ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η Radnet φέρνει 100 Κλασικά Παραμύθια σε κάθε γειτονιά» – Μιλάει στον Ε.Τ. ο Νικηφόρος Σκούμας

Ξένια Στούκα

Ο Αίσωπος, ο Παπαδιαμάντης, οι αδελφοί Γκριμ, ο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, ο Κάρολος Ντλικενς και ο Κάρλο Κολόντι «μπαίνουν» στα περίπτερα και προτείνουν τις θρυλικές ιστορίες του «Λαγού και της Χελώνας», του «Τζίτζικα και του Μέρμηγκα», «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά», «το Ασχημόπαπο» και άλλων 100 Κλασικών Παραμυθιών που μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

«Κάθε παραμύθι και ξεχωριστό βιβλίο. Για πρώτη φορά τουλάχιστον 100 Κλασικά Παραμύθια κυκλοφορούν οργανωμένα σε μια παιδική λογοτεχνική σειρά στα περίπτερα», λέει στον «Ε.Τ.» ο διευθυντής των εκδόσεων Radnet Νικηφόρος Σκούμας.

Στις 28 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ σε σκληρόδετη έκδοση σε τιμή γνωριμίας 0,50 ευρώ, ενώ κάθε εβδομάδα η συλλογή θα εμπλουτίζεται. Στην πρώτη σελίδα οι μικροί αναγνώστες συναντούν το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας.

Ο εύληπτος λόγος, η ρέουσα σύντομη αφήγηση και η πολύ όμορφη εικονογράφηση εξάπτουν την παιδική φαντασία και οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν τα ηθικά διδάγματα που αναβλύζουν από τις ιστορίες, ενώ στο τέλος κάθε παραμυθιού υπάρχουν σκίτσα από τα παραμύθια για να τα ζωγραφίσουν. Εκτός από την εξαιρετικά ποιοτική έκδοση σε πολύ προσιτή τιμή, το μέγεθος του βιβλίου είναι ιδανικό και για παιδιά ηλικίας από 2 ετών!

  • Πώς ξεκίνησε η ιδέα για την έκδοση των Κλασικών Παραμυθιών;

Η ομάδα των εκδόσεων Radkid ξεκίνησε να αναπτύσσει τα Κλασικά Παραμύθια αφού βεβαιωθήκαμε πως η αγορά είχε ανάγκη από μια σειρά που να αναβιώνει τα Κλασικά Παραμύθια σε μια πλήρη και σύγχρονη συλλογή.

Τα περισσότερα από τα παραμύθια της σειράς τα έχουμε ακούσει τόσο οι μεγαλύτεροι όσο και οι νεότεροι, άλλοτε εδώ και άλλοτε εκεί. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνά μας, ποτέ μια εταιρία ή ένας οργανισμός δεν ανέλαβε το εγχείρημα να τα οργανώσει και να τα αποδώσει ως μεγάλη συλλογή 100 βιβλίων ή ιστοριών.

  • Τα βιβλία των εκδόσεων Radnet βρίσκονται σε περίπτερα. Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες πώς εξελίσσεται η κίνηση της αγοράς του βιβλίου στα συγκεκριμένα σημεία πώλησης – αγορά που παρέμεινε ανοιχτή στα δύο lockdowns;

Στην Ελλάδα το περίπτερο αποτελεί προορισμό του αναγνωστικού κοινού για διαφορετικούς λόγους. Μέσω του περιπτέρου έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε τα Κλασικά Παραμύθια σε κάθε γειτονιά, έναn νέο τίτλο κάθε εβδομάδα, σε εξαιρετικά χαμηλή για την ποιότητά του τιμή, 2,98 ευρώ.

Υπό την προϋπόθεση πως οι εκδόσεις περιπτέρου διατηρούν την ποιότητά τους ενώ ταυτόχρονα ρίχνουν την τιμή τους χάρη στην εξέλιξη των μεθόδων παραγωγής, εκτιμούμε πως θα συνεχίσουν να έχουν δυναμική παρουσία στο περίπτερο. Σημειώνουμε ότι οι δύο πρώτες εκδόσεις μας θα είναι στην τιμή γνωριμίας στα 0,50 και 1,89 ευρώ.

  • Ποιες άλλες σειρές συναντάμε από τη Radnet στα περίπτερα;

Σε ό,τι αφορά στο παιδικό κοινό, η σειρά βιβλίων «Οι Παιδικοί μου Ηρωες» γνωρίζει επιτυχία από το 2018 μέχρι σήμερα καθώς συστήνει στα παιδιά τις μεγάλες προσωπικότητες της Ιστορίας, όπως τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Μπετόβεν και τον Αϊνστάιν μεταξύ πολλών άλλων.

Επίσης, τις σειρές βιβλίων μας «Μυθολογία για Παιδιά» και «Παγκόσμια Ιστορία για Παιδιά», τις οποίες αγάπησαν οι οικογένειες για τον εύληπτο λόγο, τις πληροφορίες, τις γνώσεις, το χιούμορ αλλά και την όμορφη εικονογράφησή τους.

Ακούστε τα Κλασικά Παραμύθια: https://www.youtube.com/channel/UCrOusydy7PBIh6ZSbEA8BQg

Πληροφορίες: www.kparamythia.gr

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Ειδήσεις 

Τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Αλεξάκη με τρία «διαμάντια» του

Οι προτάσεις του «Ε.Τ.»: 6 αναγνώσματα για τις κρύες νύχτες του lockdown

Ισραήλ: «Χριστός, γεννημένος από τη Μαρία» – Στο «φως» αρχαιοελληνική επιγραφή 1.500 ετών

Tατόι: Εστιατόρια, πολυτελή ξενοδοχεία και χώροι άθλησης στα Βασιλικά Ανάκτορα

«Είμαι πεινασμένος να τραγουδήσω»: Ο Μίλτος Πασχαλίδης μιλά στον Ε.Τ. για το πρώτο του live streaming

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr