Ελεύθερος Τύπος
SPORTS

Στη ΓΓΑ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού

Newsroom eleftherostypos.gr

To χρησιδάνειο δωρεάν παραχώρησης της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού από τον (ΟΑΕΔ) στη ΓΓΑ, υπέγραψαν σήμερα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, και η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Συγκεκριμένα, παραχωρείται για 99 χρόνια η έκταση περίπου 90 στρεμμάτων με τις αθλητικές και λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις που έχουν ανεγερθεί στο Ολυμπιακό χωριό και, ειδικότερα, στο βόρειο τμήμα του οικισμού, για την ικανοποίηση των προπονητικών αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και, εν συνεχεία, της εξυπηρέτησης των πολιτών και οικιστών στον τομέα της άθλησης.

Η παραχώρηση αποσκοπεί στη δημιουργία του νέου Εθνικού Προπονητικού Κέντρου, στο πλαίσιο του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού, που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού και τη ΓΓΑ. Οι παραχωρούμενες αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν συγκρότημα κλειστών γυμναστηρίων με τους βοηθητικούς τους χώρους, κολυμβητική δεξαμενή με τις εγκαταστάσεις της, στάδιο, γήπεδα τένις, αντλιοστάσιο άρδευσης του γηπέδου και χώρους στάθμευσης.

Σε δήλωσή της, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, τόνισε: «Με τη σημερινή παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τον ΟΑΕΔ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα των οικιστών του Ολυμπιακού Χωριού που ήταν η εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Είμαστε σίγουροι ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι ο πιο αξιόπιστος φορέας, για να αναλάβει το κόστος της συντήρησης και, επίσης, την καλή λειτουργία όλων αυτών των εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού κατά προτεραιότητα. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις μπορούν να καταστούν ένας πόλος έλξης υπερτοπικός για τη νεολαία της περιοχής και των γύρω περιοχών».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, και όλη την υπηρεσία για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Για τον ελληνικό αθλητισμό είναι μία ιστορική ημέρα, διότι, μετά από 15 χρόνια, ένας εμβληματικός τόπος, που φτιάχτηκε με έξοδα και δαπάνες του ελληνικού λαού, παραχωρείται στο υπουργείο Αθλητισμού. Ένας χώρος, ο οποίος ήταν για τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, μπαίνει πλέον σε έναν σχεδιασμό, ούτως ώστε να αναβαθμιστεί και να γίνει πόλος έλξης για τον ελληνικό αθλητισμό, για τις ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες και, βέβαια, για τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού. Είναι μία σημαντική ημέρα για εμάς. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λοιπόν, από σήμερα μπορεί να προγραμματίσει με συγκεκριμένα έργα, τα οποία θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου για τον ελληνικό αθλητισμό».

Προτεινόμενα για εσάς

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Έτσι σώθηκε ο πυροσβεστικός σταθμός στο Ολυμπιακό Χωρίο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πύρινη κόλαση στην Βαρυμπόμπη: Καίγονται σπίτια – Εγκλωβισμένοι πολίτες και αστυνομικοί [εικόνες & βίντεο]

Λάμπρος Κατσαρός

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Εκκενώθηκε το Ολυμπιακό Χωριό – Έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ [βίντεο]

Λάμπρος Κατσαρός

Έρευνα για αθλητές που έπιναν αλκοόλ στο Ολυμπιακό Χωριό

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χαμός με κορονοπάρτι στο Ολυμπιακό Χωριό με ναργιλέ και αλκοόλ [βίντεο]

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ολυμπιακό χωριό: Σοκαριστικό τροχαίο – Σώθηκε από θαύμα ο οδηγός

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Αυγενάκης: Η αθλητική μεταρρύθμιση διαμόρφωσε ένα ανανεωμένο περιβάλλον [γραφήματα]

Δημήτρης Ντόγκας

ΓΓΑ: Πως θα μοιραστούν προκαταβολές 29,2 εκατ. ευρώ από το στοίχημα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ

Δημήτρης Ντόγκας

Αυγενάκης για εκλογές στις Ομοσπονδίες: Γυρίζει σελίδα ο αθλητισμός στη χώρας μας

Δημήτρης Ντόγκας