Ελεύθερος Τύπος
SPORTS

Έρευνα: Δεκαπλάσιοι οι μισθοί των ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα από τους πολίτες

Θρήνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο - Πέθανε ο Θανάσης Ιντζόγλου

Newsroom eleftherostypos.gr

Έρευνα της FIFpro σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και με στοιχεία από την Παγκόσμια Τράπεζα, ανέλυσαν τους μισθούς ποδοσφαιριστών συμπεριλαμβάνοντας και αυτούς στην Ελλάδα, εξηγώντας πως λαμβάνουν… 10πλάσια χρήματα από τους απλούς πολίτες.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε είχε στόχο ν’ αναδείξει τη μεγάλη απόκλιση ανάμεσα σε αυτό που ουσιαστικά πιστεύει ο κόσμος και αυτό που παρουσιάζεται πολλές φορές από τον διεθνή Τύπο αναφορικά με τα υπέρογκα ποσά που μπαίνουν στους λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών.

Είναι χαρακτηριστικό πως αναλύοντας δεδομένα από 13.876 ποδοσφαιριστές σε 87 πρωταθλήματα 54 χωρών, αποδεικνύεται πως το 45% των παικτών κερδίζουν λιγότερα από 934 ευρώ τον μήνα και τα αστρονομικά ποσά που παρουσιάζονται από τα Media αντιστοιχούν μόλις στο 2% των ποδοσφαιριστών!

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, τα στοιχεία ελήφθησαν από την Παγκόσμια Τράπεζα και για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών από την Global Sports Salaries 2018 (παγκόσμια έρευνα αμοιβών 2018), η οποία καταρτίστηκε από την Sporting Intelligence.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα λαμβάνουν μισθούς δεκαπλάσιους από αυτούς των απλών πολιτών. Φτάνουν στις 146.520 ευρώ ετησίως στην Super League, με τον πολίτη να έχει λαμβάνειν 15.780 ευρώ (αυτό, βάσει στοιχείων της Παγκόσμιας Τράπεζας από το 2017).

Στην έρευνα της FIFPro στη χώρα μας, το 31,5% είχε μισθό κάτω από 934 ευρώ. Μετά την οικονομική κρίση, ο μισθός των παικτών έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%…

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός: Κλιμάκωση των μέτρων στη «σκιά» της αύξησης των κρουσμάτων – Χωρίς πανηγύρια και λιτανείες τον Δεκαπενταύγουστο

Tinad

Αρχισαν τα Οθωμανικά Ζόρια…: Στριμωγμένος ο Ερντογαν μετά τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Παραμένει ο «κόκκινος συναγερμός» – Ανησυχία για τη διασπορά στα αστικά κέντρα

Tinad

Αυτό είναι το κείμενο της συμφωνίας Αθήνας – Καΐρου για την ΑΟΖ

Tinad

Κορωνοϊός – Νέα μέτρα: Χωρίς λιτανείες και πανηγύρια ο Δεκαπενταύγουστος – Με αρνητικό τεστ η είσοδος από Μάλτα

Tinad

Νεύρα Ερντογάν: Ξεκινάμε γεωτρήσεις – Δεν υπάρχει συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Ανδρέας Ντίνης

Στην Ελλάδα η τρίτη αποθήκη της Ε.Ε. με υγειονομικό υλικό – Επτασφράγιστο μυστικό το πού θα βρίσκεται

Tinad

Δένδιας: Άμεσα στη Βουλή η συμφωνία με την Αίγυπτο – Το παρασκήνιο και το τηλεφώνημα Πομπέο

Ανδρέας Ντίνης

«Πάγωσε» η Άγκυρα με τη συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου για την ΑΟΖ

Ανδρέας Ντίνης