Ελεύθερος Τύπος
SPORTS

Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το αθλητικό νομοσχέδιο

Αυγενάκης: Καμόρα και σαπίλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Newsroom eleftherostypos.gr

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο για την κύρωση σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου του 2014 σχετικά με την χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Ψηφίστηκαν επίσης τα 20 άρθρα του νομοσχεδίου, το σύνολό του και οι δύο τροπολογίες, οι οποίες και ενσωματώθηκαν στο κύριο σώμα του σχεδίου νόμου.

Αυγενάκης: Πρέπει να δοθεί χώρος και δυνατότητα σε νεότερους

Συναινετικός εμφανίστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη δευτερολογία του, με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τόνισε ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τις αθλητικές ομοσπονδίες, χαρακτήρισε «παράδειγμα προς μίμηση» τον ΣΕΓΑΣ και προσωπικά τον πρόεδρό του, Κώστα Παναγόπουλο, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα.

«Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με κανέναν πρόεδρο ή εκτελεστικό μέλος ομοσπονδίας. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί, γιατί έχουμε μπροστά μας και Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε: «Θέλω να συγχαρώ τον ΣΕΓΑΣ και κυρίως τον. κ. Παναγόπουλο, που το περασμένο Σαββατοκύριακο πέτυχε ένα μικρό θαύμα, με 60.000 δρομείς στην Αθήνα. Ο κ. Παναγόπουλος έχει συνδυάσει την κρατική επιχορήγηση και την ενίσχυση χορηγιών. Είναι παράδειγμα προς μίμηση. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να δοθεί χώρος και δυνατότητα και σε νεότερους να προσφέρουν».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κατά τη δευτερολογία του προανήγγειλε οικονομικούς ελέγχους εντός των προσεχών εβδομάδων, σε ομοσπονδίες για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες κακοδιαχείρισης κονδυλίων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ράλι Ακρόπολις θα μπορέσει να διεξαχθεί, αν όχι το 2020, τουλάχιστον το 2021. «Τα Ολυμπιακά Ακίνητα πρέπει να αξιοποιηθούν, έστω και τώρα. Δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζει το ΟΑΚΑ», υπογράμμισε επίσης ο κ. Αυγενάκης, που διαβεβαίωσε επίσης ότι σε επόμενο νομοσχέδιο θα εισαχθεί η ρύθμιση που ζήτησε η ΕΟΕ, αναφορικά με την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, σε ακίνητα που ενοικιάζονται ή έχει παραχωρηθεί η χρήση τους, όπως το ΟΑΚΑ και το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικό νομοσχέδιο: Αποσύρθηκε η διάταξη περί αναδρομικότητητας – Δεν τίθεται θέμα «υποχώρησης» Αυγενάκη λέει η ΓΓΑ

Μιχάλης Μάρδας

Σήμερα εισάγεται στην Ολομέλεια το αθλητικό νομοσχέδιο

Μιχάλης Μάρδας

Αποδόμησε το αφήγημα Βασιλακόπουλου ο Αυγενάκης για το αθλητικό νομοσχέδιο

Δημήτρης Κατσάκος

Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές υπέρ του αθλητικού νομοσχεδίου και κατά των ισοβίων προέδρων

Evanthia Karra

Αθλητικό νομοσχέδιο: Αυγενάκης: Αντιμετωπίζουμε χρονίζοντα προβλήματα – Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις

Ανδρέας Ντίνης

Μύδροι Βασιλακόπουλου για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Δημήτρης Κατσάκος

Αυτό είναι το νέο αθλητικό νομοσχέδιο – Τι προβλέπει για βία και προέδρους Ομοσπονδιών

Ανδρέας Ντίνης

Κατατέθηκε το αθλητικό νομοσχέδιο: Όριο τα 70 έτη για προέδρους Ομοσπονδιών

Δημήτρης Κατσάκος

Αυγενάκης: Το αθλητικό νομοσχέδιο έχει αρκετές καινοτομίες

Ανδρέας Ντίνης