ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
SPORTS

«Πρωταθλητής» στις επιχορηγήσεις ο υφυπουργός Αθλητισμού Βασιλειάδης ένα μήνα πριν τις εκλογές

«Πρωταθλητής» στις επιχορηγήσεις ο υφυπουργός Αθλητισμού Βασιλειάδης ένα μήνα πριν τις εκλογές

Δ. ΚΟΝΤΑΡΑΚΗ

Εξαιρετικές επιδόσεις καταγράφει στο σπορ των επιχορηγήσεων, ένα μήνα πριν από τις εκλογές, ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Δεκάδες αποφάσεις που φέρουν την υπογραφή του «μοιράζουν» ζεστό χρήμα σε σωματεία όλης της Ελλάδας, από τα οποία βέβαια δεν λείπουν αυτά που βρίσκονται στον νότιο τομέα της Β’ Αθήνας, όπως το Π. Φάληρο και ο Ταύρος. Εκεί δηλαδή που ο ίδιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι παίζει καλύτερα όταν παίζει… στην έδρα του.

Μια βόλτα στη Διαύγεια είναι άκρως κατατοπιστική, αφού μόνο την πρώτη εβδομάδα του μήνα, δηλαδή μέσα σε επτά μέρες (1-7 Ιουνίου) υπέγραψε 11 αποφάσεις έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης σε αθλητικά σωματεία διαφόρων περιοχών της χώρας, χωρίς να υπολογίζουμε βέβαια την έγκριση πιστώσεων για μεγάλους φορείς, όπως είναι το ΟΑΚΑ, ούτε τις τακτικές επιχορηγήσεις, ούτε καν τις επιχορηγήσεις διαφόρων δήμων της χώρας για αθλητικά έργα, όπως αντικαταστάσεις χλοοταπήτων σε τοπικά στάδια. Συνολικά λοιπόν, μόνο για έκτακτη οικονομική ενίσχυση τον Ιούνιο εγκρίθηκαν δεσμεύσεις ποσών που ξεπερνούν τα 75.000 ευρώ.

Το ημερολόγιο

• Στις 3 Ιουνίου, ο κ. Βασιλειάδης υπέγραψε μεταξύ άλλων την έκτακτη επιχορήγηση του αθλητικού συλλόγου Νίκη Λευκάδας με 10.000 ευρώ.

• Στις 6 Ιουνίου ενέκρινε την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του φορέα «Αγώνας Ψηλορείτη» με 5.000 ευρώ, της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων με 10.000 ευρώ, του αθλητικού ομίλου «Κύδων Χανίων» με 5.000 ευρώ, του αθλητικού συλλόγου Αυλίζας Αχαρνών «Η Ελπίδα» με 6.000 ευρώ, του φορέα «Ηλυσιακός Αθλητικός Ομιλος» με 15.000 ευρώ, του αθλητικού συλλόγου «Αγιαξ Ταύρου» με 10.000 ευρώ και του Παναθλητικού Ομίλου Αγίου Θωμά Γουδή με 5.000 ευρώ.

• Στις 7 Ιουνίου, υπεγράφησαν με fast track διαδικασίες δύο ακόμα αποφάσεις: Οι έκτακτες οικονομικές επιχορηγήσεις του αθλητικού συλλόγου Λευκάδας «Φίλανδρος» με 5.000 ευρώ και του γυμναστικού ομίλου Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία» με 5.000 ευρώ.

Πάντως και όλος ο Μάιος, που ήταν αντίστοιχα εκλογικός μήνας και μάλιστα με τρεις κάλπες (ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και περιφερειακές), είχε αμείωτη ροή έκτακτων χρηματοδοτήσεων, όπως στο ΠΕΑΚ Πατρών (Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο) με 500.000 ευρώ.

Βροχή και οι αθλητικές αναγνωρίσεις

Τις ίδιες ημέρες «βροχή» έπεφταν και οι αποφάσεις για την έγκριση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης δεκάδων σωματείων σε όλη τη χώρα. Από την Ελληνική Ομοσπονδία Τσιρλίντινγκ για το άθλημα του «Τσιρλίντινγκ-Αθλητικού Ομαδικού Χορού», μέχρι την αναγνώριση του συλλόγου Φαληρέας με έδρα το Π. Φάληρο για το άθλημα της πετοσφαίρισης, του συλλόγου Οδυσσεύς για το τραμπολίνο αλλά και του Αγιου Γεωργίου του Επανωσήφη στο Ηράκλειο Κρήτης για το άθλημα της σκοποβολής.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Ο Τσίπρας τους το ξεκόψε στον ΣΥΡΙΖΑ: «Κριτική στον Πολάκη σημαίνει κριτική σε μένα»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η καταστροφή του… Δράμαλη, εν έτει 2021

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η κλεψύδρα της κάλπης και το άλμα προς τα εμπρός

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αρχισαν τα «όργανα» για τον ανεμβολίαστο Πολάκη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι κραυγές, το βέρτιγκο και το σχέδιο

Kon

Ο «αρνητής Πολάκης» προκαλεί μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ: Εκφράζει ή όχι ο κ. Πολάκης την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ;

Χρονοκαθυστέρηση, το μεγαλύτερο πρόβλημα

Kon

Χατζηδάκης: Σε πολιτική τρικυμία ο ΣΥΡΙΖΑ – Καταψήφισε το άρθρο που κατοχυρώνει το 8ωρο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom