Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς στη Βουλή: Με στοιχεία και έγγραφα απέναντι στα fake news του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές ΕΟΚ: Απαγορευτικό Χαρδαλιά σε Αυγενάκη - «Δεν επιτρέπονται»

Γ. ΑΠΕΡΓΗΣ

Με συγκριμένα στοιχεία και έγγραφα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλίας, χθες στη Βουλή, διέψευσε τις φήμες και τα fake news με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει σκιές για την αποτελεσματικότητα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της κυβέρνησης στη διαχείριση των κρίσεων που έχουν πλήξει τη χώρα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως η Πολιτική Προστασία σε χρόνο-ρεκόρ έχει εκπονήσει πέντε γενικά σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, το «Ιόλαος» για την αντιμετώπιση των αναγκών από τις πυρκαγιές, το σχέδιο «Δάρδανος» για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμυρικά φαινόμενα, το «Εγκέλαδος» για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από σεισμούς.

Επίσης το σχέδιο «Τάλως» για την αντιμετώπιση και για τη διαχείριση εκδήλωσης ηφαιστειακής δραστηριότητας και το γενικό σχέδιο για την πανδημία, καθώς και άλλα δύο σχέδια για τη διαχείριση τεχνολογικών καταστροφών.

Το «112» δέχτηκε 3.676.137 κλήσεις και 363.704 SMS. Η Πολιτική Προστασία διαχειρίστηκε τον τελευταίο χρόνο 77.004 συμβάντα, ενεργοποιώντας σε χρόνο-ρεκόρ το πολυπόθητο αυτό e-mail, ώστε ο γεωεντοπισμός του πολίτη να μπορεί να γίνεται όχι σε επίπεδο περιοχής, αλλά σημείου.

Η Πολιτική Προστασία εξασφάλισε από ευρωπαϊκούς πόρους 129 εκατ. για την ανανέωση του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος με 612 πυροσβεστικά οχήματα, 175 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ, των Ενόπλων Δυνάμεων, των εθελοντικών μας ομάδων, 72 εκατ. ευρώ για μηχανήματα έργου της Πολιτικής Προστασίας για όλους τους δήμους και όλες τις περιφέρειες και 750 και πλέον εκατομμύρια για την ανανέωση και ενίσχυση του εναέριου στόλου πυρόσβεσης της πατρίδας μας.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε πως μέσα σε τέσσερις μήνες και εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας ολοκλήρωσε μελέτες εφαρμογής – βιωσιμότητας και τεχνικές μελέτες για την κατασκευή με ΣΔΙΤ 13 υπερσύγχρονων αναγκαίων περιφερειακών κέντρων επιχειρήσεων.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέφερε ότι η Πολιτική Προστασία από την 1η Ιουλίου έχει οργανώσει έναν μοναδικό μηχανισμό στις 27 πύλες εισόδου της χώρας και έχει πραγματοποιήσει 416.137 δειγματοληψίες σε 3.578.000 επιβάτες στα αεροδρόμια, 117.436 δειγματοληψίες σε 466.000 εισερχομένους στα χερσαία σύνορά μας, 26.098 δειγματοληψίες σε 182.000 επισκέπτες στα λιμάνια μας.

Εχει ιχνηλατήσει από την αρχή της κρίσης 14.751 κρούσματα και 30.902 high risk επαφές τους. Από 1ης Ιουλίου επεξεργάστηκε 4.123.000 plf μαζί με την ομάδα του συστήματος ΕVA και τον έγκριτο, εξαιρετικό επιστήμονα κ. Δρακόπουλο.

Από την έντυπη έκδοση 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε την έκπληξη: Κριτική και για την ελληνοαμερικανική συμφωνία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» χτύπησε και τη Βουλή: Εισροή νερού και πτώση μαρμάρων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εξεταστική για τη VOX POP και «ΣΙΑ»…

Kon

Είναι σοβαροί;

Kon

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon