ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΠΙΤΙ

Δώστε βάση: Αν ο κρόκος από το αυγό σας είναι κίτρινος μην το φάτε!

Δώστε βάση: Αν ο κρόκος από το αυγό σας είναι κίτρινος μην το φάτε!

Newsroom eleftherostypos.gr

Το αυγό είναι ένα τρόφιμο γεμάτο πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά και καταναλώνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση από ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους και ακολουθούν μια συγκεκριμένη δίαιτα.

Πότε όμως ένα αυγό είναι πιο θρεπτικό και πότε μπορεί να καταναλωθεί άφοβα; Μεγάλο ρόλο στην κατανάλωση ενός αυγού παίζει το χρώμα του κρόκου.

Όσο πιο παχύ, σκούρο, πορτοκαλί χρώμα έχει ο κρόκος, τόσο πιο υγιεινό είναι το αυγό. Το χρώμα του κρόκου είναι σταθερό και δεν μεταβάλλεται με το μαγείρεμα.

Γι’ αυτό να έχετε πάντα στο νου σας, ότι ένα αυγό με πιο πορτοκαλί κρόκο είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινό από τα υπόλοιπα.

Προτεινόμενα για εσάς

H συνταγή της ημέρας: Χορταστικό και light σάντουιτς με αυγό

Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και αυγό

Το πείραμα του όρθιου αυγού έγινε viral λόγω της έκλειψης του Ηλίου [βίντεο]

Μιχάλης Μάρδας

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα του σεφ από τον Τάσο Αντωνίου

Διαδηλώτρια πέταξε αυγό στο κεφάλι του πρωθυπουργού της Αυστραλίας [εικόνες & βίντεο]

Ποιος θα κερδίσει την κούρσα των likes στο Instagram: Ένα αυγό, η Κάιλι Τζένερ ή ένα αυγό με την Κάιλι Τζένερ;

Δημήτρης Κατσάκος