Ελεύθερος Τύπος
SPORTS

Νέες αποκαλύψεις για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ από τον Ζαν Τοντ

«Ο Σουμάχερ δεν θυμίζει σε τίποτα τον πρωταθλητή που ξέραμε»: Τι είπε διάσημος Ιταλός νευροχειρούργος

Newsroom eleftherostypos.gr

Πολύ λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ και την πορεία της ανάρρωσής του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι στις 29 Δεκεμβρίου 2013, ενώ έκανε σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων.

Όμως, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Ζαν Τοντ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Σουμάχερ στη Ferrari, δίνει ελπίδες στους θαυμαστές του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα, καθώς τονίζει ότι ο 50χρονος Γερμανός συνεχίζει να παλεύει και πως συνεχίζει να παρακολουθεί αγώνες στην τηλεόραση. Ο Γάλλος επικεφαλής της FIA, ο οποίος επισκέπτεται συχνά τον «Σούμι» στο σπίτι του στην Ελβετία και είχε αποκαλύψει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι παρακολούθησαν μαζί το γκραν πρι της Βραζιλίας για το 2018 (σ.σ. ο αγώνας διεξήχθη στις 11 Νοεμβρίου), έκανε μια σπάνια ενημέρωση για την πορεία της υγείας του Γερμανού, στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο “Radio Monte-Carlo”.

Στις δηλώσεις που έκανε, ο Τοντ τόνισε ότι ο Σουμάχερ σημειώνει πρόοδο στην ανάρρωσή του και πως παρακολουθούν μαζί αγώνες Φόρμουλα Ένα στην τηλεόραση. «Είμαι πάντα προσεκτικός με τέτοιες δηλώσεις, αλλά είναι αλήθεια. Είδα τον αγώνα μαζί με τον Μίκαελ Σουμάχερ στο σπίτι του στην Ελβετία. Ο Μίκαελ βρίσκεται στα καλύτερα χέρια και δέχεται πολύ καλή φροντίδα στο σπίτι του» υπογράμμισε ο Τοντ και συνέχισε: «Δεν τα παρατάει και συνεχίζει να μάχεται».

Ο Γάλλος πρόσθεσε ότι η δυσκολία του Σουμάχερ στην επικοινωνία τον έχει λυπήσει: «Η οικογένειά του παλεύει όσο κι εκείνος και φυσικά η φιλία μας δεν μπορεί να είναι η ίδια που ήταν κάποτε. Απλά επειδή δεν υπάρχει πια η ίδια επικοινωνία όπως πριν. Συνεχίζει να παλεύει. Και η οικογένειά του παλεύει με τον ίδιο τρόπο».

Από σεβασμό προς την οικογένεια Σουμάχερ που έχει ζητήσει να μείνει η κατάστασή του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Τοντ κατέληξε λέγοντας ότι «είναι κάτι πολύ ιδιωτικό», αλλά αποκάλυψε πως ο Γερμανός δέχεται «πολύ καλή φροντίδα. Ζει με την οικογένειά του στο σπίτι του ανάμεσα στη Γενεύη και τη Λωζάννη. Τελικά, μόνο θετικές σκέψεις τον βοηθούν. Εγώ και ολόκληρη η οικογένειά του είμαστε θετικοί με την πνευματική έννοια, παρά τις συνθήκες».

Προτεινόμενα για εσάς

Formula 1: Νίκη για Χάμιλτον που έσπασε το ρεκόρ του Σουμάχερ

Ανδρέας Ντίνης

«Είδα τον Μίκαελ Σουμάχερ, παλεύει…» – Η δήλωση που θα συζητηθεί!

Μιχάλης Μάρδας

Ο κορωνοϊός επιδείνωσε την υγεία του Σουμάχερ – Για «καταστροφικές επιπλοκές» μιλά η The Mirror

Μιχάλης Μάρδας

Μίκαελ Σουμάχερ: Αναβλήθηκε το νέο χειρουργείο λόγω του κορωνοϊού

Ανδρέας Ντίνης

Εξελίξεις με τον Μίκαελ Σουμάχερ: Υποβάλλεται σε επέμβαση τις επόμενες μέρες

Ανδρέας Ντίνης

Αποκάλυψη για την υγεία του Σουμάχερ: «Ξέρω ποια είναι η κατάσταση του, έχω πληροφορίες»

Ανδρέας Ντίνης

Formula 1: Ο Χάμιλτον «απειλεί» τον Μίκαελ Σουμάχερ για τον τίτλο του κορυφαίου

Ανδρέας Ντίνης

«Ο Σουμάχερ δεν θυμίζει σε τίποτα τον πρωταθλητή που ξέραμε»: Τι είπε διάσημος Ιταλός νευροχειρούργος

admin

«Ο Σουμάχερ δεν θυμίζει σε τίποτα τον πρωταθλητή που ξέραμε»: Τι είπε διάσημος Ιταλός νευροχειρούργος

Δημήτρης Κατσάκος