ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε η ηθοποιός Μαρία Βούλγαρη Βέμπο

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε ηλικία 90 ετών πέθανε η ηθοποιός Μαρία Βούλγαρη Βέμπο, όπως έκανε γνωστό ο γιος της ηθοποιού με ανάρτησή του στο Facebook.

H κηδεία της Μαρίας Βούλγαρη Βέμπο, η οποία συμμετείχε σε αρκετές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις ερμηνεύοντας κυρίως δεύτερους ρόλους, έγινε την Τετάρτη.

Η Μαρία Βούλγαρη Βέμπο γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα.

Σύζυγός της ήταν ο Ανδρέας Βέμπος, αδελφός της Σοφίας Βέμπο, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1960 και απέκτησαν δυο γιους.

Ήταν απόφοιτος της σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ενώ η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1952 στη παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας». Έλαβε μέρος σε λίγες κινηματογραφικές ταινίες ερμηνεύοντας δεύτερους ρόλους.

Ο γιος της ηθοποιού, Νίκος Βέμπος, έγραψε στο facebok:

«Αγαπητοί μου φίλοι.

Με λύπη θα ήθελα να ανακοινώσω πως η μητέρα μου Μαρία Βούλγαρη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στο Α κοιμητήριο Αθηνών στον Ι. Ναό των Αγίων Θεοδώρων εντός του κοιμητηρίου την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 και ώρα 13:00.

Στη μητέρα μου άρεσε να στηρίζει φιλανθρωπικούς σκοπούς και πιστεύω πως θα της άρεσε πολύ αν αντί στεφάνων, προσφέρατε στην μνήμη της κάποια ενίσχυση στην προσπάθεια της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» που προσφέρει δωρεάν φαγητό σε όποιον χρειάζεται, όπως φυσικά μπορεί ο καθένας. Πληροφορίες θα βρείτε πιο κάτω.

Έχω ήδη φροντίσει να επικοινωνήσω μαζί τους και να τους ενημερώσω σχετικά με την στήριξη εις μνήμην της ώστε να την μνημονεύσουν της στις δράσεις τους όπως άλλωστε κάνουν ήδη σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Αντίο μανούλα, σ’ αγαπώ, θα ζεις στις καρδιές μας.

Αιωνία της η μνήμη».

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε: «Kαλό ταξίδι στην αγαπημένη μας συνάδελφο», ενώ ανέφερε και τον αριθμό λογαριασμού τραπέζης για την κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος».

Φιλμογραφία

  • Ο αλύγιστος (1968)
  • Ο ατσίδας (1962) [Βούλα Μαυροφρύδη]
  • Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961) [Κλειώ]
  • Έξω οι κλέφτες (1961) [Τριανταφυλλιά Αδάμαντα]
  • Το έξυπνο πουλί (1961) [Ηρώ Δαλέζη]
  • Σαρακατσανισσα (1959)[Αγγέλα, αποπλανημένη μητέρα από τον Δήμο Σκαφίδα]
  • Ο δρόμος με τις ακακίες (1956)

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Πήρε προθεσμία να απολογηθεί ο γνωστός ηθοποιός – Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο

Μιχάλης Μάρδας

Στον Εισαγγελέα πάει σήμερα ως ύποπτος για βιασμό και απόπειρες βιασμού γνωστός ηθοποιός

Μιχάλης Μάρδας

Στον Εισαγγελέα καλείται ως ύποπτος για βιασμό και απόπειρες βιασμού γνωστός ηθοποιός

Μιχάλης Μάρδας

Μήνυση στον Μπραντ Πιτ για κακοποίηση θα καταθέσει η Αντζελίνα Τζολί

Μαρίνα Μπενέκου

Νέα καταγγελία για απόπειρα βιασμού εναντίον του γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού

Μιχάλης Μάρδας

Έλιοτ Πέιτζ: Ο πρώτος τρανς άνδρας στο εξώφυλλο του Time

Tinad

Επεισοδιακά τα βραβεία Σεζάρ: Η Γαλλίδα ηθοποιός Κορίν Μαζιερό ντύθηκε γάιδαρος για να διαμαρτυρηθεί

Tinad

«Λύγισε» ο πατέρας του Θεόφιλου Βανδώρου: «Πάλεψε με τον καρκίνο, ήταν ένας πάρα πολύ καλός γιος»

Tinad

Πέθανε ο ηθοποιός Κωστής Μαλκότσης

Tinad