ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
SPORTS

Αυγενάκης: Καμόρα και σαπίλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Αυγενάκης: Καμόρα και σαπίλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Newsroom eleftherostypos.gr

Για «νοοτροπία καμόρα και σαπίλα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και ιδιαίτερα στην ΕΠΟ, έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Ράδιο Κρήτη”.

«Είχα δηλώσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο, ότι θα είμαι υπουργός όλου του αθλητισμού και όχι μόνο του ποδοσφαίρου. Μέριμνά μας είναι πάνω από όλα και πριν από όλα οι αθλητές. Ακολουθούν οι παράγοντες και οι υπόλοιποι φορείς» υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση της διεκδίκησης από το Ηράκλειο του τελικού του UEFA Conference League, για το 2022 ή το 2023.

«Το Ηράκλειο συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες για να φιλοξενήσει τη σπουδαία αυτή διοργάνωση» επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τον Δήμο και την Περιφέρεια, προκειμένου το Υπουργείο να καλύψει όλα τα απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Σε άλλη συνέντευξή του, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι «το πρόβλημα της τοξικότητας στο ποδόσφαιρο είναι χρόνιο» και ξεκαθάρισε προς όλες τις πλευρές πως «πρέπει να γίνει αντιληπτό πως τα πράγματα αλλάζουν». Ο κ. Αυγενάκης έκανε επίσης λόγο για «… μέτωπα σκληρά, απαιτητικά και εκβιαστικά, από ένα σύνολο Μέσων Ενημέρωσης που ρίχνει λάσπη, υποτιμά και προσβάλλει, χωρίς να αναδεικνύουν το έργο που γίνεται στον αθλητισμό».

Ακόμη, ο υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε πως «το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ώστε να γνωρίζουμε ποια αθλητικά σωματεία έχουμε στην Ελλάδα, το στήσαμε, δουλεύει και εξελίσσεται, ενώ θα δημιουργηθεί επίσης μητρώο προπονητών και αθλητών». Τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που η Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό» και, τέλος, έκανε λόγο για «αντιδράσεις από διοικήσεις που κρατούν καρέκλες για χρόνια».

Προτεινόμενα για εσάς

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Στο τραπέζι οι θητείες και τα όρια ηλικίας των μελών – Τι ισχύει στην Ευρώπη

Δημήτρης Ντόγκας

Ολιστική Μελέτη-κόλαφος για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Πρωταθλήτρια» Ευρώπης η Ελλάδα στα στημένα και 2η στη βία

Μιχάλης Μάρδας

 Λευτέρης Αυγενάκης: Στον πυρήνα της πολιτικής μας ο αθλητής

Δημήτρης Ντόγκας

Αυγενάκης: Έχει ήδη δρομολογηθεί η νομοθετική διάταξη για τα πριμ

Μιχάλης Μάρδας

Αυγενάκης στον Ε.Τ.: Θα ενισχυθούν άμεσα 3.335 ερασιτεχνικά σωματεία…

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός-Lockdown: Ποιες αθλητικές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν ανοιχτές – Οι όροι χρήσης

Δημήτρης Ντόγκας

Αυγενάκης: «Άμεση οικονομική ενίσχυση σε όσα σωματεία έχουν προεγγραφεί στο Μητρώο» [Βίντεο]

Δημήτρης Ντόγκας

Αυγενάκης: Με διάταξη διορθώνει ασάφεια για τα πριμ κλειστού στίβου

Δημήτρης Ντόγκας

Λευτέρης Αυγενάκης: Δεν πληρούν τα κριτήρια εγγραφής στο Μητρώο…94 στα 100 σωματεία

Δημήτρης Ντόγκας