ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τελικά ο Τσίπρας έκανε γκάφα ή απλά λέει ψέμματα χωρίς ντροπή;

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Ελεύθερος Τύπος και το Eleftherostypos.gr σας φανερώνουν όλα όσα είναι στο σκοτάδι.     

Σοβαρή γκάφα ή ψεύδη χωρίς ντροπή από Τσίπρα

Γκάφα ή ανακρίβεια; Για τη Ν.Δ. πάντως ήταν ψέμα ο ισχυρισμός του Αλέξη Τσίπρα ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Με συνέντευξή του χθες το πρωί στο Open, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ρωτήθηκε για την απεργία πείνας του αρχιτρομοκράτη της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα και για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επεφύλαξε προνομιακή μεταχείριση στους τρομοκράτες, απάντησε: «Ο Χριστόδουλος Ξηρός δραπέτευσε επί κυβέρνησης Σαμαρά και συνελήφθη επί ΣΥΡΙΖΑ».

Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε σε λίγα λεπτά ανακοίνωση της Ν.Δ.: «Σε κάθε μία πρόταση ο κ. Τσίπρας λέει κι ένα ψέμα. Σήμερα λοιπόν, θέλοντας να ξεχάσουμε τη συμπαράστασή του στα αιτήματα του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα, ακούσαμε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά σχέση με την αλήθεια. Η σύλληψή του έγινε στις 3 Ιανουαρίου 2015, επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά. Μία από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν να πάει ο Δ. Κουφοντίνας σε αγροτικές φυλακές. Οταν με μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο μπορεί κάποιος να διαπιστώσει τα ψέματά του, αντιλαμβάνεται κανείς ότι Τσίπρας και αλήθεια δεν συναντιούνται πουθενά».

Μάλιστα, στο Διαδίκτυο αναρτήθηκαν οι σχετικές δηλώσεις του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, σχετικά με τη σύλληψη Ξηρού.

«Λάθος ίσως, αλά όχι και πλαστογράφηση»

Γεωργιάδης: Έως τέλος Μαΐου το νέο εγγυοδοτικό εργαλείο για ρευστότητα στις επιχειρήσεις

«Μπορεί και να έχω κάνει και λάθος στο θέμα της βάπτισης, αλλά δεν είναι δυνατόν να με κατηγορούν για πλαστογράφηση του συγκεκριμένου εγγράφου», δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης στον απόηχο της σύγκρουσης από το βήμα της Βουλής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το θεώρησα τιμή για μένα να με καλεί κάποιος σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός για την οικογένειά του και για αυτό και πήγα επειδή εκτιμώ πολύ τον πατέρα. Ομως από το σημείο του να πεις “όχι δεν έπρεπε να πας” έως του σημείου “έκανες πλαστογραφία εσύ και ο πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων για να δικαιολογήσεις εκ των υστέρων τη βάπτιση”, με συγχωρείτε, εδώ υπάρχει μια τεράστια απόσταση. Και όταν αυτή την κριτική στην ασκεί ο Τσίπρας που άλλαξε το νόμο για να σώσει τον αδελφό του από το αδίκημα της πλαστογραφίας…», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων («Παραπολιτικά» ρ/σ).

Nωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε ερωτηθεί κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και είχε καλύψει απολύτως τον κ. Γεωργιάδη λέγοντας πως «απάντησε εκτενώς» από το βήμα της Βουλής.

Αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες

Η σταθεροποίηση του χαμηλού ρυθμού αφίξεων ( -89% μείωση στις αφίξεις στα νησιά τον Φεβρουάριο του 2021 σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020) ενισχύει την ολοένα και μεγαλύτερη αποσυμφόρηση των νησιών, αλλά και των δομών της ενδοχώρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπ. Μετανάστευσης.Τον Φεβρουάριο του 2020 ζούσαν στα νησιά του Αιγαίου 42.414 αιτούντες άσυλο και αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, ενώ πλέον ζουν 15.220 (-64%). Αντίστοιχα, σε όλη τη χώρα, το εθνικό σύστημα υποδοχής φιλοξενούσε τον Φεβρουαρίου του 2020 93.563 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, ενώ πλέον ζουν 62.293 (μείωση 31%). Στα ΚΥΤ των νησιών διαμένουν 12.524 αιτούντες άσυλο μειωμένοι κατά -67% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, όπου στα 5 ΚΥΤ ζούσαν 38.399 άτομα. «Για άλλον ένα μήνα έχουμε θετικό ισοζύγιο αφίξεων-αποχωρήσεων, καθώς έφθασαν στη χώρα μας 399 άτομα, ενώ αναχώρησαν 1.137», δήλωσε ο υπ. Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης: «Πλέον, η βελτιωμένη εικόνα του μεταναστευτικού και κατ’ επέκταση η βελτιωμένη καθημερινότητα των νησιωτικών κοινωνιών παγιώνεται. Σταθεροποίηση χαμηλών ροών όμως, πέρα από συνεχιζόμενη αποσυμφόρηση των νησιών μας, σημαίνει παράλληλα και ενισχυμένη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας στις συζητήσεις για το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου».

Γιαννάκου: Επιβεβλημένος ο Ευρωπαίος εισαγγελέας

«Επιβεβλημένη» χαρακτήρισε την εφαρμογή του θεσμού του Ευρωπαίου Εισαγγελέα η βουλευτής της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. «Η θέσπιση του Ευρωπαίου Εισαγγελέα θα μπορούσαμε να δηλώσουμε ότι αποτελεί τομή για την Ε.Ε., καθώς είναι η πρώτη φορά, από τη σύσταση των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων που αποφασίζεται εκχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, το οποίο δεν αφορά στην οικονομική πολιτική αλλά στην απονομή της Δικαιοσύνης», τόνισε η κυρία Γιαννάκου: « Φυσικά, πολλοί μπορεί να διαβλέπουν τον νέο θεσμό με δισταγμό και επιφυλακτικότητα, που απορρέουν από την έκταση που λαμβάνουν οι αρμοδιότητες του θεσμού, καθώς και του κυριαρχικού δικαιώματος που παραχωρείται. Οι υπάρχουσες όμως δομές απέδειξαν ότι δεν δύνανται να αντεπεξέλθουν στα θέματα της διασυνοριακής απάτης, λόγω της πολυπλοκότητας που διαθέτουν», δήλωσε η κυρία Γιαννάκου και επεσήμανε ότι μεγάλο μέρος των υποθέσεων αυτών διασυνοριακής απάτης δεν εξετάζεται, διότι απαιτούνται μεγάλοι πόροι και χρόνος για τη διενέργεια έρευνας.

Εποικοδομητική συνάντηση Λιβανού-αγροτών

Ενα δίκαιο αίτημα που αφορά στη φορολόγηση των αγροτών που δίνουν τα προϊόντα τους σε συνεταιρισμούς συζήτησε με αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας ο Σπήλιος Λιβανός στην πρώτη περιοδεία του στην περιφέρεια ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι αγρότες επεσήμαναν ότι αν όντως η κυβέρνηση επιθυμεί να ενισχύσει το συνεταιριστικό κίνημα δεν αρκεί να μειωθεί η φορολόγηση των αγροτικών συνεταιρισμών στο 10%. Πρέπει να απολαμβάνουν και οι ίδιοι οι αγρότες, ως φυσικά πρόσωπα, ανάλογου κινήτρου. Το αίτημα το αντιμετώπισε ως θετικό ο κ. Λιβανός και διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι όχι απλώς θα το μεταφέρει στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και θα το υποστηρίξει. Γιατί, όπως επεσήμανε, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις τού αύριο πρέπει να κάνουμε τα προϊόντα μας πιο ανταγωνιστικά και αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε μόνο μέσα από συνένωση δυνάμεων.

ΕΙΠΑΝ

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Να απολυθεί η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το εμβολιαστικό φιάσκο της Ε.Ε.

 

 

ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ

ΕΙΜΑΙ κατά των απολύσεων στο Δημόσιο ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

      

Το Viral της ημέρας: Μία πωλήτρια όλο γλύκα…

Σε ένα αξιολάτρευτο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, η κάμερα που βρίσκεται στο κουδούνι του γείτονά της, κατέγραψε μία μικρούλα να προσπαθεί να πουλήσει τα μπισκότα της με τον πιο αξιολάτρευτο τρόπο. «Θα θέλατε να αγοράσετε μερικά μπισκότα; Ποια σας αρέσουν πιο πολύ; Εμένα τα αγαπημένα μου είναι τα μοβ», ακούγεται να λέει πριν αρχίσει να ξεδιπλώνει το κρυφό της ταλέντο στις πωλήσεις. “Θα θέλατε ένα; Ή δύο ή τρία ή τέσσερα ή πέντε; Ή έξι ή επτά ή οκτώ ή εννιά ή δέκα; Δεν ξέρω; Ίσως 11 ή 12». Η μικρούλα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε να “βομβαρδίζει” συνέχεια τους γείτονές της με επιχειρήματα και ερωτήσεις, ώστε να καταφέρει να πουλήσει τα μπισκότα της.

 

Το hashtag της ημέρας: #τσιπρας_ψευτης

@angie22gr

Eχουμε σιγουρέψει ότι τον λένε Αλέξη Τσίπρα;;; Δεν ξέρω, ρωτώ…

@PharmaTsif

Διαδηλώσαμε για να μην ηρωοποιηθεί ο «ήρωας» που εμείς έτσι και αλλιώς έχουμε ηρωοποιήσει.

@WizdoctorV

Μας λέει Καλημέρα και βγαίνουμε έξω να δούμε εάν είναι όντως μέρα.

Διαβάστε περισσότερο ΠΑΡΑΤΥΠΟ ΕΔΩ

Aκολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Τα Viral της ημέρας: Ένα παιδί- θαύμα, η διάσωση ενός σπάνιου…αστακού και η «καυτή» Χάλι Μπέρι

Μαρίνα Μπενέκου

Viral: Η συγκινητική πράξη μιας νοσοκόμας, ο γάμος που βγήκε στο…σφυρί και το τέρας που φαίνεται με το μικροσκόπιο

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral νέα της Πέμπτης: Ένα γλυπτό για την Ημέρα της Γης, μια…φιλάνθρωπη αρκούδα και τα απίστευτα κοκτέιλ ενός ρομπότ

Μαρίνα Μπενέκου

Τι ζητά η Εκκλησία από τη κυβέρνηση για τη Μ. Εβδομάδα

Μιχάλης Μάρδας

Τα viral της ημέρας: Η συγκινητική οικογενειακή φωτογραφία του πρίγκιπα Φιλίππου, τα πιο μακριά μαλλιά του κόσμου κι ένα τρομακτικό…πλυντήριο

Μαρίνα Μπενέκου

Όλα αλλιώς για τη φύλαξη δημοσίων προσώπων

Μιχάλης Μάρδας

Τα viral νέα της Παρασκευής

Μαρίνα Μπενέκου

Αυτά είναι τα viral news της ημέρας

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας

Μαρίνα Μπενέκου