Ελεύθερος Τύπος
SPORTS

Τι αναφέρει το σκεπτικό της ΕΕΑ για την πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης και πώς αντιδρούν Ολυμπιακός και Θεσσαλονικείς

Newsroom eleftherostypos.gr

Με ένα σκεπτικό 84 σελίδων η ΕΕΑ εξήγησε πώς κατέληξε ότι υπάρχει θέμα πολυιδιοκτησίας ανάμεσα στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Ιανουαρίου η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αποφάσισε να εισηγηθεί τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, με ψήφους 4-1 για τα αδικήματα (πολυϊδιοκτησίας και μετοχολογίου) και 3-2 για τις ποινές.

Επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο 400.000 ευρώ στην Ξάνθη, 300.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ. Στο πόρισμά της η Επιτροπή διαπιστώνει ότι υπάρχει συνιδιοκτησία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Ένα από τα σημεία στο σκεπτικό είναι πως το ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ που μετέφερε από την RFA στην Dimera ο Ιωάννης Καλπαζίδης (συγγενικό πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη) αφορούσε σε ομολογιακό δάνειο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γεγονός που δείχνει την σχέση του με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πως έτσι ο Καλπαζίδης μέσω των μετοχών του ομολογιακού δανείου, συνδέεται με την ίδια την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα στοιχεία αυτά τα προσκόμισε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ και η RFA του Καλπαζίδη, όταν τους ζητήθηκε από την επιτροπή.

Σε άλλο σημείο του σκεπτικού επισημαίνεται ότι στην αυτοψία που έγινε στις εγκαταστάσεις της Ξάνθης από την Ειρήνη Μαρούπα, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, το ξενοδοχείο είναι άνευ ιδιαίτερης αξίας και μετά την αγορά τους από τον Ιωάννη Καλπαζίδη δεν έχει γίνει κανένα έργο συντήρησης.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για προειλημμένη απόφαση που δυσκολεύτηκαν να τεκμηριώσουν για να καταλήξουν σε ένα νομικά κενό γονατογράφημα της κακιάς ώρας, τονίζοντας πως σύντομα θα λάβουν τις απαντήσεις τους σε νομικό επίπεδο!

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν:

Το πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση της πολυιδιοκτησίας, όπως την έκρινε η ΕΕΑ, μεταξύ των ΠΑΟΚ, Ξάνθης, με κοινό παρονομαστή τον Σαββίδη, είναι ο ανιψιός Γιάννης Καλπαζίδης. Τονίζουν ότι πρόκειται για σκεπτικό-καταπέλτη, το οποίο έχει πάρα πολλά στοιχεία που δείχνουν αυτό που έχουν καταλάβει και όλοι οι φίλαθλοι, πως υπάρχει πολυιδιοκτησία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθη, με κοινό παρονομαστή τον Σαββίδη.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως από την RFA, εταιρία του Καλπαζίδη που αγόρασε το προπονητικό κέντρο της Ξάνθης, στην Dimera μεταφέρθηκε ποσό ύψους 6,7 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορούσε σε ομολογιακό δάνειο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με την ΕΕΑ αυτή η κίνηση, του ομολογιακού δανείου, δείχνει τη σχέση των δυο πλευρών και πρόκειται για στοιχεία που προσκόμισε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ και οι εταιρίες, μετά από απαίτηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Προτεινόμενα για εσάς

Super League 1: Πνίγηκε στο άγχος της η Ξάνθη – Έχασε με 2-1 από τον Αστέρα

Ανδρέας Ντίνης

Στο λιμάνι για «πάντα» ο «Kill Bill» -Ανανέωσε στον Ολυμπιακό ο Σπανούλης

Ανδρέας Ντίνης

Ο Ολυμπιακός προανήγγειλε την ανανέωση του Σπανούλη

Ανδρέας Ντίνης

Europa League: Στις 6 Αυγούστου η ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς

Tinad

Τι λένε Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Ξάνθη μετά την απόφαση του CAS να επιστρέψει την υπόθεση στην ΕΠΟ

Ανδρέας Ντίνης

Europa League φάση των «8»: Περνάει την Γουλβς και παίζει με Σεβίλλη ή Ρόμα ο Ολυμπιακός – Όλος ο δρόμος για τον τελικό  

Ανδρέας Ντίνης

Δείτε live την κλήρωση του Ολυμπιακού στο Europa League

Ανδρέας Ντίνης

Το CAS επιστρέφει τους επτά βαθμούς στον ΠΑΟΚ για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας

Μιχάλης Μάρδας

«Βράζει» ο Ολυμπιακός για τη Ριζούπολη: Ντροπιαστική και ανεξήγητη η απόφαση της ΕΠΟ

Μιχάλης Μάρδας