ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αθήνα: Έκτακτη ενίσχυση 10,35 εκατ. στον πολιτισμό – Ποιοι φορείς θα μοιραστούν τα χρήματα

Newsroom eleftherostypos.gr

Mε έκτακτη ενίσχυση, ύψους 10.350.000 ευρώ, στηρίζονται οι εποπτευόμενοι πολιτιστικοί οργανισμοί της Αθήνας ύστερα από εισήγηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Στις 18 Νοεμβρίου 2020 ανακοινώθηκε από το ΥΠΠΟΑ η έκτακτη ενίσχυση των αντίστοιχων πολιτιστικών οργανισμών της Θεσσαλονίκης, με το ποσό των 4.260.000 ευρώ. «Η έκτακτη ενίσχυση των μεγαλύτερων πολιτιστικών οργανισμών εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά τους», τόνισε η κ. Μενδώνη.

Με τα περισσότερα χρήματα -3.600.000 ευρώ- ενισχύεται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο κατάλογος με τους υπόλοιπους εποπτευόμενους φορείς της Αθήνας και το ύψος της έκτακτης ενίσχυσης που λαμβάνουν έχει ως εξής: Εθνικό Θέατρο: 3.000.000 ευρώ, Εθνική Λυρική Σκηνή: 2.300.000 ευρώ, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: 500.000 ευρώ, Ε.Τ.0.Σ-ΚΟΑ: 400.000 ευρώ, Εθνική Πινακοθήκη: 350.000 ευρώ, Ελληνικό Φεστιβάλ: 200.000 ευρώ.

«Στις δυσχερείς συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία οφείλουμε να στηρίξουμε συνολικά τον πολιτισμό», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και πρόσθεσε: «Η έκτακτη ενίσχυση των μεγαλύτερων πολιτιστικών οργανισμών εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά τους, την παραγωγή υψηλής ποιότητας έργου και τη διασφάλιση θέσεων εργασίας καλλιτεχνών, τεχνικών, διοικητικού προσωπικού αλλά και των προμηθευτών τους».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Εθνικό Θέατρο: Πρεμιέρα σε… live streaming με τη «Μήδεια – Medea’s Son(g)s» για την Ερευνητική Σκηνή – Οι επόμενες παραστάσεις

Δημήτρης Ντόγκας

Νέα «Γέφυρα»: Επιδότηση των δόσεων επιχειρηματικών δανείων με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Δημήτρης Ντόγκας

Οι ειδικές επιδοτήσεις, οι στοχευμένες ρυθμίσεις οφειλών και οι φοροεκπτώσεις στο νέο πακέτο ενίσχυσης των επιχειρήσεων

Δημήτρης Ντόγκας

«Γέφυρα»: 13,3 εκατ. η 2η δόση της επιδότησης – Πως μπορούν να  ενημερωθούν για την πορεία της αίτησής τους οι δανειολήπτες

Δημήτρης Ντόγκας

Εθνικό Θέατρο: Η «Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» ξανασυστήνεται… livestreaming

Δημήτρης Ντόγκας

Εθνικό Θέατρο: «Πιστεύω στους μονόκερους» σε live streaming – Μιλάει στον Ε.Τ. η Σοφία Βγενοπούλου

Δημήτρης Ντόγκας

Κορωνοϊός: Ενισχύσεις 363 εκατ. ευρώ στους αγρότες που έχουν πληγεί από την πανδημία

Δημήτρης Ντόγκας

Επιδότηση 5.000 ευρώ σε επιχειρηματίες της εστίασης για θερμαντικά σώματα – Το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης

Evanthia Karra

Επιστρεπτέα προκαταβολή 4: Νέο χρήμα στον «κουμπαρά» – 1,8 δισ. ευρώ η ένεση στην πραγματική οικονομία – Επιδότηση τα 900 εκατ.

Δημήτρης Ντόγκας