Ελεύθερος Τύπος
SPORTS

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Ένα άθλημα που συνδυάζει χορό, άσκηση και έκφραση

Newsroom eleftherostypos.gr

Η καλλιτεχνική κολύμβηση είναι ένα συνδυαστικό άθλημα που απευθύνεται σε νεαρές ηλικίες, σε άντρες και γυναίκες. Είναι ένα υγιές μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για όλους όσοι αγαπάνε το νερό και το χορό.

Το άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης θεωρείται ολοκληρωμένο διότι περιλαμβάνει τεχνικές γνώσεις κλασικής κολύμβησης και καλλιτεχνικές δεξιότητες όπως ο χορός, η μουσική, ο ρυθμός και η ευλυγισία. Αποτελείται από τεχνικά και ελεύθερα προγράμματα. Υπάρχουν συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία, βάση των οποίων χτίζονται οι χορογραφίες και τα προγράμματα. Οι χορογραφίες μπορεί να αποτελούνται από 2,8 ή 10 αθλητές αναλόγως το πρόγραμμα. Η δυσκολία και συγχρόνως η ομορφιά της καλλιτεχνικής είναι η επίτευξη συγχρονισμού κινήσεων σε ένα συγκεκριμένο μέτρημα πάνω στη μουσική κατά τη διάρκεια της χορογραφίας.

Για να ολοκληρωθεί η χορογραφία χρειάζεται φυσική κατάσταση και προπόνηση ιδιαίτερα στο κομμάτι του ελέγχου αναπνοής και ειδικότερα της άπνοιας. Ο αθλητής καλείται να κρατήσει την αναπνοή του για 20-30 δευτερόλεπτα κάτω από το νερό εν κινήσει. Η καθημερινή προπόνηση είναι απαραίτητη για να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του προγράμματος.

Ευχάριστο αλλά απαιτητικό άθλημα διότι βασικά χαρακτηριστικά του είναι η πειθαρχία και η σκληρή δουλειά. Μέσω του αθλήματος καλλιεργείται το ομαδικό πνεύμα και η συνεργασία, δύο πολύ βασικοί παράγοντες της ζωής. Το άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης διδάσκει στους αθλητές να έχουν φιλοδοξίες, πώς να βελτιώνονται και πώς να πλησιάζουν τους στόχους τους καθημερινά με επιμονή και υπομονή.

Προτεινόμενα για εσάς

Αν πίνετε κάθε πρωί με άδειο στομάχι μαγειρική σόδα με λεμόνι και νερό δεν θα το μετανιώσετε

Μιχάλης Μάρδας

ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ δεν περνούν στο υπερταμείο – Η απόφαση ΣΥΡΙΖΑ και το ΣτΕ

Μιχάλης Μάρδας

Δεν το ξέρει σχεδόν κανείς! Αν πίνετε λεμόνι μην βουρτσίζετε αμέσως μετά τα δόντια σας

Tinad

Καραμανλής: Δεν θα γίνει καμία ιδιωτικοποίηση στο νερό

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Μπορεί να μεταδοθεί μέσω του πόσιμου νερού;

Evanthia Karra

Δείτε πώς η Μπρίτνεϊ Σπίαρς έσπασε το πόδι της [βίντεο]

Ανδρέας Ντίνης

Ότομ Πελτιέ: Η άλλη «Γκρέτα» που παλεύει για το νερό

admin

Προσοχή: Ακατάλληλο το νερό στο δήμο Βόλβης

George Michaelides

Η ΕΥΔΑΠ έχει αφήσει την Φιλοθέη χωρίς νερό – Δεκάδες καταγγελίες στο EleftherosTypos.gr

George Michaelides