Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κατερίνα Γρέγου: Nέα καλλιτεχνική διευθύντρια στο ΕΜΣΤ

Κατερίνα Γρέγου: Nέα καλλιτεχνική διευθύντρια στο ΕΜΣΤ

Η διεθνώς αναγνωρισμένη επιμελήτρια, ιστορικός τέχνης και μουσειολόγος, Κατερίνα Γρέγου, θα είναι από την 1η Ιουλίου η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ΕΜΣΤ. Με μεγάλη διεθνή εμπειρία τόσο σε επιτελικές θέσεις γνωστών οργανισμών όσο και ως επιμελήτρια μεγάλων εκθέσεων και διοργανώσεων, η Κατερίνα Γρέγου αποτελεί «το πλέον καθοριστικό βήμα στον στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιούμε, προκειμένου το ΕΜΣΤ να εκπληρώσει την αποστολή του ως ένα μουσείο-σημείο αναφοράς», όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Η Κατερίνα Γρέγου υπήρξε ιδρυτική διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και από το 2006 έχει διαγράψει μια μακρά πορεία ως καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης και Νέων Μέσων Argos στις Βρυξέλλες, της Τριενάλε του Μέχελεν και της Art Brussels (2012-2016), ενώ από το 2016 είναι επιμελήτρια του εικαστικού προγράμματος του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Schwarz. Εχει επιμεληθεί πολλές εκθέσεις μεγάλης κλίμακας σε μουσεία και κέντρα σύγχρονης τέχνης διεθνώς, ενώ ήταν ιδρυτική καλλιτεχνική διευθύντρια της 1ης Μπιενάλε της Ρίγας, 2016-2018. Εχει επίσης και πανεπιστημιακή καριέρα σε σχολές του εξωτερικού.

«Μετά από 15 χρόνια στο εξωτερικό είναι μεγάλη μου τιμή να αναλάβω αυτή τη θέση και να έχω τη δυνατότητα να συνεισφέρω, στη χώρα μου, στην ανάπτυξη του πιο σημαντικού μας θεσμού σύγχρονης τέχνης», δήλωσε η ίδια, ενώ η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, υπογράμμισε ότι «με τη διεθνή της εμπειρία, το πλούσιο εκθεσιακό και συγγραφικό έργο της και τις πολυάριθμες συνεργασίες με ιδρύματα και θεσμούς σε όλη την Ευρώπη, η Κατερίνα Γρέγου είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να οδηγήσει το ΕΜΣΤ στη νέα του εποχή».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Στο ΕΜΣΤ η σύγχρονη αφρικανική τέχνη μας «μιλά» για ανθρωπιά

Δημήτρης Ντόγκας