Ελεύθερος Τύπος
SPORTS

Σάντος: Δεν το παίζω Ελληνας αλλά έχω ελληνική καρδιά – Αντίπαλος των Ελλήνων είναι τα μπουζούκια

Ο Πορτογάλος προπονητής Φερνάντο Σάντος μίλησε για ακόμη μία φορά για την αγάπη που έχει στην Ελλάδα, τον Ελληνα ποδοσφαιριστή και φυσικά τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Να ξέρεις ότι αγαπώ πολύ την Ελλάδα. Δεν το παίζω Ελληνας. Πορτογάλος είμαι, αλλά έχω πλέον ελληνική καρδιά. Αγάπησα και αγαπώ την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα μου. Εχω πολλούς φίλους εκεί. Η γυναίκα μου λατρεύει την Ελλάδα και να ξέρεις ότι κάποτε θα γυρίσω», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για την Εθνική Ελλάδος είπε: “Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να αναλάβω Εθνική Ομάδα.Οταν ανέλαβα την Εθνική Ελλάδος σκέφτηκα ότι σε δυό μέρες θα είχα τελειώσει. Αλλωστε είχα απολυθεί τρεις φορές στην Ελλάδα.Μετά από ένα μήνα όμως κατάλαβα ότι με την Εθνική τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι παίκτες πίστευαν σε μένα και εγώ έπρεπε να τους πείσω ότι αυτό που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά. Και ξέρεις ότι στην Ελλάδα υπάρχει για πολλούς παίκτες ένας …αντίπαλος: Τα μπουζούκια»

Για την υποδομή του ποδοσφαίρου μας τόνισε: «Λείπουν τα σύγχρονα γήπεδα, αλλά και ο σωστός επαγγελματισμός. Παίκτες, παράγοντες… Ζούμε σε μια εποχή που ίσως δεν το έχουν συνειδητοποιήσει κάποιοι ότι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι ο συνδυασμός του με την επιστήμη, την επιστημονική προπόνηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ετσι οι παίκτες θα αποδίδουν καλύτερα. Αυτό είναι το κλειδί».

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο δήλωσε:  «Είναι ένας άψογος επαγγελματίας στο γήπεδο, αλλά και ένας εξαιρετικός άνθρωπος έξω απ` αυτό. Βοηθάει όπου μπορεί χωρίς να φαίνεται. Και μην ξεχνάς ότι είναι ένα παιδί 32 ετών, που καθημερινά αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις».