησης, ζητήθηκαν και παραδόθηκαν από τις FIFA/UEFA οι επικαιροποιημένες εκθέσεις τους για την αντιμετώπιση των προσυνεννοημένων αγώνων (ώστε να ληφθούν υπόψη και να συμπεριληφθούν στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας της σύμβασης Macolin, η λειτουργία της οποίας ψηφίστηκε προσφάτως στον αθλητικό νόμο 4726/2020) και του ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο (επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης της μετατροπής του ΕΣΚΑΝ σε Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Αυγενάκης: «Η επανάσταση του αυτονόητου»- Στην Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο

Δημήτρης Ντόγκας

Αυτό είναι το νέο αθλητικό νομοσχέδιο – Τι προβλέπει για βία και προέδρους Ομοσπονδιών

Ανδρέας Ντίνης

Αυγενάκης: Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας

Δημήτρης Κατσάκος