Ελεύθερος Τύπος
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χαρακτική στο σπίτι από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών [εικόνες]

Newsroom eleftherostypos.gr

Το Moυσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ επισκέφθηκε και συνεργάστηκε με το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini-Σιατερλή, όπου  δύο σπουδαίοι χαράκτες, ο Πίνο και η Δήμητρα, μας έδειξαν τι είναι η χαρακτική τέχνη, αλλά και πως  θα φτιάξουμε τα δικά μας χαρακτικά έργα από το σπίτι!

Έχετε ποτέ φανταστεί ότι από μία απλή πατάτα μπορούμε να φτιάξουμε μια σφραγίδα και να αφήσουμε το τύπωμά μας στο  χαρτί; Ξέρετε ποιο υλικό χρησιμοποιήθηκε για να τυπωθούν τα πρώτα χαρακτικά έργα;

Ποιοί είναι αυτοί οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες πίσω από τη δράση;

Η Δήμητρα Σιατερλή σπούδασε Ζωγραφική και Διακόσμηση στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Bologna. Έχει παρουσιάσει έργα της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ δίδαξε Χαρακτική και Έντυπη Τέχνη στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Pino Pandolfini σπούδασε Ζωγραφική στην  Ακαδημία Καλών Τεχνών της Bologna. Εκτός από τη χαρακτική, το έργο του περιλαμβάνει μεγάλες εγκαταστάσεις-γλυπτά σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το 2020 με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Federico Fellini, ο Pandolfini δημιούργησε μια χαλκογραφία – αναφορά στα παιδικά χρόνια του Fellini, που τυπώθηκε στο πιεστήριο του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών και ταξίδεψε μέχρι την πόλη που μεγάλωσαν και οι δύο, την Gambettola της Ιταλίας.

Από το 1977,  οι δύο χαράκτες  υποδέχονται καλλιτέχνες, σπουδαστές, μαθητές και  το ευρύ κοινό σε οργανωμένα μαθήματα χαρακτικής στο εργαστήριό τους.

Είστε έτοιμοι να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε;

Δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το site του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών και να κάνετε κλικ στο video με τη δράση https://www.otegroupmuseum.gr/portal/educational_programs/family_visits αλλά και στο INSTAGRAM @otegroupmueum

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Οnline Stem προγράμματα από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών! Kυριακή 18 Απριλίου – Μην τα χάσεις, κάνε την κράτησή σου τώρα!

Το μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ομίλου ΟΤΕ με online Stem προγράμματα στο Athens Science Virtual Festival 2021

Ελεύθερος Τύπος Newsroom