Ελεύθερος Τύπος
ΣΠΙΤΙ

Ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου: Οι κορυφαίες τάσεις για την ολική ανανέωση του χώρου σου!

Ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου: Οι κορυφαίες τάσεις για την ολική ανανέωση του χώρου σου!

Newsroom eleftherostypos.gr

Θέλεις να ανακαινίσεις το χώρο του μπάνιου σου αλλά δεν έχεις πάρει ακόμα ορισμένες βασικές αποφάσεις π.χ για το χρώμα, τη διαρρύθμιση, το δάπεδο και άλλα σημαντικά στοιχεία που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ανακαίνιση μπάνιου βρίσκονται εδώ!

Ανακαίνιση Μπάνιου Ιδέες & Τάσεις

To Douleutaras.gr έχοντας εξυπηρετήσει μέσω της πλατφόρμας του, περισσότερες από 3000 εργασίες που αφορούσαν την ανακαίνιση μπάνιου, τον τελευταίο χρόνο, διερεύνησε τις κυρίαρχες τάσεις της αγοράς και σου τις παρουσιάζει! Μπορείς να ανακαλύψεις τις πιο δημοφιλείς εργασίες, να πάρεις ιδέες και να εμπνευστείς για το δικό σου μπάνιο!

Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες εργασίες και τάσεις στην ανακαίνιση του μπάνιου;

Δάπεδο: Πλακάκια

Το κυριότερο που πρέπει να προσέξεις στην επένδυση του δαπέδου είναι, αρχικά, το υλικό. Το υλικό του πατώματος πρέπει πάντα να αποτρέπει την εισχώρηση του νερού, τόσο στο πάτωμα όσο και στον τοίχο. Επίσης, θα πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία, ώστε να μην ευνοείται η ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων. Οι κεραμικές πλάκες είναι ένα υλικό που έχει ανέβει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, γιατί ακριβώς ικανοποιεί και τις δύο αυτές ανάγκες. Όσον αφορά το μέγεθος και το σχήμα, κορυφαία τάση είναι η πολύ μεγάλη πλάκα, όπως επίσης και τα εκκεντρικά μοτίβα και σχέδια.

Η νέα ανερχόμενη τάση που αποκτά το δικό της κοινό τελευταία είναι το ψηφιδωτό σχέδιο σε μωσαϊκό στυλ. Το ψηφιδωτό δημιουργεί μια αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας, ενώ παράλληλα παρέχει το πλεονέκτημα της ευκολίας αφού δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο για να γεμίσεις το χώρο του μπάνιου.

Μια λιγότερο εκκεντρική τάση, που κερδίζει έδαφος το τρέχον έτος είναι η τοποθέτηση επεξεργασμένου μπετόν στο δάπεδο του μπάνιου. Αρκετά πιο λιτό από το ψηφιδωτό, το μπετόν προσδίδει μοντέρνα και καθαρή όψη στο μπάνιο, παραμένοντας εξαιρετικά λειτουργικό.

Ένα ακόμη πολυπόθητο απόκτημα για το σύγχρονο μπάνιο δεν είναι άλλο από το θερμαινόμενο πάτωμα. Το θερμαινόμενο πάτωμα μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από τα πλακάκια, βοηθώντας στον έλεγχο της θερμοκρασίας του μπάνιου και δημιουργώντας μια ζεστή επιφάνεια για τα γυμνά πόδια. Σίγουρα πρόκειται για μια πρόσθετη πολυτέλεια, μπορεί, όμως,να αναβαθμίσει αισθητά τη ζωή σου, ενώ αποτελεί ένα πολύ ισχυρό χαρτί σε περίπτωση ενοικίασης ή πώλησης μιας κατοικίας.

Χρώμα τοίχου

Η πρώτη επιλογή χρώματος τοίχου στην ανακαίνιση μπάνιου είναι σταθερά το λευκό. Το λευκό συμβολίζει την καθαριότητα και ταιριάζει με όλα τα στυλ και τα χρώματα. Συνήθως , όμως, συνδυάζεται με το μαύρο και το γκρι. Αν έχεις βαρεθεί βέβαια τις κλασσικές προτάσεις μπορείς να επιλέξεις κάτι πιο φωτεινό.

Ένα χρώμα που έχει επανέλθει δυναμικά στους τοίχους του μπάνιου φέτος είναι το ανοιχτό θαλασσί. Το πολύ ανοιχτό θαλασσί πλησιάζει αρκετά το λευκό χρώμα αν και είναι ελαφρώς πιο σκούρο. Αν και το θαλασσί σαν χρώμα θεωρείται παρωχημένο, ο ανοιχτότερος τόνος του προτιμάται πολύ. Φωτίζει το χώρο και του δίνει λάμψη ενώ μαζί με το λευκό αποτελούν έναν υπέροχο συνδυασμό. Θέλεις να δώσεις λίγο περισσότερο χρώμα στο μπάνιο σου; Tο μωβ και το λιλά συνιστούν δύο πολύ ισχυρές τάσεις για τη διακόσμηση του μπάνιου!

Έπιπλα μπάνιου

Tα έπιπλα του μπάνιου έχουν ιδιαίτερη σημασία για το χώρο αφού διαγράφουν το στυλ και το ύφος που θέλουμε να διαμορφώσουμε για το σύνολο του. Εκτός από την αισθητική αυτή λειτουργία, τα έπιπλα του μπάνιου καλύπτουν κυρίως πρακτικές ανάγκες, όπως είναι η αποθήκευση ή η στήριξη ειδών υγιεινής.

Η μοντέρνα διακόσμηση του μπάνιου απαιτεί τη χρήση φυσικών υλικών ώστε να είναι επιτυχημένη. Το ξύλο εξακολουθεί να βρίσκεσαι στην κορυφή των προτιμήσεων για όσους επιθυμούν να ανακαινίσουν το μπάνιο τους, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει το φυσικό ακατέργαστο ξύλο για τα έπιπλα. Μια νέα τάση στον χώρο του μπάνιου φαίνεται πως είναι τον τελευταίο καιρό τα “εναέρια” ντουλάπια.Τα ντουλάπια αυτά δεν “πατούν” στο δάπεδο, αλλά εντοιχίζονται κάτω από το νιπτήρα. Η τοποθέτηση τους γίνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνουν την ψευδαίσθηση ότι κερδίζεται χώρος. Μπορείς να δώσεις έξτρα στυλ στα ντουλάπια του μπάνιου σου τοποθετώντας ταμπλαδωτά πορτάκια, πορτάκια δηλαδή που έχουν σχεδιασμένα επάνω τους ανάγλυφα στοιχεία.

Ντουζιέρα

Οι ντουζιέρες, τα τελευταία χρόνια, προτιμώνται περισσότερο από τις μπανιέρες κατά τη διάρκεια ανακαινίσεων. Αφενός καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και αφετέρου διευκολύνουν κατά πολύ τη διαδικασία της καθαριότητας. Στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού βρίσκονται οι διάφανες ντουζιέρες που όχι μόνο είναι ιδιαίτερα καλαίσθητες και μοντέρνες, αλλά παράλληλα κάνουν το χώρο να μοιάζει αρκετά μεγαλύτερος απ’ ότι είναι.

Γυψοσανίδες

Η γυψοσανίδα είναι ένα οικοδομικό υλικό, το οποίο μπορεί πραγματικά να σου λύσει τα χέρια. Προσφέρει αμέτρητες δημιουργικές επιλογές για τη διαρρύθμιση και διακόσμηση όλου του σπιτιού. Οι κατασκευές αυτές δεν περιορίζονται σε απλές γραμμές και σχέδια, αλλά αφήνουν τον δημιουργό να περιοριστεί μόνο από τη φαντασία του. Μπορείς να προσθέσεις ράφια ή να αλλάξεις ολόκληρη τη διαρρύθμιση του χώρου με μια απλή κατασκευή. Οι γυψοσανίδες προσφέρουν τόσες πολλές επιλογές που δεν μπορεί κανείς να απορεί γιατί το κοινό τις προτιμά τόσο πολύ.

Πηγή: Douleutaras.gr Blog

Προτεινόμενα για εσάς

Σε ποια τραγουδίστρια ανήκει αυτό το σπίτι;

Evanthia Karra

Εξοχικά με θέα… επενδύσεις: Ιταλοί, Γερμανοί, Σουηδοί αναζητούν παραθαλάσσιες κατοικίες στην Ελλάδα

Evanthia Karra

6 βήματα για να ανακαινίσεις την παλιά σου κουζίνα χωρίς περιττά έξοδα

10 διαχρονικές ιδέες για να διακοσμήσεις το μικρό σαλόνι σου

7+1 τρόποι για να εξαφανίσεις τα κουνούπια από το σπίτι σου

Ανδρέας Ντίνης

3 έξυπνοι τρόποι για να διατηρήσεις τη σίτα σου πεντακάθαρη!

Ανδρέας Ντίνης

Τι συναγερμό να βάλω στο σπίτι μου;

Ανδρέας Ντίνης

7 δημιουργικές ιδέες για την πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού σου

Ανδρέας Ντίνης

10 ιδέες για να ανανεώσεις την είσοδο του σπιτιού σου!

Ανδρέας Ντίνης