ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ποιοι εκθέτουν τον Τσίπρα;

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Ελεύθερος Τύπος και το Eleftherostypos.gr σας φανερώνουν όλα όσα είναι στο σκοτάδι.     

«Σταματήστε να εκθέτετε τον Τσίπρα»

Η χθεσινή συζήτηση στη Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, για το μεταναστευτικό, κυλούσε ομαλά χθες στη Βουλή μέχρι που η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους. Πρώτα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, και μετά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για το μεταναστευτικό, Γιώργος Ψυχογιός, προσπάθησαν -ενώπιον του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη- να βάλουν θέμα διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προβάλλοντας τους ίδιους αστήριχτους ισχυρισμούς που είχε θέσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή μία ημέρα πριν, στην Ολομέλεια. «Ακουσα και χθες τον κ. Τσίπρα που είπε τα ίδια και αυτό που έχω να σας πω είναι ότι πρέπει να σταματήσετε να τον εκθέτετε», τους απάντησε ο κ. Μηταράκης στη δευτερολογία του. Εξήγησε λοιπόν ότι είναι ψέμα τα περί απευθείας ανάθεσης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ και μάλιστα για… συμβουλές, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι ψέμα που λέγεται σκοπίμως για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Και ότι η αλήθεια είναι ότι καμία απευθείας ανάθεση δεν υπάρχει. Οτι έγινε ανοικτός διεθνής διαγωνισμός για επίβλεψη μεγάλων έργων και όχι για… συμβουλές. Και ότι όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κατασκευή μεγάλου έργου, όπως οι νέες, κλειστές δομές, χωρίς επίβλεψη. Ανοικτός διεθνής διαγωνισμός, σύμφωνα με το άρθρο 27 της Οδηγίας 2014/24/Ε.Ε., που δημοσιεύθηκε και στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και τους είπε και κάτι άλλο. Οτι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε απευθείας αναθέσεις για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και ότι ο ίδιος, ως υπουργός, κατήργησε τις διατάξεις που τις προέβλεπαν. Τον άκουσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Μηταράκη, αλλά δεν επανήλθαν…

Στη Ρόδο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Διήμερη επίσκεψη στη Ρόδο πραγματοποιεί από σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 73ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Η κυρία Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, θα καταθέσει στεφάνι στο «Βωμό της Πατρίδας» και θα έχει συναντήσεις με τον μητροπολίτη Ρόδου, Κύριλλο, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, και τον δήμαρχο του νησιού, Αντώνη Καμπουράκη.

Ο Παυλόπουλος για τον Ιωάννη Κπαοδίστρια

Την προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια ανέδειξε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο 14ο επεισόδιο της σειράς «Και εγένετο Ελλάς» του Open TV. Οπως υπογράμμισε, η επιλογή του ως κυβερνήτη ήταν τότε η ενδεδειγμένη, ενώ αναφέρθηκε στις μεγάλες τομές που επέφερε για να μπουν τα θεμέλια του νεότερου ελληνικού κράτους και πώς η δολοφονία του ανέκοψε μια πορεία της Ελλάδας στο μέλλον δίχως Βασιλεία. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ακόμη πως ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν ο καλύτερος από τους Ελληνες του εξωτερικού.

Εκτακτη σύσκεψη για την πανδημία στην Κέρκυρα  

Μια σειρά από μηνύματα έστειλε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε έκτακτη, ευρεία σύσκεψη εργασίας στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στην Κέρκυρα, προκειμένου να δοθούν εκ μέρους του υπουργείου κατευθύνσεις προς όλους τους διοικητικούς φορείς για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού και την επιτάχυνση επιστροφής στην κανονικότητα. «Βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη καμπή, όπου οι εμβολιασμοί προχωρούν πολύ γρήγορα. Πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες θα μπορέσουμε σταδιακά να αρχίσουμε να ανοίγουμε. Να χαμογελάμε. Σας παρακαλώ πολύ, κάντε υπομονή. Εμβολιαστείτε όλοι με τη σειρά σας και να προσέχετε», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Στην ευρεία σύσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά, με όλα τα νησιά του Ιονίου, συμμετείχαν η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, όλοι οι δήμαρχοι του νησιού, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, καθώς και ελάχιστοι διοικητικοί φορείς.

ΚΟΥΙΖ:ΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ MRB ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΠΑΝΙΚΟΥ;

 

Επιτελους και υπουργός για την αλιεία

Λιβάνιος: Ρυθμίζουμε το τοπίο των οπτικοακουστικών μέσων, βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών για την προστασία των πολιτών

Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, μας έχει εκπλήξει θετικά γιατί δείχνει ότι δεν θέλει να κάνει «αβλαβή διέλευση», όπως αρκετοί προκάτοχοί του, από το ομολογουμένως δύσκολο συγκεκριμένο υπουργείο, αλλά στοχεύει να δώσει λύσεις και να αναδείξει ζητήματα που έμεναν στο «συρτάρι» για χρόνια. Βλέπουμε λοιπόν ότι επιχειρεί να αναδείξει και το ζήτημα της ελληνικής διατροφής (είναι και υπουργός Τροφίμων), αλλά και της αλιείας, με το οποίο ελάχιστοι ασχολήθηκαν, παρότι συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία μας και έχει απεριόριστες δυνατότητες λόγω του εύρους των ιχθυοκαλλιεργειών. Ο κ. Λιβανός λοιπόν θέτει τα ζητήματα αλιείας σε κάθε ευκαιρία. Τελευταία, η διαδικτυακή διάσκεψη του «Blue Economy Forum», που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου. Ο κ. Λιβανός ανέφερε ότι αποτελεί προτεραιότητά του η οικονομική βιωσιμότητα του αλιευτικού κλάδου, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων, ενώ τόνισε ότι βασικός στόχος είναι να στηριχθεί ο τομέας των υδατοκαλλιεργειών και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΕΙΠΑΝ

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ν.Δ. προσπαθεί να εργαλειοποιήσει την τρομοκρατία και τους φόνους των τρομοκρατών τις προηγούμενες δεκαετίες προκειμένου να πλήξει την Αριστερά 

 

ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ

Να το πω και στον δριτσα;       

Το Viral της ημέρας: Ποιες απειλές κρύβονται στα μαξιλάρια;

Ξέρατε ότι πρέπει να αλλάζετε το μαξιλάρι κάθε δύο χρόνια; Σε βίντεο που έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα, ένας γιατρός εξηγεί τους λόγους που αυτό δεν είναι απλώς καλό να συμβαίνει, αλλά απολύτως απαραίτητο, αφού σε άλλη περίπτωση μπορεί να προκληθούν λοιμώξεις.

Ο Δρ. Καράν Ρατζάν, ο οποίος εργάζεται ως χειρουργός στη Βρετανία, εξηγεί:

«Ο μέσος άνθρωπος χάνει περίπου 4 κιλά νεκρών δερματικών κυττάρων κάθε χρόνο. Τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν στο κρεβάτι ή το μαξιλάρι σας – και γίνονται λαμπρό γεύμα για τα ακάρεα». Ακόμη και ένα ακάρεο της σκόνης αφήνει 20 απεκκρίσεις την ημέρα. «Αν το πολλαπλασιάσετε αυτό με τις εκατοντάδες ακάρεα που ζουν στο μαξιλάρι σας, αυτές οι απεκκρίσεις μπορούν να σας δημιουργήσουν αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργικά συμπτώματα».

Και όσο για αυτές τις απαίσιες κίτρινες κηλίδες που αναπτύσσονται στα μαξιλάρια όσο περνά ο καιρός; Είναι απλώς ο συσσωρευμένος ιδρώτας και τα έλαια του σώματός μας, εξηγεί ο Δρ. Ρατζάν, προσθέτοντας: «Αυτή η υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα και βακτήρια».

Πώς θα καταλάβετε αν είναι η ώρα να πείτε αντίο στο μαξιλάρι σας;

«Αν διπλώσετε το μαξιλάρι σας στη μέση και δεν επανέλθει αμέσως, το μαξιλάρι αυτό είναι νεκρό», εξηγεί, επειδή «δεν είναι πλέον σε θέση να κρατήσει τον λαιμό σας ευθυγραμμισμένο με τη σπονδυλική σας στήλη, προκαλώντας πόνους στο λαιμό και τους ώμους σας».


Το hashtag της ημέρας: #πιστοποιητικό εμβολιασμού


@COMMONSENSE491

Η Ευρώπη υιοθετεί την πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού και την κάνει νόμο στις 17 Μαρτίου. Αλήθεια, εκείνη η πρόταση για την πατέντα του εμβολίου από τον Τσίπρα τι έγινε;

@mmoutafides

Να τον κλαίνε οι ρέγγες είναι ο Αλέξης σήμερα… ανακοινώθηκε μικρότερη του αναμενομένου ύφεση στο 8,2% για το 2020 και στις 17 Μαρτίου αποφασίζεται το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού που πρότεινε ο Κυριάκος.

@domesticus_pf

Πώς τους πετσόκοψες έτσι ρε Κυριάκο;;;;

 

Διαβάστε περισσότερο ΠΑΡΑΤΥΠΟ ΕΔΩ

Aκολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Όλα αλλιώς για τη φύλαξη δημοσίων προσώπων

Μιχάλης Μάρδας

Τα viral νέα της Παρασκευής

Μαρίνα Μπενέκου

Αυτά είναι τα viral news της ημέρας

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας

Μαρίνα Μπενέκου

Αυτά είναι τα viral της ημέρας

Μαρίνα Μπενέκου

Τι… ξεσκονίζει ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου

Μιχάλης Μάρδας

Τα viral νέα της ημέρας: Η σέξι φωτογράφιση της Jessie J στο Instagram και το ελάφι που…εισέβαλε σε σχολικό λεωφορείο

Μαρίνα Μπενέκου

Τα Viral νέα της ημέρας: Συντριβή αεροπλάνου στη γη σπέρνει την θλίψη, πτήση ελικοπτέρου στον Άρη φέρνει τη χαρά

Μαρίνα Μπενέκου