Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μικρές Εκπλήξεις» στο Κολωνάκι που παρουσιάζουν ενδιαφέρον

«Μικρές Εκπλήξεις» στο Κολωνάκι που παρουσιάζουν ενδιαφέρον

Newsroom eleftherostypos.gr

Στον Ελληνο-Γαλλικό σύνδεσμο, φιλοξενείται αυτές τις μέρες, ομαδική έκθεση ζωγραφικής με έργα μικρών διαστάσεων που αποτυπώνουν καθένα με το δικό του τρόπο, θεματικές ενότητες με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η ιστορικός τέχνης Όλγα Λατουσάκη που έχει και την επιμέλεια:
«Από τα χειρόγραφα του Αγίου όρους, με τις συμπυκνωμένες, μικρές χειρόγραφες σελίδες της Αγίας γραφής, έως τα πολύ μικρά έργα του exlibris και τις μινιατούρες της κινεζικής ζωγραφικής, τα μικρά έργα τέχνης ποτέ δεν έπαψαν να συναρπάζουν και να εκπλήσσουν.

Προϋπόθεση, βέβαια, είναι η ωρίμανση του καλλιτέχνη, η συμπύκνωση μιας ενέργειας, η οποία με σοφία διοχετεύεται σε ένα μικρό έργο και με αυτό τον τρόπο μπορεί εύκολα να επιτύχει την ίδια ακριβώς συγκίνηση που θα προκαλούσε και ένα μεγαλύτερο.

Ο καλλιτέχνης με την τεχνική αυτή δεν κινδυνεύει να πλατειάσει, έχει όμως να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα με τον ίδιο του τον εαυτό: να αποτυπώσει σε περιορισμένες διαστάσεις όλον του τον εσωτερικό κόσμο.

Πολύ συχνά, και με έναν οξύμωρο τρόπο, τα μικρά έργα τέχνης είναι πολύ πιο εύληπτα για το απλό κοινό, και γι’ αυτό και τόσο αγαπητά, ίσως επειδή στην εποχή μας, στην εποχή της ταχύτητας, ακόμα και αυτό είναι το ζητούμενο: το γοργό, το εύκολο.

Σαν μια πραγματικότητα μιας ανάμνησης ή ενός ονείρου, αξιοθαύμαστα και πάντα γοητευτικά, τα μικρά έργα τέχνης είναι κι αυτά ένα σημαντικό κομμάτι της τέχνης, που μας συντροφεύει και κάνει τη ζωή μας πάντα λίγο καλύτερη».

Συμμετέχουν με έργα τους, οι εικαστικοί:

Irini Drossou AERIENIRTI, Lydia Z, Αποστόλου Μάγδα, Αστερίου Δημήτρης, Βλασερού Μαρία, Βλαχάκη Νατάσα, Ελένη Δαβιλά, Θεοδωρόπουλος Στάθης, Καϊάφας Άρης, Καράλη Αγγέλα, Κοκκίνη Γεωργία, Κωνσταντίνου Πένυ, Κώσταλου Αγγελική, Λέκκα Κυριακή, Μακρή Κωνσταντία, Μαραθού Ελένη, Μότσης Γιάννης, Μπλούκου Βασιλική, Μπόμπορη Αγγελική, Παπαγεωργίου Μαριέττα, Παπακαλιάτη Σουζάνα, Σταύρου Σοφία, Τρούλη Γεωργία.

Τα επίσημα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 (5:00 με 9:00 μ.μ.) στον Ελληνο -Γαλλικό Σύνδεσμο (Πλατεία Κολωνακίου 2, Κολωνάκι) και η έκθεση διαρκεί έως και τις 25 Μαΐου 2019.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Concept – Οργάνωση – Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου
email: [email protected] // [email protected]
Επιμέλεια: Όλγα Λατουσάκη, Επιμέλεια video έκθεσης: Τάσος Πέτσας
Διάρκεια έκθεσης: 14 Μαΐου έως 25 Μαΐου 2019
Facebooklink της έκθεσης: https://www.facebook.com/events/2506048589427994/?event_time_id=2506048602761326

ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Πλ. Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, Κολωνάκι, Αθήνα

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας
Τρίτη έως Παρασκευή:5 – 9 μ.μ.
Σάββατο: 12 – 4 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προτεινόμενα για εσάς

«Άνοιξε την πόρτα ξανά»: Έκθεση Ζωγραφικής της Λίτσας Κασούμη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Έκθεση φωτογραφίας: Τα Βαλκάνια και η βάρκα της συμφιλίωσης

Εκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας: «Νίκος Καββαδίας ένα ταξίδι Τέχνης με αφετηρία τον Πειραιά»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom