ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Iδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Ένα ψηφιακό παιχνίδι ειδικά σχεδιασμένο για άτομα άνω των 65 ετών

Newsroom eleftherostypos.gr

Μια νέα σειρά διαδικτυακών διαδραστικών ξεναγήσεων «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», ειδικά σχεδιασμένη για άτομα άνω των 65 ετών, προτείνει κάθε Πέμπτη το, Iδρυμα Β&Ε Γουλανδρή το οποίο στην πρωτόγνωρη περίοδο που διανύουμε μας οδηγεί στις ψηφιακές επισκέψεις στο μουσείο.

Τον Νοέμβριο, το «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» ξεκινά με τα «Κοινά σημεία», την πρώτη από τις τρεις θεματικές που εντάσσονται στη νέα, εβδομαδιαία διαδικτυακή δράση.

Από τα καλοκαιρινά τοπία του Miró έως τις στέγες του Χατζηκυριάκου-Γκίκα, τα «Κοινά σημεία» επιχειρούν να μας συστήσουν το Παρίσι -την Πόλη του Φωτός- μέσα από δέκα σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Ιδρύματος.

Με ερέθισμα επιλεγμένα έργα της Συλλογής και με εργαλείο τη μέθοδο θάλλω, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται βιωματικά με τον κόσμο της τέχνης μέσα από μια διαδικασία που θυμίζει παιχνίδι.

Στόχοι της δράσης είναι η καλλιέργεια της αίσθησης πως η τρίτη ηλικία παραμένει δημιουργική, η μετατροπή της εσωστρέφειας σε έκφραση, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και η ενθάρρυνση της χρήσης ψηφιακών εργαλείων, αναδεικνύοντας παράλληλα την αξία των εικαστικών τεχνών.

Η δράση έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από την seveneleven (Νότης Παρασκευόπουλος και Κωνσταντίνα Μαλτέζου) και έχει βασιστεί στην πολυετή εμπειρία τους στον τομέα της ανάπτυξης δραστηριοτήτων για άτομα άνω των 65 ετών.

Info Η δράση θα πραγματοποιείται διαδικτυακά κάθε Πέμπτη στις 19.00.

Εως 25 συμμετοχές ανά διαδικτυακή συνάντηση. Ελεύθερη συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής στα goulandris.gr και goulandris.gr/el/events/digital-games-adults.

Η προεγγραφή για τη δράση της εβδομάδας ανοίγει κάθε Δευτέρα. Διάρκεια δράσης: 60-75 λεπτά.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr