Ελεύθερος Τύπος
ΣΠΙΤΙ

Οι τρεις επιφάνειες στο σπίτι σου που είναι πολύ πιο βρώμικες απ’ ότι νομίζεις!

Οι τρεις επιφάνειες στο σπίτι σου που είναι πολύ πιο βρώμικες απ' ότι νομίζεις!

Newsroom eleftherostypos.gr

Πώς θα ένιωθες αν ήξερες ότι το στρώμα, όπου κοιμάσαι, είναι πιθανότατα το πιο βρώμικο σημείο μέσα σε ολόκληρο το σπίτι σου; Ακόμη και αν δεν τους βλέπεις, τα στρώματα του σπιτιού σου φιλοξενούν αμέτρητους ανεπιθύμητους “συγκατοίκους”. Πώς μπορείς να τους ξεφορτωθείς; Mόνο μ’ έναν οικιακό βιολογικό καθαρισμό.

Ο βιολογικός καθαρισμός, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, είναι απαραίτητος για να εξασφαλίσεις ότι εσύ και η οικογένεια σου, ζείτε σ’ ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον. Η σκόνη και τα ακάρεα που αναπτύσσονται στο εσωτερικό των στρωμάτων και των μοκετών μας, συνιστούν πολύ συνηθισμένη αιτία αλλεργιών αλλά και πολλών αναπνευστικών παθήσεων. Επίσης, τους αποδίδονται ευθύνες και για το ανεξήγητο συναίσθημα κόπωσης, που μπορεί να νιώθεις, ακόμη και μετά από έναν καλό ύπνο.

Για αυτούς, αλλά και πολλούς ακόμα λόγους, ρωτήσαμε τα εξειδικευμένα συνεργεία του Douleutaras.gr, ορισμένα βασικά πράγματα για τον οικιακό βιολογικό καθαρισμό. Θελήσαμε να μάθουμε ποιες είναι οι επιφάνειες όπου εφαρμόζεται και ποια οφέλη προσφέρει μπορεί να σου προσφέρει για κάθε μία εξ αυτών.

Ποιες επιφάνειες χρειάζονται οικιακό βιολογικό καθαρισμό;

1. Στρώμα Κρεβατιού

Το πρώτο και σημαντικότερο σημείο μέσα στο σπίτι, που χρειάζεται οπωσδήποτε οικιακό βιολογικό καθαρισμό, είναι το στρώμα του κρεβατιού. Θα προσπαθήσουμε να σε πείσουμε γι’αυτό παραθέτοντας μερικές αρκετά ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, που μάλλον δεν γνωρίζεις. Πώς θα ένιωθες αν ήξερες υπάρχουν περισσότερα από 5.000.000 ακάρεα στο στρώμα που κοιμάσαι; Aυτό, όμως, δεν είναι παράξενο αν αναλογιστείς ότι ο πληθυσμός τους αυξάνεται κατά περίπου 10 φορές κάθε εβδομάδα. Το καλύτερo; Tα περιττώματα τους, μικροσκοπικοί σβόλοι, μετακινούνται συνεχώς στο κρεβάτι και έρχονται σε επαφή με όλα τα σημεία του σώματος μας. Βουλώνει η μύτη σου ή φαγουρίζεσαι συνέχεια; Τώρα ξέρεις τι χρειάζεται να κάνεις.

2. Μοκέτες/ Χαλιά

Αν έχει περάσει καιρός από τον τελευταίο βιολογικό καθαρισμό χαλιών, καλό θα ήταν να αποφεύγεις την άμεση επαφή με τα χαλιά και τις μοκέτες σου. Έρευνες αποδεικνύουν ότι ποσοστό έως και 50% των ανθρώπινων ασθενειών, προκαλούνται ή επιδεινώνεται από τον αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού. Ακόμη και αν είσαι ιδιαίτερα επιμελής με την καθαριότητα του σπιτιού σου, ένα απλό καθάρισμα, δυστυχώς, δεν αρκεί. Όπως στα στρώματα, έτσι και στα χαλιά, μεγαλώνουν και αναπτύσσονται ακάρεα και λοιποί οργανισμοί, καθώς επίσης και σκόνη. Τα εξειδικευμένα συνεργεία καθαρισμού αναλαμβάνουν να τα εξολοθρεύσουν από κάθε είδους ύφασμα και φυσικά να απολυμάνουν το χώρο σου.

3. Καναπέδες & Πολυθρόνες

Οι καναπέδες και οι πολυθρόνες του σπιτιού σου, βρίσκονται εκεί για να σε χαλαρώσουν στις αγαπημένες σου στιγμές. Όταν γυρνάς από μια κουραστική μέρα στο γραφείο. Όταν βλέπεις την αγαπημένη σου ταίνια ή όταν απλώς χαζεύεις στην τηλεόραση. Επίσης, όταν θέλεις να ζεσταθείς μπροστά στο τζάκι, διαβάζοντας το βιβλίο σου. Σκέψου, λοιπόν, πόσες ώρες έχεις περάσει εσύ, η οικογένεια και οι φίλοι σου σε αυτό το καθιστικό. Φαντάσου τώρα πόσες βρωμιές, μισο-εξαφανισμένοι λεκέδες, σκόνη και μικρόβια “κάθονται” μαζί σου, χωρίς να το ξέρεις. Ειδικά αν έχεις κατοικίδιο στο σπίτι σου, το οποίο σου κλέβει συνεχώς την θέση του καναπέ, θα πρέπει να σκεφτείς διπλά τον οικιακό βιολογικό καθαρισμό. Διαφορετικά αυξάνεται ο κίνδυνος να κολλήσετε ομαδικώς ψείρες, τσιμπούρια ή ακόμα και σκουληκάκια.

Πηγή: Douleutaras.gr Blog

Προτεινόμενα για εσάς

Δέσποινα Βανδή: Αυτό είναι το σπίτι της – Φωτογραφίες από το εσωτερικό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οδοντογλυφίδες: Πώς να τις χρησιμοποιήσετε στο σπίτι και τη μαγειρική

Λα Πάλμα: Το «σπίτι-θαύμα» δυστυχώς υπέκυψε στην λάβα

Μαρίνα Μπενέκου

Λα Πάλμα: Το «σπίτι-θαύμα» που παρέμεινε άθικτο από την λάβα

Μαρίνα Μπενέκου

Φθινοπωρινή διακόσμηση στο σπίτι: Πώς να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα με ελάχιστα χρήματα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αγγούρι στην καθαριότητα του σπιτιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ασετόν: 5 τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε για καθαριότητα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

3 έξυπνα κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη από το σπίτι σας

Οδοντόκρεμα: 3 χρήσεις της που δεν είχατε φανταστεί