ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
SPORTS

Υποψήφια για την Προεδρία της ΕΑΟΜ ΑμεΑ η Ιωάννα Καρυοφύλλη

Newsroom eleftherostypos.gr

Στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών των αθλητικών Ομοσπονδιών, η Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία ατόμων με αναπηρίες πρόκειται να αναδείξει νέο Πρόεδρο και ΔΣ έπειτα από τις σχετικές εκλογές.

Υποψήφια για την Προεδρία της ΕΑΟΜ ΑμεΑ θα είναι η Ιωάννα Καρυοφύλλη μια σημαντική αθλητική παράγοντας του παραολυμπιακού αθλητισμού με σημαντική πείρα σε ανάλογες θέσεις ευθύνης. Αξιοσημείωτο είναι πως η κα Καρυοφύλλη έχει διατελέσει πρώτη Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Γενική Διευθύντρια Παραολυμπιακών αγώνων της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της υποψηφιότητας:

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες

Η εποχή που διανύουμε δυστυχώς είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι συνθήκες αντίξοες. Η καθημερινότητα μας δεν είναι πλέον ίδια και πολλοί τομείς της ζωής μας παραμένουν ανενεργοί. Μια από τις συνέπειες όσων αναφέρονται παραπάνω είναι η γενικότερη αδρανοποίηση στο χώρο του αθλητισμού, ο οποίος έχει δεχθεί καίριο πλήγμα. Είναι γεγονός πως όταν αυτή η περιπέτεια τελειώσει, το επόμενο βήμα θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και προγραμματισμό. Σε πείσμα λοιπόν όλων αυτών των δυσκολιών, αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο σας για την Προεδρία της ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ στις ερχόμενες εκλογές όποτε φυσικά γίνουν.

Πιστεύω ότι διαθέτω την απαραίτητη εμπειρία και γνώση για να μπορέσω μαζί με το νέο συμβούλιο που θα εκλεγεί να οδηγήσω την Ομοσπονδία προς το μέλλον. Με ασφάλεια σταθερότητα και όραμα. Έχω ήδη την θετική γνώμη αρκετών ατόμων του χώρου. Με τους περισσότερους από εσάς γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια . Θεωρώ όμως ότι είναι απαραίτητο να σας αναφέρω ορισμένα βιογραφικά στοιχεία για να με γνωρίσουν καλύτερα οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλιοί. Είμαι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά.

Η ενασχόληση μου με τον παραολυμπιακό αθλητισμό ξεκίνησε το 1998, ως μέλος της Επιτροπής Ειδικού Αθλητισμού. Στη συνέχεια μετά την συγκρότηση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής έγινα η πρώτη πρόεδρος για την περίοδο 2000-2004. Παράλληλα το 2002 ανέλαβα στην Οργανωτική Επιτροπή «ΑΘΗΝΑ 2004» τη θέση της Γενικής Διευθύντριας των Παραολυμπιακών Αγώνων. Για την επιτυχή διοργάνωση των αγώνων και τη στήριξη μου στο παραολυμπιακό αθλητισμό τιμήθηκα με την ανώτατη διάκριση της IPC “PARALYMPIC ORDER”.

Το 2004-2009 εκλέχτηκα ξανά μέλος της ΕΠΕ και από το 2005-2009 διετέλεσα εκλεγμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής (E.P.C.) στην θέση του Ταμία και εκπρόσωπος στην Ευρώπη στην Επιτροπή Ηπείρων της IPC. Από το 2012-2016 διετέλεσα μέλος της ΕΠΕ στην θέση της Αντιπροέδρου και από το 2016-2020 (Σεπτέμβριος) μέλος της ΕΠΕ στη θέση της Γενικής Γραμματέας. Επίσης ήμουν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) από το 2017 μέχρι τον Σεπτέμβριο 2020 ως εκπρόσωπος της ΕΠΕ και εκλέχθηκα μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ισότητα στον αθλητισμό EWS του Ευρωπαϊκού μη Κυβερνητικού Οργανισμού για τον Αθλητισμό (ENGSO).

To 2014 εκλέχθηκα δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Νέας Σμύρνης. Κατέλαβα αρχικά την θέση της εντεταλμένης συμβούλου αθλητισμού και στη συνέχεια της αντιδημάρχου αθλητισμού από το 2016 μέχρι το 2019. Κατά την διάρκεια της πρώτης μου θητείας 2014-2019 υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Νέας Σμύρνης, της ΕΠΕ, του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του σωματείου «Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ». Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας διοργανωθήκαν με την υποστήριξη του δήμου στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Σμύρνης τα παρακάτω πρωταθλήματα: α. 2015 πανελλήνιο πρωτάθλημα Ξιφασκίας με αμαξίδιο. β. 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γκόλμπολ Ανδρών και Γυναικών. γ. Τέλος, το 2018 διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ο.Σ.Ε.Κ.Α η τελική φάση του 21ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Basket με αμαξίδιο. Επανεκλέχθηκα στις δημοτικές εκλογές του 2019 και μέχρι σήμερα κατέχω την θέση της Προέδρου στο «ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ». Επίσης, είμαι μέλος του Π.Γ.Σ « Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» Γενική Γραμματέας και του φιλανθρωπικού σωματείου «ΚΡΙΚΟ ΖΩΗΣ». Το Πανελλήνιο Σωματείο « Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» ανέλαβε την οικονομική υποστήριξη πέντε (5) παραολυμπιονικών με συνολικό ποσό 46.000€ τα οποία δόθηκαν για τις περιόδους 2018 & 2019. Σχετικά με την εργασιακή μου απασχόληση υπηρέτησα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και κατά την διάρκεια της εργασίας μου κατέλαβα διάφορες θέσεις ευθύνης όπως Προϊστάμενη Διεύθυνσης Ανάπτυξης Αθλητισμού, Προϊστάμενη Γραφείου Διεθνών Σχέσεων, Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Διοίκησης Προσωπικού κλπ. Μέσα από την δράση μου όλα αυτά τα χρόνια, οι δεσμοί που έχω δημιουργήσει με τους αθλητές, τις αθλήτριες και τις οικογένειες τους είναι πολύ ισχυροί. Γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και επιθυμώ να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τις προσπάθειες και τα όνειρά τους. Στόχος μου είναι να σταθώ ιδιαίτερα δίπλα στους νέους και τις γυναίκες που στερούνται της πρόσβασης στον αθλητισμό, να δημιουργήσουμε ως Ομοσπονδία ένα ισχυρότερο πλαίσιο, που θα ενθαρρύνει την συμμετοχή τους και θα τους δώσει την ευκαιρία για περαιτέρω εξέλιξη. Δεν θα μπορούσα, επίσης, να μην σταθώ και στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοί μας με την μηδενική -τα τελευταία χρόνια χρηματοδότησή τους- από την ΓΓΑ.

Προς αυτό τον σκοπό, εκτιμώ πως θα φανεί χρήσιμη όλη η γνώση και εμπειρία που έχω αποκομίσει ως διοικητικός παράγοντας της ΓΓΑ ώστε να συνταχθεί ένα μακροπρόθεσμο και σταθερό πλάνο για την οικονομική στήριξη των σωματείων μας. Κλείνοντας σας διαβεβαιώ από καρδιάς ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για την ευρύτερη ανάπτυξη της ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ, εκτιμώντας ότι προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι ουσιαστική η συγκρότηση ενός Διοικητικού Συμβουλίου που θα απαρτίζεται από αξιόλογα μέλη που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη και όραμα για τον Παραολυμπιακό αθλητισμό.