ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οn line ξεναγήσεις στα μουσεία Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και Ηρακλειδών

Ξένια Στούκα

Τα τεχνολογικά επινοήματα των σπουδαίων εφευρετών της αρχαιότητας… έρχονται στο σπίτι μας.

Διανύοντας ξανά μία περίοδο όπου όλοι καλούμαστε να δείξουμε ατομική και κοινωνική ευθύνη μένοντας στο σπίτι, το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και το Μουσείο Ηρακλειδών μάς καλούν να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας μέσα από ένα συναρπαστικό διαδικτυακό ταξίδι εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.

Από σήμερα ξεκινούν οι διαδικτυακές ξεναγήσεις -live streaming- στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου Κοτσανά.

Με τη βοήθεια του Διαδικτύου, η μοναδική περιήγηση στον συναρπαστικό κόσμο της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας σε πραγματικό χρόνο διαρκεί περίπου μία ώρα και το κόστος ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά άτομο.

Το κοινό μπορεί να επιλέξει τις εξής εκθέσεις και να ξεναγηθεί: «Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών», «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Οργανα και Παιχνίδια» και «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον». Και στις τρεις εκθέσεις αποκαλύπτονται οι σπουδαίες ανακαλύψεις των αρχαίων Ελλήνων, τα μυστικά της Φυσικής και των Μαθηματικών στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο των αρχαίων Ελλήνων και όχι μόνο! Πληροφορίες: [email protected], 211 411 0044.

Μια ακόμα ψηφιακή περιήγηση στην αρχαία ελληνική τεχνολογία μάς προσφέρει το Μουσείο Ηρακλειδών σήμερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου.

Με όχημα τις νέες τεχνολογίες και με τη χρήση εικόνων, videos και αναπαραστάσεων, το διαδικτυακό ταξίδι διατρέχει τρεις χρονικές περιόδους σε τέσσερις περιοχές με αξιοθαύμαστα επιτεύγματα μηχανικής, μαθηματικών, μεταλλουργίας, υδραυλικής και αστρονομίας. Οι τέσσερις συναντήσεις είναι αυτοτελείς, η διάρκεια της κάθε μίας είναι 90 λεπτά.

Η πρώτη συνάντηση απόψε στις 20:00 έχει θέμα: «Τα τεχνικά έργα των Μυκηναίων. Από το μύθο στην ιστορία.

Η εκτροπή ποταμού στην Τίρυνθα, τα πρώτα αποστραγγιστικά έργα της Κωπαΐδας, το οδικό δίκτυο των Μυκηνών και οι γέφυρες στην Αργολίδα». Το εισιτήριο για κάθε θεατή κοστίζει 10 ευρώ. Πληροφορίες: www.herakleidon.org/activities/agt.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Οριστικό τέλος στο live streaming του Big Brother – Τι συνέβη;

Evanthia Karra