Ελεύθερος Τύπος
ΣΠΙΤΙ

Ταπετσαρίες τοίχου, μία διαχρονικά μοντέρνα λύση

Newsroom eleftherostypos.gr

Θέλετε να ανανεώσετε τους τοίχους του σπιτιού σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα; Η λύση ακούει στο όνομα ταπετσαρίες τοίχου.

Αυτή η διακοσμητική τάση που έχει τις ρίζες της από την Γαλλία έχει αποκτήσει στα 300 χρόνια παρουσίας της, μεγάλους και φανατικούς θαυμαστές, και όχι άδικα. Και αν έχετε στο μυαλό σας τα βαριά, μπαρόκ σχέδια που βρισκόντουσαν στα σπίτια ευγενών ή πλούσιων οικογενειών, πλέον αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν φυσικά και τα πιο κλασσικά σχέδια που βρίσκονται σε ρολό και πωλούνται με βάση το μέτρο και τις διαστάσεις που επιθυμείτε, αλλά υπάρχουν και οι ταπετσαρίες τοίχου με εκτύπωση ή αλλιώς φωτοταπετσαρίες.

Τι είναι οι φωτοταπετσαρίες;

Είναι ταπετσαρίες τοίχου στις οποίες τυπώνετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο ή εικόνα ως θέμα η ακόμα και ένα μοτίβο pattern. Όπως καταλαβαίνετε μπορείτε να φτιάξετε ότι ταπετσαρία μπορείτε να φανταστείτε σε όποια διάσταση εσείς επιθυμείτε. Οι φωτοταπετσαρίες αποτελούν ένα απ’ τα πιο σύγχρονα trends της διακόσμησης. Μπορείτε να τα βρείτε οπουδήποτε. Από ένα σαλόνι ή ένα υπνοδωμάτιο, μέχρι ένα καφέ, ένα τουριστικό γραφέιο ή έναν άλλο επαγγελματικό χώρο.

Γιατί να προτιμήσει κάποιος τις ταπετσαρίες τοίχου;

Τα πλεονεκτήματα και οι λύσεις που καλύπτει η χρησιμοποίηση μίας ταπετσαρίας τοίχου σε ένα δωμάτιο είναι πολλά:

Είναι πολύ οικονομικές. Οι τιμές απ’ την αγορά μιας ταπετσαρίας ποικίλλει ανάλογα τα σχέδια και τα μεγέθη, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι πολύ πιο φθηνή λύση απ’ το να αποφασίσει κάποιος να βάψει ή να φτιάξει τον τοίχο του με άλλον τρόπο.

Είναι εύχρηστες. Ακόμα και ένας άνθρωπος που δεν έχει ιδέα από διακόσμηση μπορεί να τοποθετήσει πολύ εύκολα μία ταπετσαρία τοίχου. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι τα κατάλληλα εργαλεία και κόλλα ταπετσαρίας. Επίσης, όσο εύκολα γίνεται η τοποθέτησή της τόσο εύκολο την ξεκολλάει κάποιος.

Η ποιότητά τους. Μην έχετε στο μυαλό σας ότι οι ταπετσαρίες τοίχου γίνονται από απλό χαρτί. Σε καταστήματα που ειδικεύονται σε ταπετσαρίες τοίχου μπορείτε να βρείτε ταπετσαρίες που μοιάζουν σε υφή ένα πολυτελές ύφασμα. Και όμως, είναι απλά ταπετσαρίες.

Αυξάνει την φαντασία και την δημιουργικότητα. Και μόνο που θα μπείτε στην διαδικασία να ψάξετε το κατάλληλο σχέδιο για τον χώρο σας θα δείτε να ανεβαίνει η διάθεσή σας. Πόσο μάλλον απ’ την διπλή ικανοποίηση που θα πάρετε όταν δείτε ότι τοποθετείτε μόνοι σας ένα αριστούργημα που μπορεί να μοιάζει και με έργο τέχνης και αυτό το έχετε καταφέρει εσείς.

Μεγάλη ποικιλία. Δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε. Είναι τόσα πολλά τα είδη, οι τεχνοτροπίες που σίγουρα θα δυσκολευτείτε για να πάρετε μία απόφαση. Ταπετσαρίες τοίχου με πέτρα, ταπετσαρίες τοίχου με παιδικές παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους, νεανικές για τα πιο μεγάλα παιδιά, γραμμικές, με σχέδια αφηρημένης τέχνης, ταπετσαρίες με εικόνες και τοπία αλλά και ταπετσαρίες που μοιάζουν με μάρμαρο. Vintage, 3d παραστάσεις. Όλες αυτές και άλλες τόσες μπορεί να είναι οι κατηγορίες που θα χρειαστεί να διαλέξετε ανάμεσα σ’ αυτές.
Σκεφτείτε ποιοι τοίχοι του σπιτιού ή της επιχείρησής σας θα ήθελαν μία ανανέωση, ριζική ή όχι, και αρχίστε να ψάχνετε στο ίντερνετ αλλά και σε φυσικά καταστήματα σχέδια για ταπετσαρίες τοίχου. Φρεσκάρετε τον χώρο σας και ταυτόχρονα αλλάξτε την διάθεσή σας. Τόσο απλά, με τόσα λίγα χρήματα. Γίνετε μέλος αυτής διακοσμητικής τάσης που από τότε που εμφανίστηκε το μόνο που κάνει είναι να ανανεώνετε και να αποκτάει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Μεταμορφώστε τον χώρο και μεταμορφωθείτε και εσείς. Μία απλή έρευνα στο διαδίκτυο θα σας πείσει. Μπείτε στον κόσμο των ταπετσαριών τοίχου και αφεθείτε να σας παρασύρει η αισθητική, το ύφος, η φινέτσα και η ομορφιά που μπορεί να υπάρχει στην διακόσμηση των τοίχων σας.