Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δείτε την εκδήλωση του Dior από το Καλλιμάρμαρο

Δείτε live την εκδήλωση του Dior από το Καλλιμάρμαρο

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο οίκος Dior ταξιδεύει στην Αθήνα για το Dior Cruise 2022 show και η Vogue Greece σας δίνει την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε από live.

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 21.30 συντονιστείτε και δείτε το show από το Καλλιμάρμαρο μέσα από το eleftherostypos.gr

 

 Οι διεθνείς προβολείς  στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο

Οι διεθνείς προβολείς ανάβουν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Το πολυσυζητημένο μεγάλο γεγονός, το fashion show του γαλλικού oίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο σχεδιάζεται πυρετωδώς μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς την Πέμπτη 17 Ιουνίου, η χώρα μας και οι Ελληνες δημιουργοί. Ο Dior θα παρουσιάσει στον χώρο όπου αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ένα υπερθέαμα εμπνευσμένο από την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση κι από τον αγώνα για ελευθερία με αναφορές στον ρόλο του ελληνικού πνεύματος στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού και των αξιών της ανθρωπότητας.

Η συλλογή «Dior Cruise Collection» που σχεδίασαν και ετοίμασαν Ελληνες δημιουργοί από κάθε γωνιά της χώρας και φέρει την υπογραφή «Made in Greece», «ανοίγει» παράθυρο στην ελληνική παραδοσιακή χειροτεχνία και στις αρχαιοελληνικές αισθητικές αξίες του φωτός (Phos) και της ομορφιάς (Kallos). Οι μακραίωνοι συμβολισμοί και το πολύμορφο υπερθέαμα θα ταξιδέψουν ζωντανά μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες και τα social media του γαλλικού οίκου σε κάθε σημείο του πλανήτη. Η φαντασμαγορική εκδήλωση θα προβληθεί μάλιστα σε διάφορους ανοιχτούς χώρους σε Αθήνα και περιφέρεια.

Σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση σε όλο τον πλανήτη θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ η παρουσίαση της «Made In Greece» συλλογής του διεθνούς Οίκου Υψηλής Ραπτικής Dior. Μέσω του live streaming που θα διατίθεται σε όλα τα social media του Dior, εκατομμύρια τηλεθεατές και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούν να παρακολουθήσουν από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο το πολύπλευρο υπερθέαμα «Dior celebrates Greece», με το οποίο ο γαλλικός Οίκος θα τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης και το ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Οι προβολείς της φαντασμαγορικής εκδήλωσης στο Καλλιμάρμαρο θα ανάψουν στις 21:00 της Πέμπτης. Νωρίτερα θα έχουν φθάσει από κάθε γωνιά της γης οι 400 καλεσμένοι και διεθνείς προσωπικότητες που έλαβαν την πολυπόθητη πρόσκληση του Οίκου, που παραπέμπει απευθείας στο ελληνικό στοιχείο. Ελληνίδες και Έλληνες άλλωστε, είναι και οι δημιουργοί που σχεδίασαν και έραψαν την ειδική συλλογή με την ονομασία «Dior Cruise Collection» όπως και οι εκατοντάδες άλλοι επαγγελματίες, φωτογράφοι, μουσικοί, καλλιτέχνες, τεχνίτες, και τεχνικοί που θα εργαστούν για την υλοποίηση του project.
Επιπλέον, για να τιμήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που θα δημιουργήσουν τα εντυπωσιακά φορέματα, ο Dior θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών όπου ζουν και εργάζονται οι Έλληνες δημιουργοί, να παρακολουθήσουν την ίδια στιγμή, σε απευθείας μετάδοση το εντυπωσιακό event στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Για το σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί η ζωντανή αναμετάδοση του γεγονότος στο Σουφλί, στο Άργος και στην Καλαμάτα.
Στην Αθήνα, η φαντασμαγορική εκδήλωση με την «ελληνική» συλλογή Υψηλής Ραπτικής του Dior θα μεταδοθεί live στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Επίσης, οι σπουδαστές τριών ελληνικών σχολών μόδας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το defile από το Καλλιμάρμαρο, σε ζωντανή μετάδοση στον θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην καρδιά της Πλάκας.

 Κληρονομιά και νεωτερικότητα ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΛΟΙ ΤΗΣ ΚΟΛΕΞΙΟΝ

Η υψηλή ραπτική είναι τέχνη. Ελληνες καλλιτέχνες, άριστοι δημιουργοί σήμερα «αρδεύουν» την τέχνη και τις πρακτικές τους από την παράδοση. Για το «Dior Celebrates Greece» θα συνεργαστούν με τον διεθνή οίκο εκατοντάδες επαγγελματίες, φωτογράφοι, καλλιτέχνες, τεχνίτες, δημιουργοί, μουσικοί και τεχνικοί. Οι περίπου 400 καλεσμένοι και διεθνείς προσωπικότητες που θα φθάσουν στην Αθήνα από όλο τον πλανήτη για να παρακολουθήσουν στο Καλλιμάρμαρο το defile με τα τοπικά παραγόμενα δημιουργήματα υψηλής ραπτικής, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την εγχώρια τεχνογνωσία- craftsmanship που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά στο πέρασμα των χρόνων και την υπεροχή της ελληνικής χειροτεχνίας. Κληρονομιά και νεωτερικότητα φαίνεται να είναι οι δύο πόλοι του φαντασμαγορικού σόου που θα συνδυαστούν σε μια ειδική κολεξιόν για να αναδειχθούν η συναρπαστική Ιστορία, ο πολιτιστικός πλούτος και η τεχνογνωσία της χώρας μας, με πυρήνα τις περιφερειακές τέχνες, από την ύφανση έως το κέντημα, το μετάξι έως τα κεραμικά, τα χαλιά έως τα κοσμήματα.

Μέσα από πολλαπλές τοπικές συνεργασίες με εξειδικευμένους τεχνίτες από όλη τη χώρα θα αναδειχθεί η ελληνική δημιουργικότητα. Από το Σουφλί, το Αργος έως την Κρήτη και από την Ηπειρο μέχρι τα νησιά του Αιγαίου δημιουργοί έχουν ξεκινήσει συνεργασία με τον οίκο. Οπως εύλογα προκύπτει, μια τέτοιου είδους εμβέλειας συνεργασία θα ενδυναμώσει την επαγγελματική πορεία των συμμετεχόντων που συνεργάζονται με τον οίκο και σύμφωνα με τα εργασιακά δεδομένα θα τους εισαγάγει σε ένα διεθνές πελατολόγιο. Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, όταν πέσει η αυλαία της παρουσίασης στην Αθήνα, οι φωτογράφοι που έχουν επιλεγεί από τον Dior θα κάνουν και τις φωτογραφίσεις με τις ελληνικές δημιουργίες του οίκου στους αρχαιολογικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα θα είναι τα ελληνικά ζευγάρια μάτια, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, που θα «αιχμαλωτίσουν» με τα κλικ τους το έργο τους, την αισθητική και την ομορφιά. Οι λήψεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από 16 έως 22 Ιουνίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ενώ στο Ηρώδειο θα γίνουν στις 18 Ιουνίου. Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς -σύμφωνα με το ΚΑΣ- επιτράπηκε η προετοιμασία για δύο ημέρες, στις 18 και 19/6, ενώ οι λήψεις προγραμματίστηκαν για τις 20 Ιουνίου. Μία ημέρα αργότερα, στις 21 Ιουνίου το επιτελείο του οίκου και τα μοντέλα του θα φωτογραφηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας (Ναός Διός και στάδιο). Οπως μάλιστα τονίζει η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, «οι δράσεις συνάδουν αισθητικά και καλλιτεχνικά με τον χαρακτήρα των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων και χαρακτηρίζονται από τον δέοντα σεβασμό προς αυτούς».

Ενημέρωση

Σύμφωνα μάλιστα με τους διοργανωτές, οι ενδιαφερόμενοι, επισκέπτες και ταξιδιωτικοί φορείς, το κοινό θα λάβουν έγκαιρη ενημέρωση για τις ώρες κατά τις οποίες δεν θα είναι δυνατή η επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους λόγω των φωτογραφίσεων για την αποφυγή ταλαιπωρίας. Μέσα από αυτό το φιλόδοξο διεθνές σχέδιο, η Αθήνα από αύριο θα βρίσκεται αναμφισβήτητα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Για το υπερθέαμα του γαλλικού οίκου στο Καλλιμάρμαρο αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας λαμπρές προσωπικότητας από κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά και κορυφαία μοντέλα από τον χώρο της μόδας για να μας παρασύρουν σε μοντέρνα μονοπάτια αρχαιοελληνικών γραμμών και μοναδικού στιλ.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Γκαλά Βέρντι: Στο Καλλιμάρμαρο 4 αστέρια της όπερας

Επίδειξη Dior στο Καλλιμάρμαρο: Τεράστια διαφήμιση για την Ελλάδα λέει η Μενδώνη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Επίδειξη Dior στο Καλλιμάρμαρο: Δημιουργίες από Ελλάδα και διάσημοι προσκεκλημένοι

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Live αύριο το βράδυ η εκδήλωση του Dior από το Καλλιμάρμαρο – Δείτε τις προσκλήσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Dior, Phos και Kallos στο Καλλιμάρμαρο – Όλες οι λεπτομέρειες για το παγκόσμιο event

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η Ακρόπολη, ο Dior και ο οπισθοδρομικός ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Η ευκαιρία της κυβέρνησης και η έλλειψη αντιπάλου

Kon

Από τη φωτογράφιση της Nelly’s στον οίκο Dior

Kon

Θερμό φως «κατέκλυσε» το Καλλιμάρμαρο – Τα εγκαίνια του νέου φωτισμού