Ελεύθερος Τύπος
SPORTS

Συνάντηση με αθλητική ατζέντα για Αυγενάκη και Πατούλη

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, στο γραφείο του στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Στην πρώτη τους αυτή συνάντηση συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση προγραμμάτων αθλητισμού, με ιδιαίτερη έμφαση σε προγράμματα άθλησης για όλους, με στόχο την ευζωία και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και συμφώνησαν να υπάρξει σύντομα νέα συνάντηση κατά την οποία θα αναπτύξουν διεξοδικότερα τον τρόπο συνεργασίας τους.

Οι κ.κ. Αυγενάκης και Πατούλης δεσμεύτηκαν, επίσης, για  πιο στενή συνεργασία αναφορικά και με το ζήτημα της συντήρησης και περαιτέρω αξιοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αττική.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού εξέφρασε τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θέλει και θα στηρίξει τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής και το πρόγραμμα του Περιφερειάρχη, κ. Πατούλη, για την διάδοση του αθλητικού πνεύματος.

Πιο αναλυτικά ο κ. Αυγενάκης σημείωσε:

«Με τον κ. Πατούλη μας συνδέει καλή χημεία και είμαι βέβαιος πως θα αναπτύξουμε άριστη συνεργασία προς όφελος του αθλητισμού και των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.Πρωταρχικός μας στόχος ως κυβέρνηση και ιδιαίτερα ως Υπουργείο είναι μέσα από τον αθλητισμό να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και κυρίως να προετοιμάσουμε καλύτερους πολίτες για την κοινωνία μας.

Μέσω των κοινών δράσεων με την Περιφέρεια, στοχεύουμε στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας, ώστε να γίνει συνείδηση ότι ο αθλητισμός αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό.  Δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες και εργαζόμαστε, ώστε να έχουμε έναν αθλητισμό προσιτό και εύκολα προσβάσιμο σε όλους».

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη με τον οποίο στα παρελθόν έχουν συνεργαστεί εποικοδομητικά και υπογράμμισε πως αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί με στόχο να δημιουργηθούν σε όλη την περιφέρεια Αττικής δομές αθλητισμού σύγχρονων προδιαγραφών για όλους τους πολίτες.

Προτεινόμενα για εσάς

Αυγενάκης: Με ποια κριτήρια θα δοθούν άμεσα ενισχύσεις 12 εκατ. σε ερασιτεχνικά σωματεία

Δημήτρης Ντόγκας

Aυγενάκης για ΕΠΟ: Δήλωναν ότι έχουν πάνω από 4.000 σωματεία, μετά 2.599 και μέχρι σήμερα έχουν προεγγραφεί 814

Μιχάλης Μάρδας

Πρυτάνευσε η λογική: Η ΕΠΟ κάνει εκλογές στις 23 Νοεμβρίου, σεβόμενη την απόφαση Αυγενάκη

Μιχάλης Μάρδας

Αυγενάκης: Είμαστε προσεκτικοί και σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση με τη FIFA την UEFA

Μιχάλης Μάρδας

Αυγενάκης: Δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας στον περιορισμό θητειών

Δημήτρης Ντόγκας

Βουλή: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το αθλητικό νομοσχέδιο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Μιχάλης Μάρδας

Αυγενάκης: Αναμένουμε σχέδιο βιωσιμότητας και πλάνο κριτηρίων για την αναδιάρθρωση

Μιχάλης Μάρδας

Αυγενάκης: «Όχι μόνο έχω δεχθεί ισχυρές πιέσεις, αλλά έχουν φτάσει στα όρια εκβιασμού»

Μιχάλης Μάρδας

Αυγενάκης: «Ο αθλητισμός αποτελεί μέρος της νέας Ελλάδας που ανατέλλει»

Ανδρέας Ντίνης