ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παράσταση από το «Θεατρικό Εργαστήρι» στο Δρομοκαΐτειο Ψ.Ν. Αττικής [εικόνες]

Παράσταση από το «Θεατρικό Εργαστήρι» στο Δρομοκαΐτειο Ψ.Ν. Αττικής [εικόνες]

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΧΑΤΖΑΚΟΣ

Πέραν των τετριμμένων, «φιλάνθρωπων» εκδηλώσεων παροχής ειδών, οι οποίες πραγματοποιούνται επετειακά, με την ευκαιρία μεγάλων εορτών, υπάρχουν πράγματα που μπορεί να λειτουργήσουν ως ένα μόνιμο συνδετικό εργαλείο της τοπικής κοινωνίας και μιας ετεροτοπίας παρέκκλισης (νοσοκομείο ή φυλακή κ.λπ.);

Στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, εντός των ορίων του οποίου βρίσκεται το Δρομοκαΐτειο Ψ.Ν. Αττικής, όλα δείχνουν ότι έχουν βρει αυτό το κάτι διαφορετικό και ουσιαστικό. Έτσι για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Σάββατο 24η Νοεμβρίου, το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου έδωσε παράσταση στο θέατρο του νοσοκομείου.

Εκτός από το γεγονός -το οποίο από μόνο του έχει ιδιαίτερη σημασία-, ότι οι πύλες του νοσοκομείου άνοιξαν στην κοινωνία και πολλοί θεατές εκτός του νοσοκομείου προσήλθαν να παρακολουθήσουν, ιδιαίτερη αξία στην προσπάθεια προσθέτει το γεγονός ότι η παράσταση αφορούσε στην παρουσίαση δραματοποιημένων ποιημάτων, τα οποία έγραψαν τρόφιμοι του Ιδρύματος.

Η διδασκαλία του Δημήτρη Παπαγιάννη -υπεύθυνου του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου και Διευθυντή της Α.Σ.Δ.Τ. «Ιάκωβος Καμπανέλλης» του Δήμου Αγίας Βαρβάρας-, συνέβαλε καθοριστικά στην συγκλονιστική απόδοση των ποιημάτων από τους εξαιρετικούς ηθοποιούς-μέλη του θεατρικού, αυτού, σχήματος. Ειλικρινά, το επίπεδο αυτών των … ερασιτεχνών, θα ζηλεύουν πολλοί επαγγελματίες.

Όπως τόνισε στην λιτή παρέμβασή του στο κλείσιμο της παράστασης ο αεικίνητος και πάντα δημιουργικός κ. Δημήτρης Παπαγιάννης, η αρμονική και λειτουργική διασύνδεση του θεατρικού εργαστηρίου και της δραματικής σχολής «Ιάκωβος Καμπανέλλης», συνιστά σημαντικό πλεονέκτημα στην προώθηση της δράσης του κοινωνικού θεάτρου.

Η δράση αυτή, η οποία στοχεύει να διερευνήσει και να εκτείνει τις δυνατότητες της θεατρικής παιδείας και εκπαίδευσης, καθιστώντας τες εργαλεία προσέγγισης, επικοινωνίας και επαφής με κοινωνικές ομάδες, οι οποίες βρίσκονται στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού και ταυτόχρονα να προκαλέσει την διάχυση του καλλιτεχνικού θεατρικού γεγονότος στην κοινωνία.

Στο τέλος, οι θεατές -μεταξύ των οποίων βρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης κ. Καπλάνης, και ο πρώην Υπουργός κ. Μιχάλης Καρχιμάκης-, εμφανώς συγκινημένοι χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό, όχι μόνον τους ηθοποιούς της παράστασης, αλλά και τους δημιουργούς-ποιητές. Βέβαιο είναι ότι όλοι μας κερδίσαμε κάτι από αυτή την βραδιά.

Στην παράσταση έλαβαν μέρος οι:

Αγγελική Ξαρχάκου, Αθηνά Αθανασίου, Γιάννης Κυριακάκης, Γωγώ Καποπούλου, Γεωργία Τσαγκάρη, Ελένη Τίτιρη, Ελισσάβετ Αγγελάκη, Κατερίνα Κωστούλα, Κυριάκος Γκίκας, Κώστας Τσιτσιδόπουλος, Μαίρη Μακρή, Μανώλης Δελαβίνιας, Μυρσίνη Πακλατσίδου, Μελίνα Σπάθη, Νίκος Ουλκέρογλου, Παναγιώτης Ορθοδόξου, Πόπη Δοξάκη.

Διδασκαλία: Δημήτρης Παπαγιάννης, Μουσική/πιάνο: Γιάννης Παπαγιάννης, Οργάνωση: Κωστής Παντελάκης

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

«Περιμένοντας τον Γκοντό»: Τον Ιούλιο με Παπαδόπουλο, Παπαγεωργίου, Σερβετάλη, Αυγουστίδη

Tinad

Ο Ντόριαν Γκρέι… ξαναζεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Tinad

Ρίττερ Ντένε Φος: Τρεις συγκλονιστικές ερμηνείες στο Θέατρο Τέχνης

Στέργιος Πουλερές

Του Κουτρούλη Ο Γάμος: Στο Θέατρο Βασιλάκου στήθηκε μια φολκλόρ «συναυλία»

Στέργιος Πουλερές

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας: Όταν ο Σαίξπηρ συναντά το αρχαίο, η κωμωδία είναι στα καλύτερά της

Στέργιος Πουλερές

Σύλβια Δεληκούρα: Είχε σοβαρό ατύχημα και πήγε στο νοσοκομείο

Στέργιος Πουλερές

Ο Γιάννης Μπέζος σχολιάζει τη συμμετοχή της Ειρήνης Καζαριάν σε παράσταση [βίντεο]

Στέργιος Πουλερές

Ο κακός χαμός με τη Βίκυ Σταυροπούλου που αντικαθιστά την Ελένη Καστάνη [βίντεο]

Στέργιος Πουλερές

Το Δικό μας Σινεμά: Μια καταπληκτική παραγωγή κι ένα νοσταλγικό αποτέλεσμα

Στέργιος Πουλερές