Ελεύθερος Τύπος
SPORTS

Super League 1: Πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων – Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ για τον τίτλο και η «μάχη» όλων των άλλων

Στα... μαχαίρια Ολυμπιακός και Βόλος για το αντιντόπινγκ κοντρόλ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΔΑΣ

Σε πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων εξελίσσεται το εφετινό και από την στιγμή που πλέον έχουμε Playoffs και Playouts όλα μπορούν να αλλάξουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Με βάση τα όσα έχουμε δει στις πρώτες 11 αγωνιστικές Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι εκείνοι που θα μονομαχήσουν για τον τίτλο και ήδη έχουν πάρει διαφορά από τους διώκτες τους αλλά από εκεί και πέρα οι αποστάσεις στις υπόλοιπες δέκα ομάδες είναι ελάχιστες και εύκολα μία ομάδα που τώρα μάχεται για την είσοδό της στην πρώτη εξάδα μπορεί να μπει σε περιπέτειες.

Και αυτό γιατί οι υπόλοιπες δέκα ομάδες βρίσκονται εντυπωσιακά κοντά, αφού βρίσκονται σε ένα εύρος επτά βαθμών, και με δεδομένο ότι τέσσερεις από αυτές θα παίξουν στα Playoffs και έξι στα Playouts, το ενδιαφέρον μεγαλώνει. Χαρακτηριστικό είναι ότι η τρίτη στη βαθμολογία ΑΕΚ απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την έβδομη θέση, που την αφήνει εκτός Playoffs, ενώ ο τέταρτος ΟΦΗ μόνο ένα βαθμό! Ο δωδέκατος Αστέρας Τρίπολης απέχει πέντε βαθμούς από την έκτη θέση, που εξασφαλίζει παρουσία στα Playoffs, ενώ ο ενδέκατος Βόλος απέχει πέντε θέσεις, αλλά μόνο τρεις βαθμούς από την εξάδα!

Μάλιστα ακόμη ένα στοιχεία που δείχνει τον εφετινό αυξημένο ανταγωνισμό είναι ότι οι δέκα ομάδες, από την ΑΕΚ ως και το Βόλο, έχουν όλες κάνει τουλάχιστον τρεις νίκες και όλες έχουν κάνει τουλάχιστον τρεις ήττες ως τώρα!

Τα κριτήρια ισοβαθμίας

Θυμίζουμε ότι μετά τη λήξη της Κανονικής Περιόδου οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως και 6 θα συμμετέχουν στα Playoffs και οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7 έως και 14 θα συμμετέχουν στα Playouts και θα συνοδεύον όλες τις ομάδες οι βαθμοί που κατέκτησαν κατά την Κανονική Περίοδο.

Τα Playoffs θα διεξαχθούν σε δέκα αγωνιστικές ήτοι σε δύο γύρους των πέντε αγωνιστικών. Πρωταθλήτρια θα ανακηρύσσεται η ομάδα  που μετά την ολοκλήρωση των Playoffs θα έχει την υψηλότερη βαθμολογία. Με τον ίδιο τρόπο θα προσδιορίζονται οι λοιπές θέσεις του Πρωταθλήματος (2η, 3η κλπ) εκ των οποίων θα προκύπτουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στις Διοργανώσεις της UEFA.

Τα Playouts θα διεξαχθούν σε επτά αγωνιστικές ημέρες ήτοι σε ένα μοναδικό γύρο κατά τον οποίο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν έναντι όλων των άλλων, βάσει κλήρωσης. Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7, 8, 9 και 10 της Κανονικής Περιόδου θα αγωνιστούν σε τέσσερις εντός έδρας και τρείς εκτός έδρας αγώνες στα Playouts ενώ οι λοιπές ομάδες θα αγωνιστούν σε τρείς εντός έδρας αγώνες και τέσσερεις εκτός έδρας αγώνες στα Playouts, βάσει κλήρωσης.

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της Φάσης των Playoffs και Playouts, θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, υπολογίζεται το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες.
  2. Αν, προκύπτει νέα ισοβαθμία μετράει η διαφορά τερμάτων.
  3. Εάν και τότε προκύψει ισοβαθμία τότε μετράει η θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Προτεινόμενα για εσάς

Οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής της Super league 1

Μιχάλης Μάρδας

Super League 1: «Άλωσε» το Αγρίνιο με Μάνταλο και Τσιντώτα η ΑΕΚ- 2-0 τον Παναιτωλικό

Ανδρέας Ντίνης

Super League 1: «Ξέσπασε» στο β΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Ανδρέας Ντίνης

Super league 1: «Σκληρό καρύδι» ο Ατρόμητος, πήρε βαθμό στην Τούμπα – 1-1 με τον ΠΑΟΚ

Ανδρέας Ντίνης

Μοιρασιά στο Ηράκλειο – ΟΦΗ-Παναιτωλικός 1-1

Μιχάλης Μάρδας

Ο Τζόλης έδωσε το πρώτο τρίποντο στον ΠΑΟΚ – 1-0 την ΑΕΛ στην Τούμπα

Μιχάλης Μάρδας

Super league 1: Τρίποντο με ανατροπή ο Αρης – 3-1 την Λαμία

Μιχάλης Μάρδας

Super League 1: Στην Θεσσαλονίκη η πρώτη σέντρα με τα παιχνίδια Αρης -Λαμία και ΠΑΟΚ-ΑΕΛ

Δημήτρης Ντόγκας

Οι διαιτητές της πρεμιέρας στη Super League

Μιχάλης Μάρδας